Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
PhysX na ATI, nVidia trademark, vs Havok, Intel, AMD... :S
STRANA 1 OD 1
bojank83 PhysX na ATI, nVidia trademark, vs Havok, Intel, AMD... :S 19.11.2010. 12:08 T31073

status: user
broj poruka: 69
Mnogo nauke a nigde konkretnog resenja, posetio sam u poslednjih sat vremena brdo stranica o pomenutoj temi.

Znam da je PhysX za fiziku i najbolje je imati nVidiu, ili pak ATI sa nVidiom za fiziku, ali sta mi obicni smrtnici da radimo koji nemaju 2 grafe niti imaju mogucnosti za istim a imaju ATI karticu.

Sinoc sam instalirao Mafia II i ponudio mi je instalaciju PhysX sto sam ja preskocio jer znam da je to za nVdia kartice, medjutim nije htela igrica da se pokrene bez toga pa je ipak instalio neki PhysX (koji nemam pojam) i igra je pokrenuta ali pre toga je ceo ekran bio zelen na par sekundi i igra je startovana bez problema.

Danas sam uzeo da citam o svemu gore pomenutom i nista mi nije jasno.
Sta je Havok, da li moze patch za PhysX da radi na ATI, vidim da neki lik sa http://www.ngohq.com/ je napravio varijantu da ATI bolje odradjuje PhysX nego nVidia itd,

Mene zanima da li neko ima iskustva sa NGO ATI drajverima i da li uz njih ide taj patch koji podesava ATI za PhysX?

Ni ja sebe vise ne razumem, ali se nadam da ce neko razumeti sta sam hteo!

- -
AMD ATHLON 4200+ @3,0GHz, CM HYPER TX3, BIOSTAR TF560 A2+, MSI3850-OC, APACER 1x2GHz 800MHz, HDD 250GB, LC POWER-12 420W, TFT NEC

Nije lose, zar ne?!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat re 19.11.2010. 12:15 #264123

broj poruka: 3519
ATI sam ne može da radi fiziku, izuzetak jeste Mafia II gde su to nekako ubacili u sam engine igre, pa to nekako radi, ali ni iz bliza kao na nvidia-i. Havoc je nešto slično Physx-u, samo što nije tako hardwerski zahtevno, a obično ono što nije hw zahtevno nije ni ništa posebno, tako da nemoj da se opterećuješ sa tim. Užitak u igri može da bude extra i bez fizike, nemoj to sebi da namećeš kao imperativ, pogotovo što fizika koja je danas prisutna u igrama biva sve zahtevnija, dakle neće biti kao na Batman:Arkham Asylum da možeš da igraš sa malte ne bilo kojom kartom, ali neka gtx 460 bi bila dovoljna za neke današnje zahteve.

Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 19.11.2010. 12:58 #264138

broj poruka: 12798
Havok ne koristi GPU za fiziku pa zato i nema komplexne efekte kao PhysX. PhysX softver mora da se instalira ako ga igra traži bez obzira jel ATI ili Nvidia.

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

gile23 ... 19.11.2010. 12:58 #264140

broj poruka: 9121
Jbs ti efekte koji ti skidaju po 40 fps :).

Pozdrav!
bojank83 hvala 19.11.2010. 14:53 #264177

broj poruka: 69
Tako sam i mislio :))))

igrao sam malo sinoc, igra je extra i grafika takodje, nego me je to malo zbunilo .)

nego da li je neko probao te NGO ATI drajvere, mada ja ni ne znam koje imam dali ati ili omega!?

pozz
2m4Y re: 19.11.2010. 16:54 #264195

broj poruka: 2353
...moj savet ti je da se ne zezasi sa driverima osim ATIjevih.

Ako bas hoces da iskusis kakva je uzivancija sa fizikom, kupi jednu polovnu 9600GT ili nesto slicno, pa nakaci paralelno sa tom tvojom, ...naravno ako imas dodatni PCIe slot...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

shone79 re: Physx 19.11.2010. 19:18 #264235

broj poruka: 142

Ukoliko nemas hardversku podrsku za fiziku, ona ce se odradjivati softverski. Mafija nije jedina igra koja trazi fiziku da bi radila, imalo je i ranije slucajeva kao na primer Jericho, koji je trazio da se instalira Ageia physx, kad ni nvidia hardverski nije pordzavala fiziku. Inace mislim da je nvidiina fizika velika prevara, oni su kupili Ageiu, i navodno optimizovali ageinu fiziku da radi na njihovim karticama.Inace i pre toga hardverske kartice za fiziku nisu pokazivale bog zna kakve rezultate u performansama. Setite se samo da su prvi nvidia drajveri sa fizikom izasli doooosta kasnije od same nvidijine 8 serije koja je danas `navodno` podrzava.

Pozz

Ruff Re: re 20.11.2010. 00:42 #264326

broj poruka: 829

asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent, roccat kone :)
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui

:: obično ono što nije hw zahtevno nije ni ništa posebno

apsolutno se ne slazem sa tim. a physix je kao nesto posebno? samo par vise cestica. jeste lepse, ali ne toliko da svaki put mogu da previdim frame drop.

:: tako da nemoj da se opterećuješ sa tim. Užitak u igri može da bude extra i bez fizike, nemoj to sebi da namećeš kao imperativ,

+1

::
:: Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs