Koje snage i sa kojim karakteristikama bi trebalo da bude napajanje za graficku iz naslova ako je ostatak konfiguracije: Maticna - Asus M4A77 Procesor - AMD Athlon II X2 250 RAM - Kingston HyperX DDR2 1066 4X1Gb Monitor - LG E2240S-PN Moze i neka konkretn preporuka.
Nije mi ova karta padala na pamet dok je na oglasima nisam nasao. Covek je prodaje po ceni od 135 Eura a prihvata i zamenu za jevtiniju a ja trenutno u navedenoj konfiguraciji imam Asus EAX1950XTX i napajanje LC Power LC6650GP3 Silent Green Power 650W pa sam pomislio da napravim upgrade.
Najverovatnije je da bi tvoji snovi o upgrade-u nestali u bukvalnom oblaku dima čim bi je priključio. Ortaku je eksplodirao LC 550W sa samo jednom 4870.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Nije mi ova karta padala na pamet dok je na oglasima nisam nasao. Covek je prodaje po ceni od 135 Eura a prihvata i zamenu za jevtiniju a ja trenutno u navedenoj konfiguraciji imam Asus EAX1950XTX i napajanje LC Power LC6650GP3 Silent Green Power 650W pa sam pomislio da napravim upgrade ::
... na prvi pogled, čovek je dao pristojnu cenu za tu karticu - gledajući performanse koje daje. Onda dolazi ćuprija: napajanje, potrošnja, zagrevanje, pojave gde crossfire ugnjavi i ne skalira pa imaš praktično jednu 4870 ali uz potrošnju dve... Iako inače hvalim LC u odnosu na pare, ne bih se baš usudio da stavim na nju dvoglavu aždaju kakva je 4870x2... odnosno, sam za sebe, probao bih, ali nikome ne bi savetovao. Kad sabereš potrebu da (ako upeš odmah da prodaš taj LC za neku pristojnu cenu, recimo, 30€ - jer je polovan) investiraš u novo, jače napajanje, a to te neće doći manje od 70-85€, buku, naročito POTROŠNJU, i nedostatak tog čuvenog DX11, dolaziš do računice onog koji prodaje... bolje je investirati u noviju arhitekturu, ako možeš, a sad.... tebe vuče zamena koju odmah čovek nudi (ovo će jedva da proda, a tvoju jeftiniju - relativno lako).
Sve sto ste rekli, stoji. E sada koje napajanje mi preporucujete ukoliko se odlucim za zamenu grafike a s druge strane koja bi se graficka najbolje uklopila sa postojecom konfiguracijom (prednost ATI serije 4xxx i 5xxx)
Nekakav NZXT na 650 W nije bio dovoljan da potera 3870x2 u konfiguraciji koju sam narucio prijatelju..A opet,imas slike ovde na forumu,coeka kom je Corsair 600 W spalio ceo komp,a umalo i stan sa jednom 4850.Taj LC ce mozda poterati,ali ne znas dok ne probas...
:: Sve sto ste rekli, stoji. E sada koje napajanje mi preporucujete ukoliko se odlucim za zamenu grafike a s druge strane koja bi se graficka najbolje uklopila sa postojecom konfiguracijom (prednost ATI serije 4xxx i 5xxx :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.