Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ruzicaste kockice
STRANA 1 OD 1
krstak Ruzicaste kockice 20.11.2010. 16:26 T31101

status: user
broj poruka: 71

Ortak ima sledeci problem: kada startuje PES 2011, neposredno pre pocetka utakmice, pojave mu se po ekranu ruzicaste kockice, trakice, linijice i sl., zvuk pobrljavi i i onda mora da se resetuje komp.

Racunar mu je relativno nov (oko 3 meseca) i u pocetku se ovo nije javljalo tako brzo (mozda posle 5, 6 utakmica). Ima MSI plocu sa MCP cipsetom, Gainward 9800 GT, Windows 7 Ultimate 64bit itd. Zanimljivo je sto mu se taj problem iskljucivo javlja na PES 2011 i PES 2010, sve ostale igre rade, komp je prosao sve testove (3D Mark, test, harda, memorije, sistema).

Moje misljenje je da je grafika riknula ali ne znam na koji nacin da definitivno utvrdim kvar kako bi je reklamirali.

Da li je neko imao slican problem i koje programe mogu koristiti za ispitivanje?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dzoni665 Re: Ruzicaste kockice 20.11.2010. 16:55 #264439

broj poruka: 704

Pa ako sve ostale igre rade i ako su svi testovi uspesni, onda je malo cudno da je riknula grafika. Skini nove drajvere, probaj druge lekice, pa da vidis sta ce da ti kaze. DirectX takodje probaj da instaliras. I da li su to ciste verzije PES 2010 i 2011 ili imaju neke dodatke? Tipa SMOKE PATCH ili neki drugi?

GA-945PL-S3, Pentium Dual-Core E2140 1.6Ghz (OC 2.08Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit, LC Power 5550 v2.2

::
:: Ortak ima sledeci problem: kada startuje PES 2011, neposredno pre pocetka utakmice, pojave mu se po ekranu ruzicaste kockice, trakice, linijice i sl., zvuk pobrljavi i i onda mora da se resetuje komp
:: Racunar mu je relativno nov (oko 3 meseca) i u pocetku se ovo nije javljalo tako brzo (mozda posle 5, 6 utakmica). Ima MSI plocu sa MCP cipsetom, Gainward 9800 GT, Windows 7 Ultimate 64bit itd. Zanimljivo je sto mu se taj problem iskljucivo javlja na PES 2011 i PES 2010, sve ostale igre rade, komp je prosao sve testove (3D Mark, test, harda, memorije, sistema)
:: Moje misljenje je da je grafika riknula ali ne znam na koji nacin da definitivno utvrdim kvar kako bi je reklamirali
:: Da li je neko imao slican problem i koje programe mogu koristiti za ispitivanje?
neXus2000 .... 20.11.2010. 17:01 #264447

broj poruka: 3351
kodeci su u pitanju

muff decije bolesti sa gainwardom 20.11.2010. 17:19 #264454

broj poruka: 440
isti problem kod mene, sa gtx260, radi perfektno dva meseca i onda malo kao tvom ortaku, potpuno isti simptomi, u nekoj igri, sve testove prolazi, ne greje se, to ces tesko da reklamiras.

Pisko nvidia 20.11.2010. 17:57 #264468

broj poruka: 6651
So, dok radi-radi.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Stripy Re 20.11.2010. 18:16 #264483

broj poruka: 4163
Ružičaste kockice dosad nisam vid`o al sam se nagled`o ružičastih slonova sa nekom albanskom gandžom pre jedno 15-ak godina. I meni se čini da će grafika uskoro na reklamaciju

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE

Daum ... 20.11.2010. 18:29 #264494

broj poruka: 12798
Ako je komp kupljen nov pre 3 meseca, i tada je uzet 9800GT Gainward koji se ne proizvodi već 2 godine barem, onda je dobio repariranu kartu, a ti znaci su da grafička riknjava...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

Pisko Tužno 20.11.2010. 18:36 #264496

Prodavac je ispao yaye, ako to nije naglasio. A ako je yaye, onda će i garancija da bude ostvarena na zanimljiv način....
Jedino, ako superiorna arhitektura ne reši stvar. Sama od sebe. Npr. NEKA NE IGRA PEŠ 2011. Šta je koji q zapeo za to?

