Zanimljivo je sto na default 6850 u metrou stoji rame uz rame sa gigabyte gtx460 1gb,i u jos par testova je veoma blizu kartice... Jos je interesantnije videti sve 4 kartice u crysisu sa skoro istim fps-om ...razlike veoma male...
Ali svakako 6850 overklokovan,pobedjuje u skoro svim testovima,osim u 2-3,koja su blago naklonjena nvidi-a karticama,sto je svakako fenomenalno... Mada sudeci po performansama kartice za sada,verovatno ce sa novijim i ispeglanijim drajverima biti jos bolja...
ploca:Asus m4a89gtd pro/usb3 . proc:Athlon II x4 630 3,511 Ghz @ 1.5v + cooler: Titan Fenrir . msi 4870x2 OC 2gb gddr5 . ram:2 x 2 gb geil ddr3 1600mhz.hard disk:wd green 1tb i seagate 500gb zvucna:audigy 2 platinum ex.
ASUS je već pokazao da je Barts GPU veoma dobar overkloker,što će smanjiti ono malo razlike u performansama u odnosu na Radeon HD5800 seriju kartica. ASUS je još jednom pokazao da gotovo uvek ponudi (bar malo) više, pa to nije izuzetak ni sa EAH6870 modelom. U pitanju je kartica koja je skoro 100 evra jeftinija od ASUS EAH5870 modela, a koja ga u performansama sustiže, a sve uz nižu potrošnju i veći broj mogućnosti.
Znaci ipak se Barts dobro klokuje ,za razliku od nekih komentara.6870 100 E jeftinija od 5870 za skoro iste perfomanse.
lepo je da se testiraju karte iz najpopularnijeg segmenta za gejmere.
Sto se barts-a tice, pa evo ja drzim svoju 6870 na 1000/1150 (4600Mhz) za svaki dan, temperature 80-81c ventilator max. 42% sto je dosta tho a tolik oje potrebno da ohladi overklokovanu kartu.
Još jedna Benchmark.rs - AMD klan budalaština u nizu.
Prvo: Pomenuti MSI GTX460 768 je fabrički overklokovan sa 675MHz na 728MHz. I to mi je overklok...ta kartica može mnogo više a posebno ako se uzme u obzir kakav kuler ima. Ono što zaslužuje podsmeh i govori o tome koliki je 6800 Sića je i činjenica da tako blago overklokovan GTX460 768MB izjednačava default 6850. I vodite računa da ovde pričamo o GTX460 768MB koji je 192-bitna kartica protiv 6850 1GB koji je 256-bitna. .smešan je taj 6850 ..a za GTX460 768MB smo ovde rekli da je potpuno deklasiran izlaskom 6800 ...a HAHAHAHAHAHA, kakvo neznanje.
Drugo: Pomenuti Gigabyte GTX460 SOC je fabrički overklokovan sa 675MHz na 715MHz. Taj overklok je još smešniji...a kakav tek kuler ona ima. Tek na nekih 775 do 800 počinje klanje Barta AKA Sića.
Treće: Nisam u testu provalio na koliko je overklokovan 6850. I postavljam pitanje zašto nisu GTX-ovi overklokovani do kraja...ako već gledamo šta je najbolje za neku cifru daj da vidimo šta se dobije na obe strane.
6850 i GTX 460 1GB su tu negde.Mala prednost ide GTX460 ,odnosi se na def klokove.. Takodje treba imati na umu piostavke sa AA i AF filterima i tu izvuci razliku kao i sam kvalitet grafickog prikaza prilikom odredjenih setovanja.Delikatbe su to stvari da bi se generalizovalo kad detalja ima bas mnogo! Stvar je samog odabira tj afiniteta kupca.
FSamir jel moguce da si toliko zelen? licno sam radio test 6870 na 1000/1150 vs gigabyte gtx 460 1 gb na 900MHz core(ako ti je to dovoljan klok, samo nemoj da mi pominjes mod bios-a, i otvaranje voltaze), u svim igrama razlika je grubo 6-7 frejmova, osim u Heavenu na ekstremnoj teselaciji, gde je Nvidia bolja, tako da lupetate bez veze, kupite karte pa tek onda komentarisite!
Iz testa nisam saznao na koliko je overklokovan 6850. Pretpostavljam do maksimuma datog primerka. GTX-ovi 460 su fabrički overklokovani ali na smešne vrednosti. Zašto i GTX-ovi nisu overklokovani do kraja. Oba imaju fenomenalne kulere za razliku od referentnog 6850. Tražiš najbolju vrednost do 150 eura i overklokuješ samo jednog konkurenta...užas. U cenu tih GTX-ova idu i ti kuleri, zašto nije ispitao maksimalne mogućnosti sa njima. ...jadno i gadno..
Ovo gore su sve same činjenice tako da ti je džabe da zeleniš ta slova. Istina mora da se zna...imaš ono na NatGeo...ako pitaš onda si ovo, ako sumnjaš onda si ono i nakraju si živ...jebemliga...
Pa ti si decko jos smesniji...Pa evo u nekim segmentima i default 6850 je brza od tog soc,a kamoli u drugim stvarima...
Drugo u stvarno jakim testovima sve 4 karte su jednake sto je i logicno jer ih ne stavljaju za dzabe u istu klasu...
Trece to su sve sinteticki testovi,i bilo koja od ovih kartica nemoze da pridje tek tako 6870,i gtx 470 sto je suludo...
CETVRTO I ONO STO ME IZLUDJUJE,AKO VEC TOLKO HVALIS Tu GTX460,ENO TI TESTOVI SINTETICKI,GDE ONA STIZE I GTX480,A GTX 470 presisa ko nista...
Mislim da je sve to igra klokova,i na osnovu toga vidjenih performansi,sve to nemoze da se poredi sa visom klasom kartica... Sve je to samo da zamaze oci nama,koji na kraju smo ipak prezadovoljni jer sa istim gtx460/6850 mogu se igrati sve igre u full hd-u i sa AA AF...
ploca:Asus m4a89gtd pro/usb3 . proc:Athlon II x4 630 3,511 Ghz @ 1.5v + cooler: Titan Fenrir . msi 4870x2 OC 2gb gddr5 . ram:2 x 2 gb geil ddr3 1600mhz.hard disk:wd green 1tb i seagate 500gb zvucna:audigy 2 platinum ex.
:: :: aHAHAHAHAH :: :: Još jedna Benchmark.rs - AMD klan budalaština u nizu :: :: Prvo :: Pomenuti MSI GTX460 768 je fabrički overklokovan sa 675MHz na 728MHz :: I to mi je overklok...ta kartica može mnogo više a posebno ako se uzme u obzir kakav kuler ima :: Ono što zaslužuje podsmeh i govori o tome koliki je 6800 Sića je i činjenica da tako blago overklokovan GTX460 768MB izjednačava default 6850 :: I vodite računa da ovde pričamo o GTX460 768MB koji je 192-bitna kartica protiv 6850 1GB koji je 256-bitna :: .smešan je taj 685 :: ..a za GTX460 768MB smo ovde rekli da je potpuno deklasiran izlaskom 680 :: ...a HAHAHAHAHAHA, kakvo neznanje :: :: Drugo :: Pomenuti Gigabyte GTX460 SOC je fabrički overklokovan sa 675MHz na 715MHz :: Taj overklok je još smešniji...a kakav tek kuler ona ima :: Tek na nekih 775 do 800 počinje klanje Barta AKA Sića :: :: Treće :: Nisam u testu provalio na koliko je overklokovan 6850 :: I postavljam pitanje zašto nisu GTX-ovi overklokovani do kraja...ako već gledamo šta je najbolje za neku cifru daj da vidimo šta se dobije na obe strane :: :: Smešan pokušaj.. :: ::
Ja barem znam da je 6870 blizu,stvarno blizu 5870.I znam da je gtx460 1gb,kad se triple overklokuje prevazilazi i gtx470,to nigde niko ne spominje,,,takodje i 6870....Barem recite celu istinu a ne samo e e ubio je radeon.pa ubio je i svoje,i radeon svoje itd...
A sta biva kad se klokuje gtx470,6870...
A sta biva kad se klokuje gtx480...
A STA BIVA KAD SE STVORI SLI OD gtx285 SOC....ili 2x 5970 ARES...
Mislim mozemo ovako da se prepiremo do sutra,umesto da vodimo neki pametan dijalog,a ne da presipamo iz supljeg u prazno...
Daj da napravimo neki podforum sa sale i zajebanciju....A ne ovako...
:: :: rhher = kralj kloka, clock maste :: :: Taj test je smešan pa kako god :: :: Iz testa nisam saznao na koliko je overklokovan 6850. Pretpostavljam do maksimuma datog primerka :: GTX-ovi 460 su fabrički overklokovani ali na smešne vrednosti :: Zašto i GTX-ovi nisu overklokovani do kraja :: Oba imaju fenomenalne kulere za razliku od referentnog 6850 :: Tražiš najbolju vrednost do 150 eura i overklokuješ samo jednog konkurenta...užas :: U cenu tih GTX-ova idu i ti kuleri, zašto nije ispitao maksimalne mogućnosti sa njima :: ...jadno i gadno. :: :: Ovo gore su sve same činjenice tako da ti je džabe da zeleniš ta slova :: Istina mora da se zna...imaš ono na NatGeo...ako pitaš onda si ovo, ako sumnjaš onda si ono i nakraju si živ...jebemliga.. :: :: ::
Posto je test karti do 150e, ali ja mislim da je gigabyte gtx 460 1 gb malo skuplja zar ne? Naravno da je gtx 460 1gb u svakom smislu bolja od 6850, ali je njen konkurent 6870....
Lepo si ti to sve napisao i tamo i vamo ali ostaje osećaj da je ovaj test obmana i generalno loša namera tog testera. Nisam rekao da je tvoja loša namera ali mnogo ljudi čita ove redove...
Znači idemo opet, jedna konstatacija i jednostavno pitanje. MSI GTX460 768MB na ovom testu je fabrički overklokovan ali simbolično. Cyclone je odličan i dokazan kuler. Odakle mu hrabrost da donosi onakav zaključak a da ne overklokuje GTX do krajnjih mogućnosti. Da uporedi cifre u tim maksimalnim stabilnim uslovima, da obrati pažnju da govori o 192-bita protiv 256-bita kartici pa tek onda da balavi nešto o Bart (Sića) čipu.
GTX460 1GB sa nekim naprednim kulerom je skuplji od 150e ali zato taj MSI iz testa nije:
A tek taj test je priča za sebe. Gomila linija koja govori da kad se sve kartice overklokuju daju +- par procenata razlike zavisno od igre. Kad nisu uspeli da izvuku da AMD linija bude uočljivo duža pustili su testove u 2560 rezoluciji. Jedino što tada sve kartice imaju 15 do 20 frejmova...slajd šou...smešno...te kartice nisu za tu rezoluciju. Davati te rezultate u tako visokoj rezoluciji a ne pomenuti da su ti FPS neigrivi je jednako degutantno kao i ovaj domaći test gde nije pomenuto u zaključku da je GTX460 768MB 192-bitna kartica koja ladno može da obori 6850.
@FSamir Sta reci, osim, ne vidis ti nista... Samo bih te zamolio, da to isto napises na njihovom forumu, da ih isprozivas malo, da vidimo bas sta ce ti odgovoriti... Mozda ce misliti da si slep, ko zna..
Ako je to nepravedno poređenje, kako neko ima muda da poredi na primer 5870 sa GTX470/480. Prva je 256-bitna, a druge dve 384-bitne (ako ne grešim). Ko je kriv nVidiji što je skinula 64 bita magistrale na modelima sa 768MB?
Nema veze što je GTX460 768 sa 192bitnom memorijskom magistralom, prosto je nemoguće izaći na tržište sa istim klokovima i ostalim specifikacijama. Nvidia je izašla sa tom magistralom na tržište, a AMD tu ubacio 256bitni 6850 da se roka sa njom. I šta sad? Sad nije fer borba?
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Svi prdite u prazno. Polemišete oko 5 frejmova više ili manje. I dokle god je takvih zaluđenika oba tabora će uzimati pare ( od vas ). Zar je bitno ko je bolji, zar je bitno ko će bolje da se klokuje zarad 2 frejma više ( da ne govorim o tome da ljudsko oko detektuje 24 FPS kao realni niz slika ). Upropastili ste ovaj forum čija je namena bila da pomogne ljudima koji imaju problem sa računarom. Skid
:: :: Ovaj test je retardiran, ako bude zdravlja i strpljenja mene i mog najboljeg drugara odvojicemo 2-3 sata i odraditi par testova ko ljud :: :: masine su nam iste a on ima 6850 ja GTX 460 1GB, tako da je to olaksavajuca okolnost, ne moramo na istoj masini da radimo.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.