Kupio sam bio pre nekih mesec dana ovu karticu od Gainward-a GS varijantu i cudno se ponasa od kad sam je kupio... npr, u testovima radi ok (FurMark, 3D Mark, Heaven) ali u igrama se ponasa kao da je hendikepirana... Frejmovi konstato skacu sa 40 na 15 i obrnuto. Znaci ne moze fluidno da radi gameplay ( Mafia II, FIFA 11, MOH, CoD Black Ops...) A kad ubacim moju staru 9800GT isto Gainward, sve radi kao podmazano...
prvo koje koji cpu imas, napajanje, itd sto pita panta.... ali i drajveri su bitni ja sam imao gomilu problema sa mojom GTX 260 GS od Gainwarda. posledni drajver koji je izasao je sve to resio najvise sam imao problema u fallout new vegas!!! pozzz
dautovic kolko je hladnija ta GS u odnosu na palit A što se tice ove teme jedno pitanje. Dal si radio sistem kad si je kupio. Vidim da se i meni tako nešto dešava a nisam radio sistem pa pitam. Doduše ne sa svim igrama . Recimo kriza je radila bez problema al sad ova Call of Duty Black Ops se tako ponaša a i odma sam primetio to neko kocenje i sa Combat Arms koja je online igrica i baš nezahtevna. Moracu da odradim sistem.
@Tony1313, moja karta nema 24h kako radi...vidi skini sa gainward sajta onaj bios novi sto ima pa probaj - ja sam skinuo ali ga u karti vec ima
@Simon72, hladnija jeste e sad koliko tacno ne mogu ti reci a da ne slazem, u idle ne toliko koliko u load-u se oseti nedostatak `hit pajpova` kod palita odnosno priustvo istih kod gainwarda. a i garancija je 3god - i to nesto govori o kvalitetu.
Evo sad igram sa njom Black Ops 850/4000 1.012V ne prelazi 67C (default je 700/3600 0.988V)
ako nece bas nista. reklamiraj, uzmi drugu istu ili od drugog proizvodjaca. malo se iscimaj dan, dva... ako i tad nece da radi lepo onda je do tvog kompaaa............
MIslim da je procesor usko grlo gde se stvara problem ... Imam pomenutu graficku iz potpisa , i radi savrseno dobro ! Da li si probao svoju graficku na nekoj jacoj konfiguraciji ... ?
Mislim da je do sistema ako i se dešava i sa igrama tipa kater. Ja sam još imao i amd karte i mislim da bi trebalo da uradimo sistem. Ako i tad tako radi onda je do karte. I meni benchmarci rade extra.
Reklamirao sam, i oni tamo u servisu kazu da sve je ok... :3 I bio sam tamo da vidim, i testovi sve ok, ali u igri je radio te probleme (Split Second) i zamisli oni kazu da to tako treba jer je kao igra malo zahtevna... -.- A ta igra na mojoj 9800GT sve na high je radila bez problema, ali to njima nemozes da dokazes tj nisu hteli da mi zamene jer kao njima radi ok... I rekli su da sledeci put donesem ceo komp da oni to vide sta je problem, tj kako da me opet zajebu... :/
Baš bi i mogao da kokneš sistem, verovatno mu se uplela malo crevca. Možda najpametnije da baciš na drugi hard ili particiju da se ne cimaš oko nameštanja ako je karta zviznula.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
onda nesto zeza drugo u tvojoj konfi.. moj buraz ima e7200 sa slabijom graf(GTS 250) od tvoje 460 i igrao je mafiju i fifu i nista mu nije seckalo. doduse sa nizim podesavanjem od max.. moguce da je cpu ali i ne mora. instaliraj ti lepo opet win 7 64 i vidi sta ce biti.
karte da imaju decije bolesti, kazem ja, imam GTX260 GS (216sp) 1792MB, radi sve do jaja i onda fleshuju neki artefacti na ekranu, pa se restartuje komp, dva tri puta za redom, i tako dan dva, pa onda radi mesec dana bez problema, probas 3dmark sve full 24sata cepa bez problema i tako ali od skora sam shvatio, da mi mozda sound blaster riknjava, audigy 2, i da to pravi problem, ali nisam jos testirao, uskoro se selim pa cu onda, ali nemere mi se taj realtek na ploci, pogan je.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.