neXus2000 ... 20.11.2010. 18:36 #264497

broj poruka: 3351
U tek sad vidim da mu je pre pocetka utakmice. Mislio sam da su kodeci su u pitanju, jer sam ortaku instalirao i 2009 i 2010 i oba su pravili problem sa, ruzicastenjem i braljavljenjem, samo zato sto su mu je bio instaliran neki codec pack (ne mogu da se setim koji) kroz neku igru, uklanjanjem njega sve je proradilo.
Pisko Kodeci.. 20.11.2010. 18:38 #264500

Ako su kodeci u pitanji i radi se o problemu ne game engine-a već video introa, onda je grafa ok. Što je najbolja kombinacija. Bolja i od pljuvanja spanaća i prodavca.
Znate li šta treba da uradite da bi ovo nestalo?
Deinstalacija kodek-pakova ako ih ima i instalacija novog kodek-pack-a. Ili drugog ako taj ne radi ili radi probleme.

krstak Re: Kodeci.. 22.11.2010. 10:46 #264905

Sumnjam da je problem do kodeca jer isti se problem desio i kada smo startovali igru na sveze instaliranom Win-u (bez kodeca, sa svim novim driver-ima i slicno). Inace koristi K-Lite kodece.

Sto se tice PES-a, veoma je bitno da mu to radi, mislim, kupio je komp da bi mu sve radilo. To je kao da kupis Mecku sa klimom a klima ne radi. Mozes da je vozis ali te ne hladi.

Probacu jos jedino da ubacim moju grafiku (Sapphire 4850) pa da vidim kako ce se ponasati ali se plasim ako je napajanje ostceno ili ploca, da ne zeznem svoju. Zna li neko koje programe mogu da koristim za ispitivanje, ne samo grafe, vec celog sistema?
Mortificat Re: Re: Kodeci.. 22.11.2010. 12:03 #264919

broj poruka: 3519
Furmark 1.4 probaj, on ti je najmerodavniji što se tiče grafike. U prvom postu si naveo da je komp prošao sve testove harda, memorije, sistema. Nisi naveo koje testove si radio.

Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

:: Sumnjam da je problem do kodeca jer isti se problem desio i kada smo startovali igru na sveze instaliranom Win-u (bez kodeca, sa svim novim driver-ima i slicno). Inace koristi K-Lite kodece
:: Sto se tice PES-a, veoma je bitno da mu to radi, mislim, kupio je komp da bi mu sve radilo. To je kao da kupis Mecku sa klimom a klima ne radi. Mozes da je vozis ali te ne hladi.
:: Probacu jos jedino da ubacim moju grafiku (Sapphire 4850) pa da vidim kako ce se ponasati ali se plasim ako je napajanje ostceno ili ploca, da ne zeznem svoju. Zna li neko koje programe mogu da koristim za ispitivanje, ne samo grafe, vec celog sistema?
krstak Re: Re: Kodeci.. 22.11.2010. 15:42 #264960

Uradio sam neke testove sa Hiren`s Boot disca (test za sve komponente sistema - PC doctor), Seagate test za hard, OCCT, 3D Mark..

Uglavnom, probacu jos da skinem grafiku i da je stavim na drugi racunar pa ako upali, upali. Ako ne, reklamacija pa neka se dobavljaci i proizvodjaci drndaju sa njom.

krstak Resenje je: Neispravna grafika 04.12.2010. 09:58 #268719

Uradio sam kako sam planirao, stavio sam grafu na svoj komp i posle dva dana testiranja, isti problem se desio i kod mene. Radio sam nekoliko sintetickih testova i sve ih je prosla ali u igrama nema sanse (pokrenuo sam novi NFS - Hot Pursuit i u startu je zveknula).

Grafa odlazi na reklamaciju pa cemo sada da se koljemo sa distributerima, proizvodjacima, vendorima... ali mislim da nece biti problema da dobijemo i bolju.

Hvala na savetima i nadam se da ce ova tema da pomogne drugima koji imaju slican problem
muff mozda cu i ja moju gtx260 04.12.2010. 18:59 #268913

broj poruka: 440
za neku 4xx jacu gforce seriju ili 6xxx ati

javi ako prodje reklamacija

hvala
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs