Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pomoc!!
STRANA 1 OD 1
rakarakija Pomoc!! 22.11.2010. 22:58 T31155

status: user
broj poruka: 32
Dobio sam graficku ATIRadeon x1800xt koja zahteva 6 pin kabal e sad kad ga ubodem iz napajanja dzek od 6 pin-a sija crveno kuler vrti a komp zapisti jedanput dugo i 8x kratko
da li moze neko da mi kaze u cemu je problem?

inace imam napajanje 500w blueberry

hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 22.11.2010. 23:07 #265095

broj poruka: 4163
Dobio si neispravnu grafiku

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE

rakarakija re 22.11.2010. 23:09 #265097

u jeeeeeee :D

sta moze da je bude ??
Stripy Re 22.11.2010. 23:13 #265098

Jel ova?
http://bit.ly/foRJ5R

rakarakija re 22.11.2010. 23:22 #265103

da da bas ta samo sto je slika drugacija ali to je ta

evo kako izgleda

http://www.asisupport.com/nl_x1800xt_lg.jpg
Stripy Re: re 22.11.2010. 23:28 #265104

Sorry, da ponovim, dobio si neispravnu grafiku. Nadam se da je nisi slučajno kupio na Limundu kao `neispitanu` ili `neproverenu` ili `u nepoznatom stanju` jer svi lažu da bi nabiflali cifru za otbad.

::
:: da da bas ta samo sto je slika drugacija ali to je ta
:: evo kako izgleda
:: http://www.asisupport.com/nl_x1800xt_lg.jp
tortojed U ovoj zemlji, svi su majstori! Rakijo Slivovico, prvo nam reci sta se 22.11.2010. 23:29 #265106

broj poruka: 10999
desava kada NE prikljucis 6-pinski dzek (kartosek)... Trebalo bi da radi, ako je ispravna (ali samo koliko je potrebno za window$, ne u 3D rezimu)...
rakarakija re 22.11.2010. 23:32 #265108

drugar mi je dao zato sto on nema 6pin konektor a odakle njemu neam pojma

a sto se tice prikljucivanja 6-pin kabla naravno da sam ga prikljucio

da li mozda znate kakva je ovo graficka i da li moze da se sredi

tortojed Da li radi KADA NE PRIKLJUCIS 6-o pinca???????!!!!! 22.11.2010. 23:34 #265110

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

rakarakija ahahahhahahahahhah 22.11.2010. 23:35 #265111

ne brate
tortojed E, hvala qurtsu i Kraljevicu Marku. Znaci, nije do napajanja. 22.11.2010. 23:37 #265113

Ode karta kod Manitua...

rakarakija ZNACI .......... 22.11.2010. 23:39 #265114

Kanta ILI moze da se sredi i ako moze da li vredi za ovu kartu
tortojed Tesko da moze da se sredi a da je isplativo (matoro je). Je li AGP 22.11.2010. 23:43 #265116

ili PCIexpress? Da li si pre ove karte probao neku drugu (na toj ploci) ili si tek sastavio konfu? Ako si tek sastavio, onda je mozda neispravna ploca...
Stripy Re: U ovoj zemlji, svi su majstori! Rakijo Slivovico, prvo nam reci sta se 22.11.2010. 23:48 #265119

Dovoljan sam poznavalac da znam da ova karta NE radi kada joj se ne stavi 6-pinski kabl za razliku od nvidije koja će da baci sliku, uđe u win i prijavi da nema dovoljno napajanja kako bi radila punom snagom. Za tvoju informaciju ati kartice kada im ne priključiš 6-pinski kabl izbace poruku pri startovanju računara da to učiniš i dalje od toga NE ide. Kada nisam siguran u nešto to ni ne komentarišem što bi isto preporučio i tebi.

:: desava kada NE prikljucis 6-pinski dzek (kartosek)... Trebalo bi da radi, ako je ispravna (ali samo koliko je potrebno za window$, ne u 3D rezimu)...
rakarakija pa vidi ovako 22.11.2010. 23:54 #265122

dobio sam je kao sto sam rekao od drugara jer on nema 6-pin kabal a sto je najgore ni on ne zna da li radi jer ko zna odakle mu a ja imam u planu da uzmem `novu` grafu i pricao sam sa njim o tome i covek me pita da li hocu ovu ako radi dace mi je za neke male pare inace grafa je pci slot
ja trenutno imam XFX HD4650 na maticnoj J&W IP43-s komp koji mi sljaka vec tri godine perfektno ali kao sto sam znas tehnologija napreduje pa mi treba nesto jace
ovo sam cisto pitao ako nije nesto do nekog drugog resivog problema ali izgleda da je graficka prsla

razlika izmedju xfx hd4650 i ove x1800xt je sto xfx ima 512mb i 128 bita ddr2 a ova ima 512 mb 256 bita ddr3 memorije pa reko ako radi za sad malko bolju da uzmem za male pare
Stripy Re: pa vidi ovako 23.11.2010. 00:11 #265128

Svojevremeno je x1800xt bila jaka karta ali ne bi dobio ništa zamenivši 4650 osim veće potrošnje struje.

:: dobio sam je kao sto sam rekao od drugara jer on nema 6-pin kabal a sto je najgore ni on ne zna da li radi jer ko zna odakle mu a ja imam u planu da uzmem `novu` grafu i pricao sam sa njim o tome i covek me pita da li hocu ovu ako radi dace mi je za neke male pare inace grafa je pci slo
:: ja trenutno imam XFX HD4650 na maticnoj J&W IP43-s komp koji mi sljaka vec tri godine perfektno ali kao sto sam znas tehnologija napreduje pa mi treba nesto jac
:: ovo sam cisto pitao ako nije nesto do nekog drugog resivog problema ali izgleda da je graficka prsla
:: razlika izmedju xfx hd4650 i ove x1800xt je sto xfx ima 512mb i 128 bita ddr2 a ova ima 512 mb 256 bita ddr3 memorije pa reko ako radi za sad malko bolju da uzmem za male pare
tortojed ServisPC, lupas gluposti! Ne shvatas sta pises, a pises li pises... 23.11.2010. 00:14 #265130

Sam si napisao: daje poruku... Pa zato sam i ja rekao coveku - da isproba sta se desava kada NE prikljuci 6-pinca na kartu. Valjda bi dobio P O R U K U!!! da karta radi (i znali bi smo da nesto drugo nije u redu - mozda onaj `krak` napajanja koji ide na 6-pina, trista mu Crvenka-pica!). A pitanje je bilo i da li je PCIex ili AGP. Tebi je to skroz promaklo. Zaboravio si da su te generacije bile dostupne u obema izvedbama.Toliko o tvojim serviserskim sposobnostima...

rakarakija re 23.11.2010. 00:22 #265133

cekaj sad aj neka to sad ko je pametniji daj recite mi sta moze da se uradi i da li moze nesto da se uradi,gde je kvar da li vredi popravljati neki predlog pametan ne ono baci u kantu itd to sam mogao odma ili neka preporuka za graficku dobru a jeftinu
da li da pojacavam procesor i ostavim xfx inace procesor mi je e2200 dual core ili mogu da teram ovaj procesor a kupim bolju graficku mada se cimam i oko muzike pa sad nisam pametan

PCI je slot
tortojed Ako se `cimas i oko muzike` a neces mnogo da investiras, onda... 23.11.2010. 00:27 #265136

ostavi tu kartu koju imas a menjaj CPU (neki C2Quad) i da si mi zdrav i debeo...

Stripy Re: ServisPC, lupas gluposti! Ne shvatas sta pises, a pises li pises... 23.11.2010. 00:32 #265137

Ovo si ti napisao:
`U ovoj zemlji, svi su majstori! Rakijo Slivovico, prvo nam reci sta se desava kada NE prikljucis 6-pinski dzek (kartosek)... Trebalo bi da radi, ako je ispravna (ali samo koliko je potrebno za window$, ne u 3D rezimu)...`
Ovo sam ja napisao:
`ati kartice kada im ne priključiš 6-pinski kabl izbace poruku pri startovanju računara da to učiniš i dalje od toga NE ide.`
Po slici ne znaš da raspoznaš AGP od PCI-e slota tako da ću da preskočim svako dalje komentarisanje sa tvoje strane.

