Imam neki vremesni (terenski) S939 komp: Maticna-MSI K8N SLI-F Procesor-AMD Athlon X2 4200 90nm Toledo Graficka-Gigabyte NX7800GT X 2 u SLI modu RAM-2 modula po 1Gb Geil DDR 400 i 2 modula po 1Gb Kingston DDR 400 Monitor-ViewSonic VX1940 1680X1050, 3000:1, 2ms, analog Napajanje-LC Power Silent Green Power LC6650GP3 650W Do skoro se dobro drzao ali je poceo da posustaje. Da li ima smisla menjati grafiku i ako ima sta staviti a da se slozi sa ostatkom konfiguracije? Meni je u glavi neka GF8800GTX, GTS ili Ultra. Da li bi se sta dobilo ovim zahvatom. Komp se koristi iskljucivo za gaming. Hvala unapred.
Imam slicnu konf. Ali bez SLI-a. Planiram da menjam uskoro jer je CPU u zaostatku sa danasnjim grafikama. Tako da i tebi to predlazem isto. Jedino ima smisla menjati grafiku, ako se igras u (do) 1280 rezoluciji, eventualno 1440. Razmisli, bolje ustekuj pare (ako ih nemas odmah na raspolaganju) pa kupi komplet ceo komp...
Ja bih ti takodje preporucio da prodas to za nekih 250e dodas jos 250,i uzmes pristojnu masinu,koja ce da te sluzi neke 2 godine.Ako nemas para za to,ja bi pre tu zamenio procesor nego GPU,uzmi neki jaci athlon za 70-80e i to je to.Nisu te dve 7800GT toliko lose...
PS:U slucaju da izaberes prvu opciju,javi se,sastavicemo nesto...
te dve 7800 prodas, doplatis 15-20e i uzmes napr. 4850 u garanciji, performanse ce ti skociti drasticno. procesor mozes da probas malo da kloknes, posto je on usko grlo svaki mhz ce se direktno odraziti na performanse. @sax: nije bas toliko usko grlo, ne moze da se nosi sa najnovijim igrama, ali sa celom 2008 i starijom produkcijom ce izaci na kraj, kao i sa skoro svim novim igrama ako izuzmemo par igara koje ionako sluze samo za benchmarkovanje @alpha: a de leba ti ima bolji 939?
Nesto razmisljam posto mi je ova MSI ploca nforce cheapset i na njoj su jako lepo radile pomenute Gigabyte grafe da li bi mogla da dodje u obzir neka Nvidia grafika u rangu te ATI 4850?
nema veze cipset sa grafikom. ako si bas sujeveran, 4850 je rame uz rame sa 9800gtx koja je polovna skuplja u proseku 15-20 evra. obe karte su ti blagi overkil, pronadji 8800GT/GTS 512mb/1024mb G92 sa preko godinu dana garancije i pevaj, ne moze mnogo bolje na toj konfi. od GTS/GTX/Ultra modela bez garancije sa 320/386/640/768MB begaj, mnogi su se opekli (myself included :(), sto fizicki na usijane kulere, sto po dzepu kad crkne karta ___________________________________________________________________ http://tinyurl.com/325cwmy
:: Nesto razmisljam posto mi je ova MSI ploca nforce cheapset i na njoj su jako lepo radile pomenute Gigabyte grafe da li bi mogla da dodje u obzir neka Nvidia grafika u rangu te ATI 4850 :: :: ::
Nisam mnogo vest sa racunarima, pa mi je stvarno potrebna pomoc. Naime, izgleda da mi je crkla graficka, pa me interesuje koja bi nova bila odgovarajuca za moju konfiguraciju???
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.