Kao sto naslov kaze imam problem sa gta 4 sve je podeseno na max a grafika mutna ma srednje zalosno ljudi. E sad svi mi kazu imao si nvidiu sad si stavio ati moras re instal drivera ili izleda reinstal sistema I naravno posto cu morati da stavljam novi sistem drivere da li da skidam sa sappire ili amd.com? hvala unapred
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470
Ali da ti odgovorim na problem dok nisi napravio glupost i brisao sistem zbog igre. Igra je takva kava je ako nesto nije uredu patchuj je pa onda proveri kako izgleda. Inace nema nista posebno ona dobru toliko grafiku, preko dana malo lepse izgleda igra jer ima lepo osvetljenje, teksture su onako, na putu najvise se primecuje i kad pada kisa recimo, znaci nema to veze sa grafickom. to sto je nesto `mutna` grafika takva je igra.....
A naravno da trebas da ocistis predhodni driver ako si imao nvidiu kad snimas driver za ati.....
Ovako pre ove karte sam imao 8800 GT i grafika je bila kristalno jasna znaci poredjenju sa 6870 izmisljena slika i sve. Patchovao sam igru mislim na 1.03 mada sam citao po raznim forumima da kad si koristio nvidu a sad ati moras da reinstaliras sistem. Vrlo dobro znam kakva je grafika bila perfektna sam crysis moze da place za njom ali evo neprijatno iznenadjenje..\ aj kad reinstaliram sistem javljam kakvo je stanje.
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470
Pazi ja sam ogresio srce mislim na 5770,jer je grafika radila bukvalno katastrofa a uzeo je novu.Stvar je u tome da nisam brisao nvidia drajvere ni reinstalirao sistem duze vreme,a samo sam rokao gluposti u kompjuter...
Moj savet je da skines vise verzija drajver Cleanera,i jos trazi slicne programe.znaci 2-3 nadji instaliraj,pa brisi preko njih sve sto ima veze sa nvidijom...
Nemozes da zamislis kolko sve to stvara problem u racunaru,odnosno sistemu...
Dzaba dobar hardver,ako je los softver,i obrnuto.Tesko je naci ravnotezu izmedju ta 2....:-)
ploca:Asus m4a89gtd pro/usb3 . proc:Athlon II x4 630 3,511 Ghz @ 1.5v + cooler: Titan Fenrir . msi 4870x2 OC 2gb gddr5 . ram:2 x 2 gb geil ddr3 1600mhz.hard disk:wd green 1tb i seagate 500gb zvucna:audigy 2 platinum ex.
:: Ovako pre ove karte sam imao 8800 GT i grafika je bila kristalno jasna znaci poredjenju sa 6870 izmisljena slika i sve :: Patchovao sam igru mislim na 1.03 :: mada sam citao po raznim forumima da kad si koristio nvidu a sad ati moras da reinstaliras sistem. :: Vrlo dobro znam kakva je grafika bila perfektna sam crysis moze da place za njom ali evo neprijatno iznenadjenje.. :: aj kad reinstaliram sistem javljam kakvo je stanje :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sappiher :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: :: ::
samo ovakvim ljudima mogu da se dešavaju ovakve stvari. Pa još kad se u sve to ubaci jedna od `najoptimizovanijih` video igara izašla u poslednjih nekoliko godina, onda odmah nastane dar-mar.
Naravno, za sve je kriv ATi. Loša arhitektura i još lošiji drajveri.
Ne mora sistem da se reinstalira kako kažu, ali sam ja morao zbog drivera da reinstaliram jer nije bilo boga da se instaliraju kad sam uzeo 5870...
Driver cleaner mi je samo još više ujebao stvar, tako da to preskoči... Ali da nisi uninstalirao nvidia driver i nisi instalirao poslednji ATI driver je stvarno bezobzirno... __________________ Scourge of PCBerza
kada sam preshao sa 5750 na GTX 460 1GB morao sam OS da stavim...
Nije pomogao ni driver cleaner...
:: Ne mora sistem da se reinstalira kako kažu, ali sam ja morao zbog drivera da reinstaliram jer nije bilo boga da se instaliraju kad sam uzeo 5870... :: :: Driver cleaner mi je samo još više ujebao stvar, tako da to preskoči... Ali da nisi uninstalirao nvidia driver i nisi instalirao poslednji ATI driver je stvarno bezobzirno.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Ma ja nisam `radio system` jako dugo...mnogo tu stvar nije radilo...
P.S. Sta se odma palis sto ti decko javno omalovazava kartu? :) vidis da ne zna `de bije...
:: je dobar program za brisanje, ja nejga koristim cak i kad instaliram novu verziju Ati drajvera za svaki slucaj :: :: A inace kad sam testirao nVidiu i ATI na istom sistemu isto sam Sweeper koristio i niej bilo nikakvih problema :: :: Takodje kad sam prelazio sa 9800GTX+ na dve 5750 nisam reinstalirao istem, sve je radilo kako treba.
:: :: Ma ja nisam `radio system` jako dugo...mnogo tu stvar nije radilo.. :: :: P.S. Sta se odma palis sto ti decko javno omalovazava kartu? :) vidis da ne zna `de bije.. :: :: :: je dobar program za brisanje, ja nejga koristim cak i kad instaliram novu verziju Ati drajvera za svaki slucaj :: :: :: :: A inace kad sam testirao nVidiu i ATI na istom sistemu isto sam Sweeper koristio i niej bilo nikakvih problema :: :: :: :: Takodje kad sam prelazio sa 9800GTX+ na dve 5750 nisam reinstalirao istem, sve je radilo kako treba.
Prvo ja ne omalazavam kartu ni malo. Vec vidim cinjenicu igre poput novog need for speed i ostale mi rade nenormalno dobro samo GTA 4 pravi frku .Ponavljam citao sam po forumima da se ati nvidia ne podnose i da je donet zakljucak kao kad promenis procesor na kompu moras da menjas i sistem inace ode u out. Sto se tice tih programa golo sranje probao cak mi je ujebao par programa satro greske ovde greske onde i sjebo mi nekoliko igara.. Nova reinstalacija ne gine. Sve sam uradio ocistio ga lepo vise puta stavljao atijeve drivere i opet nista . Pritom da ne pricam da ne mogu preko HDmi kabla da povezem monitor i komp sve uradi i nemam full hd rezoluciju na celom ekranu vec neku ubi boze i to ne prekrije ceo ekran..... nov sistem novo resenje. U racunare se odlicno razumem prvi put koristim atija i to mi je novo iskustvo tako da to da neznam de bijem i sto pise po netu da ima problema ako se menjaju karte to neznaci da nemam pojma aj junaci pozdrav AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470
:: :: Prvo ja ne omalazavam kartu ni malo :: Vec vidim cinjenicu igre poput novog need for speed i ostale mi rade nenormalno dobro samo GTA 4 pravi frku .Ponavljam citao sam po forumima da se ati nvidia ne podnose i da je donet zakljucak kao kad promenis procesor na kompu moras da menjas i sistem inace ode u out :: Sto se tice tih programa golo sranje probao cak mi je ujebao par programa satro greske ovde greske onde i sjebo mi nekoliko igara. :: Nova reinstalacija ne gine :: Sve sam uradio ocistio ga lepo vise puta stavljao atijeve drivere i opet nista . Pritom da ne pricam da ne mogu preko HDmi kabla da povezem monitor i komp sve uradi i nemam full hd rezoluciju na celom ekranu vec neku ubi boze i to ne prekrije ceo ekran.... :: nov sistem novo resenje. :: U racunare se odlicno razumem prvi put koristim atija i to mi je novo iskustvo tako da to da neznam de bijem i sto pise po netu da ima problema ako se menjaju karte to neznaci da nemam pojma :: aj junaci pozdra :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sappiher :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: :: ::
Program Driver sweeper radi bez greske i tu nema price. Ako si imao problem, to nije zbog njega, vec do koriscenja ili do windows-a, trece nema.
:: :: Prvo ja ne omalazavam kartu ni malo :: Vec vidim cinjenicu igre poput novog need for speed i ostale mi rade nenormalno dobro samo GTA 4 pravi frku .Ponavljam citao sam po forumima da se ati nvidia ne podnose i da je donet zakljucak kao kad promenis procesor na kompu moras da menjas i sistem inace ode u out :: Sto se tice tih programa golo sranje probao cak mi je ujebao par programa satro greske ovde greske onde i sjebo mi nekoliko igara. :: Nova reinstalacija ne gine :: Sve sam uradio ocistio ga lepo vise puta stavljao atijeve drivere i opet nista . Pritom da ne pricam da ne mogu preko HDmi kabla da povezem monitor i komp sve uradi i nemam full hd rezoluciju na celom ekranu vec neku ubi boze i to ne prekrije ceo ekran.... :: nov sistem novo resenje. :: U racunare se odlicno razumem prvi put koristim atija i to mi je novo iskustvo tako da to da neznam de bijem i sto pise po netu da ima problema ako se menjaju karte to neznaci da nemam pojma :: aj junaci pozdra :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sappiher :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: :: ::
Ma kad stavis intel a pre si imao amd platformu znaci procesor ploca kad se menja mora i sistem tako i ovde ocito :) ma taj program sam odradio i nista matori kazem ti nemam sliku full hd preko hdmi kabla i igra opet baguje daje mi 60 fps na benchu a izgleda ko da fura u 800x600
reinstalirao si windows? to ti je sledeca opcija..
:: Ma kad stavis intel a pre si imao amd platformu znaci procesor ploca kad se menja mora i sistem tako i ovde ocito : :: ma taj program sam odradio i nista matori kazem ti nemam sliku full hd preko hdmi kabla i igra opet baguje daje mi 60 fps na benchu a izgleda ko da fura u 800x60 :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sappiher :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: :: ::
preko HDMI kabla koji se dobiaj uz Sapphire HD6870 ocigledno ti to pravi problem mutna je slika i ne prekriva ceo ekran i kod mene, pa sam se vratio na moj stari DVI i sve radi u full-u.
Sad sam probao GTA 4 sve na maksimumu 1920x1080 radi na preko 30FPS u Benchmark-u 52.
ajd da se kladimo u 1000e ali da mi das 1000e da ne mora da se reinstalira sistem kad se menja platforma?? Oces?? Ja sam spreman!! To isto vazi i za graficke. Probao sam pre 5750 grafiku i sve sto sam uradio je da sam driver sweeperom obrisao sve nvidiino, ubacio grafu, snimio driver i grafika na svim igrama(naravno testirao sam i gta iv) je ista kako je i bila na 8800gt......
A ti ako zelis brisni sistem, ako te ne mrzi, pa ti se mozda i tad ne popravi grafika
to je gomila na gomilu.. i onda kada ti se javi neki problem, a ti zaboravis sta si uradio i nabudzio krenes da se ceses `u cemu li je sad problem`... ne valja to nikad tako da se radi.. cak i da radi, ti ne znas da li to u stvari radi kako treba.. ako me kapiras.. i ako nisi bio ironican.
:: ajd da se kladimo u 1000e ali da mi das 1000e da ne mora da se reinstalira sistem kad se menja platforma?? Oces?? Ja sam spreman!! To isto vazi i za graficke. Probao sam pre 5750 grafiku i sve sto sam uradio je da sam driver sweeperom obrisao sve nvidiino, ubacio grafu, snimio driver i grafika na svim igrama(naravno testirao sam i gta iv) je ista kako je i bila na 8800gt..... :: :: A ti ako zelis brisni sistem, ako te ne mrzi, pa ti se mozda i tad ne popravi grafika :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1. :: OCZ MXS-PRO 600W :: ::
evo ako budem uzeo amd konfiguraciju, necu da brisem sistem, pre toga cu da ocistim sve drivere pa cu taze da snimim nove za amd i ako sve bude radili kako valja postavljam temu ovde, za dokaz slikacu desktop i kolicinu slobodnog prostora na C:
:: to je gomila na gomilu.. i onda kada ti se javi neki problem, a ti zaboravis sta si uradio i nabudzio krenes da se ceses `u cemu li je sad problem`... ne valja to nikad tako da se radi.. cak i da radi, ti ne znas da li to u stvari radi kako treba.. ako me kapiras.. i ako nisi bio ironican :: :: :: :: ajd da se kladimo u 1000e ali da mi das 1000e da ne mora da se reinstalira sistem kad se menja platforma?? Oces?? Ja sam spreman!! To isto vazi i za graficke. Probao sam pre 5750 grafiku i sve sto sam uradio je da sam driver sweeperom obrisao sve nvidiino, ubacio grafu, snimio driver i grafika na svim igrama(naravno testirao sam i gta iv) je ista kako je i bila na 8800gt..... :: :: :: :: A ti ako zelis brisni sistem, ako te ne mrzi, pa ti se mozda i tad ne popravi grafika :: :: :: :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: :: WD3200AAK :: :: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1. :: :: OCZ MXS-PRO 600W :: :: :: ::
Pametnije rešenje je da se menja sistem kad se menja cpu, pogotovo ako nisu iste platforme u pitanju. Tu ostane gomila stvari koje i sweeper preskoči, ne očisti itd. Druga stvar, u nekim slučajevima, recimo kad prelaziš sa dual core na quad ti je reinstal obavezan jer ni flešovanje biosa ni gomila drugih stvari ne uspe, jer je sistem navikao na prethodnu konfigirisane parametre i ne može da ubaci druge, novije. Doduše, ovo drugo ne mora da bude pravilo, a zavisi od same ploče.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
nzm kako ste vi imali uopste takve porbleme, evo skoro sam presao sa dual-core(45nm) na quad core iz potpisa i nikakvih problema nema(bez reinstalla)..... :/
:: Pametnije rešenje je da se menja sistem kad se menja cpu, pogotovo ako nisu iste platforme u pitanju. Tu ostane gomila stvari koje i sweeper preskoči, ne očisti itd. Druga stvar, u nekim slučajevima, recimo kad prelaziš sa dual core na quad ti je reinstal obavezan jer ni flešovanje biosa ni gomila drugih stvari ne uspe, jer je sistem navikao na prethodnu konfigirisane parametre i ne može da ubaci druge, novije. Doduše, ovo drugo ne mora da bude pravilo, a zavisi od same ploče :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: ::
Ja kad sam prešao sa x2 na x6, sistem na staroj ploči nije čitao ostala jezgra, tj. i dalje ga je video kao x2, sve moguće fore koje sam znao i koje sam našao na netu sam primenio, ali nije `telo. A nekako se sigurnije osećam kad je svež sistem stavljen. Dok recimo, kad sam prelazio sa ATI na nvidiu samo sam počistio stare drivere i ubacio nove i nije bilo problema.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: nzm kako ste vi imali uopste takve porbleme, evo skoro sam presao sa dual-core(45nm) na quad core iz potpisa i nikakvih problema nema(bez reinstalla)..... : :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1. :: OCZ MXS-PRO 600W :: :: :: Pametnije rešenje je da se menja sistem kad se menja cpu, pogotovo ako nisu iste platforme u pitanju. Tu ostane gomila stvari koje i sweeper preskoči, ne očisti itd. Druga stvar, u nekim slučajevima, recimo kad prelaziš sa dual core na quad ti je reinstal obavezan jer ni flešovanje biosa ni gomila drugih stvari ne uspe, jer je sistem navikao na prethodnu konfigirisane parametre i ne može da ubaci druge, novije. Doduše, ovo drugo ne mora da bude pravilo, a zavisi od same ploče :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: ::
Dakle ljudi preporodio sam se kad sam reinstalirao sistem Grafika ubija koliko je dobra a ostrija je od 8800GT jedno dva ipo puta Prezadovoljan sam I slika na monitoru mi je mnogo bolja sad cu da istestriam druge igre znaci bruka koliko je dobra slika
Jel si povezao sa HDMI kablom koji se dobija uz kartu ??? Kako si uspeo ?
:: Dakle ljudi preporodio sam se kad sam reinstalirao siste :: Grafika ubija koliko je dobra a ostrija je od 8800GT jedno dva ipo puta :: Prezadovoljan sam :: I slika na monitoru mi je mnogo bolj :: sad cu da istestriam druge igre znaci bruka koliko je dobra slik :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sappiher :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.