:: Sam si napisao: daje poruku... Pa zato sam i ja rekao coveku - da isproba sta se desava kada NE prikljuci 6-pinca na kartu. Valjda bi dobio P O R U K U!!! da karta radi (i znali bi smo da nesto drugo nije u redu - mozda onaj `krak` napajanja koji ide na 6-pina, trista mu Crvenka-pica!). A pitanje je bilo i da li je PCIex ili AGP. Tebi je to skroz promaklo. Zaboravio si da su te generacije bile dostupne u obema izvedbama.Toliko o tvojim serviserskim sposobnostima..
rakarakija re.Ako se `cimas i oko muzike` a neces mnogo da investiras, onda... 23.11.2010. 00:36 #265138

pa kako necu mnogo investirati kad je c2q oko 13 000???
tortojed Prvo i prvo, slike su linkovane NAKNADNO a ja sam odgovarao na 23.11.2010. 00:41 #265140

IZVORNI post (prvo javljanje). Nisam kriv sto Rakija nije ODMAH dao sve relevantne podatke pa i tu fotku.
Drugo, ti si propustio da mu ODMAH kazes ono BITNO - izvidjanje situacije BEZ prikljucka za napajanje (pa bi, MOZDA, zar ne?, bilo `poruke`), nego si, kao Vidovita Kleopatra presudio... Tako se taj posao ne radi, prijane...
- - - - -
Za rakiju: pa dobro, evo neka ti neko pokloni Quad-a. Na primer, servispc - on se obogatio sve popravljajuci uginule GPU-ove...

rakarakija Re: Prvo i prvo, slike su linkovane NAKNADNO a ja sam odgovarao na 23.11.2010. 00:48 #265147

hahahahha

dobro covek je hteo da mi pomogne sto je i uradio za sta mu svaka cast kao i tebi pa zato nema potrebe vise raspravljati oko toga ko,sta,kako,gde bacicu u oglase ili sto je serviser rekao na limundo pa nek neko uzme za delove ako mu treba a ja moram da ubedim zenu da uzmem C2Quad pa ne znam pa makar prao sudove do kraja zivota (i ako imam masinu za sudove )

:: IZVORNI post (prvo javljanje). Nisam kriv sto Rakija nije ODMAH dao sve relevantne podatke pa i tu fotku
:: Drugo, ti si propustio da mu ODMAH kazes ono BITNO - izvidjanje situacije BEZ priklucka za napajanje (pa bi, MOZDA, zar ne?, bilo `poruke`), nego si, kao Vidovita Kleopatra presudio... Tako se taj posao ne radi, prijane..
:: - - - - -
:: Za rakiju: pa dobro, evo neka ti neko pokloni Quad-a. Na primer, servispc - on se obogatio sve popravljajuci uginule GPU-ove..
rakarakija Re: Prvo i prvo, slike su linkovane NAKNADNO a ja sam odgovarao na 23.11.2010. 00:57 #265154

hahahahha

dobro covek je hteo da mi pomogne sto je i uradio za sta mu svaka cast kao i tebi pa zato nema potrebe vise raspravljati oko toga ko,sta,kako,gde bacicu u oglase ili sto je serviser rekao na limundo pa nek neko uzme za delove ako mu treba a ja moram da ubedim zenu da uzmem C2Quad pa ne znam pa makar prao sudove do kraja zivota (i ako imam masinu za sudove )

:: IZVORNI post (prvo javljanje). Nisam kriv sto Rakija nije ODMAH dao sve relevantne podatke pa i tu fotku
:: Drugo, ti si propustio da mu ODMAH kazes ono BITNO - izvidjanje situacije BEZ priklucka za napajanje (pa bi, MOZDA, zar ne?, bilo `poruke`), nego si, kao Vidovita Kleopatra presudio... Tako se taj posao ne radi, prijane..
:: - - - - -
:: Za rakiju: pa dobro, evo neka ti neko pokloni Quad-a. Na primer, servispc - on se obogatio sve popravljajuci uginule GPU-ove..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs