Koja je razlika izmedju SAPPHIRE Radeon HD 5870 2GB GDDR5 Eyefinity 6 21161-10-40R i SAPPHIRE Radeon HD 5870 1GB GDDR5 osim sto prva ima duplo vise memorije i sto je skuplja nekih 7-8 Eura. Konkretno da li prva daje bolje rezultate u igrama i da li to uopste primetno.
Ok to smo resili. E sada sto se tice Sapphira sta znace on oznake `Toxic`, `VAPOR-X` i koliko ima smisla kupovati graficku HD 5870 sa tim oznakama u odnosu na obicnu ili to sve bataliti pa uzeti HD 6870?
Te fensi oznake kao toxic, hawk, top, glh, cyclone, znače da obično imaju bolje i tiše hlađenje i kvalitetniju elektroniku - pa se bolje klokuju i često izađu iz fabrike već pristojno svirnute.
Uz to jebački izgledaju pa malo idu i na paljevinskog klinca koji čuči u svakom od nas.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Razliku sam video na IT Svetu ali nisam proveravao. Imam samo jos jedno pitanje a to je da li imate kakvih informacija sta ce doneti najavljeni modeli 6950 i 6970 u odnosu na 6870 i da li ih vredi cekati u smislu performansi i naravno cene?
:: Razliku sam video na IT Svetu ali nisam proveravao. Imam samo jos jedno pitanje a to je da li imate kakvih informacija sta ce doneti najavljeni modeli 6950 i 6970 u odnosu na 6870 i da li ih vredi cekati u smislu performansi i naravno cene ::
Naravno salim se. Sto se tice grafickih karti do sada sam imao politiku da ne uzimam najjace modele a posebno ne one sa Dual GPU vec sam isao na stepenik ili 2 ispod. Sada sam u nedoumici. Kada se pojavi 6950 i 6970 verovatno ce malo da padne cena 6870 pa ce to biti razlika od 100 do 130 Eura izmedju 6950 i 6870 a u slucaju 6970 i veca, a nisam siguran da li ce procentualno ta razlika unovcu odgovarati i razlici u performansama u korist 6950 i 6970. Bio sam spreman u jednom momentu da sevnem 300 Evrica za 5870. Da se u prodaji sada moze naci 6950 verovatno bi taj novac potrosio za istu ali posto mi je slot za grafiku na maticnoj upraznjen a i posle ovih konsultacija i dobijenih informacija najblizi sam 6870.
Gigabyte ima najlepsu nalepnicu, pakovanje, celu godinu dana vise garancije (3god) Sapphire ima 2god, ruzniju nalepnicu i pakovanje, ali dobijas mini display port adapter, 1.4a hdmi kabal, i 2 kabla 6pin. Power color isto 2god, i ne dobijas ove silne kablove, samo adapter pomenut U sva pakovanja ide CF most, DVI-VGA adapter i oni diskovi, knjizice standard
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
Odlucio sam i odmah rezervisao Gigabyte HD6870 po ceni od 22200 RSD u Emmi house. Imaju i Powercolor po ceni od 21500 i Sapphire po ceni od 21600 ali je presudila duzina garancije. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.