Prisutna opcija se desava, kad je instaliran NVIDIA Drivers 9.10.0513( ovaj u mom slucaju). Kad je obrisan sa Revo Uninstalerom, nisam primetio degradaciju slike(restartovao racunar i ponovo pokrenuo test na porsini trave, koja se leluja na vjetru). Cak ni sa zumiranjem x 300, mada, samo jednu sam konfiguraciju testirao, tako da to nije relevantno. Sta kazu ostali, kako se kod njih ponasa? Poprilicno je intersantno pitanje, posto je u proslosti to radila NVidia. operator
PA, OSTALI SU VEĆ REKLI U TEMI KADA JE OVO BILA VEST. Sada je, prežvak istog. Što kažu bivša braća Hrvati: MISLITI JE DREK ZNATI. Mislimo mi o tome, al` znamo kur moj. U stvari je vest sledeća: novi drajveri ATI-ja kao podrazumevano nemaju HIGH podešavanje kvaliteta... ali, vi ga možete podesiti na šta god hoćete. A nevidija IMA tako podešeno. Jao! Ati - AMD neće da ima podešeno kao mi, i onda on bolje prođe na testu! I tako dalje.... sviranje. Liči na period kada su prvo zeleni (i najviše zeleni) varali na testovima i benchmarcima, ali, tada nisi mogao ovo da izbegneš bez trikova, sada se radi o default PODEŠAVANJU. A, i dalje možete izabrati šta hoćete. Inače, ne pozdravljam potez, na svašta liči samo ne na napredak.
Koje gluposti, prvo lista igara u kojima ati `vara` Dawn of War 2 Empire Total War Need for Speed: Shift Oblivion Serious Sam II Far Cry 1 mislim da su skoro sve igre ovde sto se tice zahtevnosti dosta male danas, i iz amd-a su lepo objasnili zasto: The alleged `optimization` is the selective use of the HDR format R11G11B10 at times when the memory cost of the FP16 HDR format would otherwise impact game play. Given that in their own documents, NVIDIA indicates that the R11G11B10 format `offers the same dynamic range as FP16 but at half the storage` it would appear to us that our competitor shares the conviction that R11G11B10 is an acceptable alternative. Additionally, we rigorously test image quality before implementing this format change and only apply it if the difference is imperceptible.
The R11G11B10 format is similar to the HDR format used in the XBOX 360, the game platform for which many titles mentioned in a list provided by NVIDIA were initially designed. In many cases, the use of the HDR format with the smaller storage requirement provided the performance headroom to implement other IQ features such as anti-aliasing, in fact increasing the overall appearance of the game.
With respect to the list of titles highlighted by our competitor as proof of our apparent `cheat`, the titles themselves and the time frame these titles span serve as a good indication that this was not done for `benchmarking purposes`. Also, as mentioned above, it is selectively used on a game by game basis. For example, this optimization was enabled for Elder Scrolls IV: Oblivion yet it was not something that was enabled in Fallout 3 which featured the same engine.
Mislim su ove optuzbe nVIDIE jako smesne, i samo gledaju kako da skrenu paznju na amd samo zato sto su ih zajebavali za ono smanjenje potrosnje u furmarku sa gtx580. Ne mogu da verujem dokle je ovo doslo ponasaju ko da su u zabavistu.
Veci problem je sto game develope(de)rzi, preko GPU i CPU firmi, varaju sa `minimal system requirements to play the game` i `Ati/NV xxxx are excluded from list`. A igre rade bez problema na onome sto nije u listi, samo da bi kupili jos jace procesore i graficke.
Re: Najveci problem je sto to kazu...gejmeri! Posredno, kroz svoj...
23.11.2010. 15:56
status: user broj poruka: 3053
@tortojede=pratim vec jedno vreme tvoje,teme,komentare i sl...i mislim da tebi stvarno nesto fali...u glavi...ne vredjam,samo zapazam!!! pokusavam da odgonetnem sta se desava u tvojoj glavi,i kontam da ta tvoja bolesna potreba za velicanjem jedne stvari(NEVIDIJE) i taj bolesni takmicarski duh koji imas,proizilazi iz cinjenice koja je naucno dokazana,a to je da muskarac nedostatak svoje ``muskosti``(mereno u centimetrima),nadoknadjuje ekstremno takmicarskim duhom i bolesnim``velicanjem`` neke stvari,ideje...(daum i hd2+android)i omalovazavanjem neke druge stvari,ideje,misljenja(opet daum mr hejter no1 ovog foruma)!!! Postajete bolesni i zestoko smarate ovaj forum...I ovako retko navratim jer zbog posla ne mogu da pratim kao ranije,a KAD GOD dodjem ti i kompanija nesto trabunjate... Iskulirajte bre!!!
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: IZBOR! Folirante necemo, prave karte - hocemo. Crvenka-pice = down the drain, NV= thumbs up :: :: http://goo.gl/Io08 ::
Re: Re: Najveci problem je sto to kazu...gejmeri! Posredno, kroz svoj...
23.11.2010. 16:17
status: user broj poruka: 12798
Botu, ne javljaj se molim te, veseli drugari Masters of the Gay Universe. Ko nema mozga da pročita tortojeda bi trebalo možda da pročita koju knjigu umesto... Čovek vas jebe sve redom koliko ste glupi a niko od vas ovčica da provali... Smanjite lekove malo pa se vratite za dan dva...
A ovo za HD2 i android ne vidim gde sam bilo šta veličao fucktardu, možda ti zablurovao CRT...
Fegetu ne možeš stvarno da pričaš o muškosti, to je potpuno kontradiktorno uopšte potezati... Svoju muškost meri sa Saletom, ako ima stetoskop, ima sigurno i mikroskop.
Prst u dupe, da ne kažem čelo, na pošto bi probušio šupljinu pa bih posle ja odgovarao... __________________ Scourge of PCBerza
:: @tortojede=pratim vec jedno vreme tvoje,teme,komentare i sl...i mislim da tebi stvarno nesto fali...u glavi...ne vredjam,samo zapazam!!! pokusavam da odgonetnem sta se desava u tvojoj glavi,i kontam da ta tvoja bolesna potreba za velicanjem jedne stvari(NEVIDIJE) i taj bolesni takmicarski duh koji imas,proizilazi iz cinjenice koja je naucno dokazana,a to je da muskarac nedostatak svoje ``muskosti``(mereno u centimetrima),nadoknadjuje ekstremno takmicarskim duhom i bolesnim``velicanjem`` neke stvari,ideje...(daum i hd2+android)i omalovazavanjem neke druge stvari,ideje,misljenja(opet daum mr hejter no1 ovog foruma)!!! Postajete bolesni i zestoko smarate ovaj forum...I ovako retko navratim jer zbog posla ne mogu da pratim kao ranije,a KAD GOD dodjem ti i kompanija nesto trabunjate... Iskulirajte bre!! :: :: ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA :: :: :: IZBOR! Folirante necemo, prave karte - hocemo. Crvenka-pice = down the drain, NV= thumbs up :: :: :: :: http://goo.gl/Io08 :: ::
Re: Re: Re: Najveci problem je sto to kazu...gejmeri! Posredno, kroz svoj...
23.11.2010. 16:21
status: user broj poruka: 3053
eto i sada te ja mogu popljuvati tako prostacki,seljacki kao i ti mene,ali ja cu ti samo reci par reci koje ce te povrediti gore nego bilo sta...ANDROID I HD2 SU SRANJE!!!! hahahahaaaaa a sada lenjir u ruke i tegli da poraste.)))))))
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Botu, ne javljaj se molim te, veseli drugari Masters of the Gay Universe. Ko nema mozga da pročita tortojeda bi trebalo možda da pročita koju knjigu umesto... Čovek vas jebe sve redom koliko ste glupi a niko od vas ovčica da provali... Smanjite lekove malo pa se vratite za dan dva.. :: :: A ovo za HD2 i android ne vidim gde sam bilo šta veličao fucktardu, možda ti zablurovao CRT.. :: :: Fegetu ne možeš stvarno da pričaš o muškosti, to je potpuno kontradiktorno uopšte potezati... Prst u dupe, da ne kažem čelo, na pošto bi probušio šupljinu pa bih posle ja odgovarao.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: @tortojede=pratim vec jedno vreme tvoje,teme,komentare i sl...i mislim da tebi stvarno nesto fali...u glavi...ne vredjam,samo zapazam!!! pokusavam da odgonetnem sta se desava u tvojoj glavi,i kontam da ta tvoja bolesna potreba za velicanjem jedne stvari(NEVIDIJE) i taj bolesni takmicarski duh koji imas,proizilazi iz cinjenice koja je naucno dokazana,a to je da muskarac nedostatak svoje ``muskosti``(mereno u centimetrima),nadoknadjuje ekstremno takmicarskim duhom i bolesnim``velicanjem`` neke stvari,ideje...(daum i hd2+android)i omalovazavanjem neke druge stvari,ideje,misljenja(opet daum mr hejter no1 ovog foruma)!!! Postajete bolesni i zestoko smarate ovaj forum...I ovako retko navratim jer zbog posla ne mogu da pratim kao ranije,a KAD GOD dodjem ti i kompanija nesto trabunjate... Iskulirajte bre!! :: :: :: :: ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA :: :: :: :: :: IZBOR! Folirante necemo, prave karte - hocemo. Crvenka-pice = down the drain, NV= thumbs up :: :: :: :: :: :: http://goo.gl/Io08 :: :: ::
:: eto i sada te ja mogu popljuvati tako prostacki,seljacki kao i ti mene,ali ja cu ti samo reci par reci koje ce te povrediti gore nego bilo sta...ANDROID I HD2 SU SRANJE!!!! hahahahaaaaa a sada lenjir u ruke i tegli da poraste.)))))))
Ja godinama posmatram ovaj forum i ljude,starosedeoc sam znas i sam.. Forum vec odavno nema smisla,jednostavno mnogo sljama se nakupilo,klinaca,nema ko da ga uredjuje spao je na dno dna.Anarhija. Jedine aktuelne teme i jesu nVidia vs ATI i za to ljudi uvek imaju energije i zara za prepirku (na zalost nema konstruktivne polemike) Malo znanja,mnogo blebetanja..Mnogo nerealnosti i mnogo sujete.. Najveci problem gde i ti sam gresis jeste sto se ljudi karakterisu po izboru hardvera. Podele po klanovima i odredjena mrznja prema neistomisljenicima a to sve uglavnom potice od korisnika koji zastupaju ATI brend.Izvini ali tako je. Pominjes tortojeda,onda ubaci i FSamir-a i mene slobodno.Sad izbroj na prste tri coveka naspram celokuopne zajednice podivljalih ATI korisnika pa se zapitaj ko u kolikoj meri pljuje i omalovazava i ko je u stvari ne koristi mozak da skapira sta je sala a sta licna osnova!Najbolje je da se pobijemo svi zbog parce silicijuma i kineske plastike! Ja bih se ipak malo pozabavio psihologijom,posmatrao to iz vise uglova pa bi vam neke stvari mozda postale jasnije. Nikad sve nije crno i belo koliko se ko zucno trudio da dokaze.Jednostavno svaka prica ima dva kraja a da bi se prica zavrsila za to sluze argumenti i cinjnice.
Najveci problem ovog foruma su medjuljudski odnosi.Nema se postovanja izmedju usera,stvara se jaz i donose pogresne procene.Za mene je to druze jako bolesno! Ja sam odavno zbog tih stvari postao neozbiljan i ovde dodjem uglavnom da se zabavim jer na ovakom mestu vise ozbiljnosti nema jer je ovo cirkus,IT forum,pusti snovi,nekada bilo,mozda! Kako ste sejali tako ce te znjeti..Sta da vam radim.
@skar Daj da vas okupim,upoznao sam par nekih likova iz Zrenjanina,trebalo bi uskoro da banem i zbog nekog posla ako Bog da!
Meni je to sasvim normalno i razumljivo, ima vas mnogo manje pa morate da bude aktivniji i pljujete više, češće i duže. Pošto sam oduvek bio za kosmičku ravnotežu pozdravljam takvo ponašanje.
A cirkus... pa kome je ikad smetalo malo cirkusa, mnogi su zbog preterane ozbiljnosti i papke otegli, ako ništa drugo onda bar od čira na želucu. Cirkus još nikom nije došao glave... ako izuzmemo onog što je hteo pošto-poto da se slika s tigrovima i onog što je jeo burek pre tačke na trapezu.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: Pominjes tortojeda,onda ubaci i FSamir-a i mene slobodno.Sad izbroj na prste tri coveka naspram celokuopne zajednice podivljalih ATI korisnika pa se zapitaj ko u kolikoj meri pljuje i omalovazava i ko je u stvari ne koristi mozak da skapira sta je sala a sta licna osnova!Najbolje je da se pobijemo svi zbog parce silicijuma i kineske plastike ::
Jedino ako hoces da me naucis.Slab sam ja za GSM.Meni je SE sve i svja :) Ne pratim to toliko ali volim da saslusam pametnije .. Nego vise me plasi da me ne navucete na rakijestinu.Ja sam covek sportista :) ,samo sokice :):):)
Znam da su mnogi hrabri preko tastature itd..ali ovo nije mesto za napusavanja nego za IT forum. Daume mislim da nije u redu da napadas Docu ,on je n ti covek koji je dao izjavu o tome forumasu. Reci coveku servispc da nema pojma o racunarima ,a decko pomaze svima na forumu , a da pritom ne znas da razlikujes pci e od agp no comment.
@Obrade Deder prevedi taj nemusti jezik please : `on je n ti covek koji je dao izjavu o tome forumasu.` Gramatika,pravopis?Mozda drakonian jezik? :) Sto se nerviras,pa od ovog gore ne moze biti :) :) :)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.