Posle 2 meseca u servisu, zavlacenja i bezovrazluka jave mi da ne moze da se popravri monitor. Slepci, mogli su to da mi kazu odmah.Uglavnom, sad moram da vidim sta ima od zamena za t240, tj nesto do 300e, nesto od samsunga. BX2450? Ili nesto slicno? Predlozi dobrodosli...
Nisam hteo TN monitor ni po koju cenu,a IPS i PVA su zaista skupi.
Ovaj monitor ima cPVA panel,koji kaska malko za pva,ali i dalje pruza izvanredne mogucnosti po ovoj ceni.Mana odziva,tj gamma shifta,se iskljucuje tako sto se ODZIV STAVI NA NORMAL.
Takva slika je savrsena,bez ikakvih gresaka pri prikazu,ili slicno.A monitor je stvarno fenomenalan.
Razlika izmedji njega i tn je ocigledna na prvi pogled,menjajuci visinu gledanja,i polozaj glave,nema prelazaka osvetljenja kao kod tn-a,odakle god ga gledao iz sobe,i iz mrtvih uglava slika je ista i nemenja karakter.
Drugo sto se primeti,kolko god se poveca Brightness i contrast slika je perfektna.100 % i jedno i drugo slika ce biti fenomenalna,bez ikakvog beljenja.
trece sto je meni najvaznije monitor ne zamara pri duzem gledanju,slika je verna i ne utice da oci moraju toliko da se naprezu,jer je standardno dobar monitor,i softver ovde nema puno posla.Dok kod novijih monitora sa gomilom softverskih dodataka,slika je tolko zbudzena da mi se oci brze zamaraju i stvarno se oseti razlika.
Sto se tice igara,ja sve zivo igram na njemu ukljucujuci i CS,ali i gomilu drugih FPS igara.Furo sam i ati i nvidiju,cesto menjam karte,i nista ne utice na kvalitet prikaza u tom domenu.
Odziv je dobar kada se stavi na normal.ako se stavi faster ili fastest zrtvuje se kvalitet slike zarad odziva,sto utice na razne ne pravilnosti,i tok gamma zamucenja.,i to jedino svi navode kao manu,naprotiv ovaj monitor ima odziv kao neki od npr 5ms. Stvarno nigde ali nigde osim u CS-u,ako bas znas kako se gledaju i traze duhovi,i repovi u slici,mozes ponekad uociti slicnu pojavu.I to opet mislim da je zbog veoma niske reolucije,u full hd-u sve igre fantasticno rade. :-)
Dugo sam razmatrao kupovinu monitora i uzeo ovaj.Ima i drugih,ali su retki takvi da nemaju TN panel.
ima onaj jos i dell w2209 za slicne pare,ali nije full hd,i ima 22 incha u 16:10. Ovo je ipak bolje za filmove i igre,jer u 16:9,1920x1080,i tih 23 incha,prikaz je perfektan.
Izasao je skoro i viewsonic neki,sad zaboravih model,ali opet DZABA TI OVE I SPOMINJEM KAD MORAs SAMSUNG...
tako da eto ovo je jedini izuzetak do 300 evra,a da dobijes nesto izuzetno,sto vredi,i da nije TN!
Srecno sa reklamacijom
ploca:Asus m4a89gtd pro/usb3 . proc:Athlon II x4 630 3,511 Ghz @ 1.5v + cooler: Titan Fenrir . msi 4870x2 OC 2gb gddr5 . ram:2 x 2 gb geil ddr3 1600mhz.hard disk:wd green 1tb i seagate 500gb zvucna:audigy 2 platinum ex.
Nisam siguran, neka me ispravi neko ako grešim - oni su imali 45 dana zakonskog roka da isprave stvari. Pošto je prošlo 2 meseca i zakonski rok je istekao, ti ne moraš da pristaneš na njihove uslove i možeš da tražiš pare nazad. Ako neće - inspekcija.
:: Nisam siguran, neka me ispravi neko ako grešim - oni su imali 45 dana zakonskog roka da isprave stvari. Pošto je prošlo 2 meseca i zakonski rok je istekao, ti ne moraš da pristaneš na njihove uslove i možeš da tražiš pare nazad. Ako neće - inspekcija :: :: ::
@Milunka - u ovom clanku, covek koji je testirao f2380 upozorava
20.11.2010. 00:22
status: user broj poruka: 10999
na neujednacenu osvetljenost (svetlije povrsine u uglovima i `oko centra`). Drugo, tvrdi da jos nije video monitor koji ima toliko lose uradjene (i smestene) kontrolne dugmice. Trece, neujednacena osvetljenost i nepredvidljive promene kontrasta prilikom reprodukcije HD videa.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.