ukazala mi se prilika da od ortaka uzmem pomenutu karticu staru malo manje od god dana u garanciji jos ~2god. e sad vredili to uzimati ili da sacekam jos neko vreme da pojeftini GTX 480 ?! DX 11 nije presudan u mom slucaju i u sustini kolika je razlika u performansama ove dve karte?? pozdrav
Zavisi od kinte bratori, tacnije od toga koliok je on ceni. Ja sam bio u istoj nedoumici, dal kupiti novu 295icu za 230e ili uzeti 6870 za 20ak e manje i na kraju sam se odlucio za jeftiniju varijantu :)
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Meni je krajnje bedno da drugu obaras cenu. Ako hoces da ti bude drug i dalje, budi i ti drug i nemoj da mu zakidas za kintu i lepo daj coveku kolko je rekao.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
:: pomenuo mi je 210e ali lako cu ja to oboriti na 200e!!! :: ::
A ovaj je jak drug što se pilićari za 10e. Ako je drug, spustiće mu je na 200e.
:: :: Meni je krajnje bedno da drugu obaras cenu. Ako hoces da ti bude drug i dalje, budi i ti drug i nemoj da mu zakidas za kintu i lepo daj coveku kolko je rekao. :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: :: :: pomenuo mi je 210e ali lako cu ja to oboriti na 200e!!! :: :: :: ::
u pravu si nema razloga da se brukam za 1000din. to je inace tri pleskavice i tri soka ako ne i manje :D !! znaci sto se tice razlike izmedju 295 i 480 nije draskticna??!!
Za tih 200 evra sto dajes je 295 ok, ali jaka single karta je bolje resenje svakako...
:: u pravu si nema razloga da se brukam za 1000din. to je inace tri pleskavice i tri soka ako ne i manje :D !! znaci sto se tice razlike izmedju 295 i 480 nije draskticna??!! :: ::
Za 200e sigurno neće naći jaču grafiku. Bilo to Single ili Dual, polovna ili nova karta...
:: Za tih 200 evra sto dajes je 295 ok, ali jaka single karta je bolje resenje svakako.. :: :: :: u pravu si nema razloga da se brukam za 1000din. to je inace tri pleskavice i tri soka ako ne i manje :D !! znaci sto se tice razlike izmedju 295 i 480 nije draskticna??!! :: :: :: ::
Sto se on pilitjari ako je odmah rekao 210. Nije rekao da nece da da za 200, nego jednostavno covek ima svoju cenu. Mozda bi ja na oglasima i vise dao, pa ovako spustio,jos i on treba da mu ubija. Utopija, vidim da lepo razmisljas, i jebes 1000 dinara. Uzmi za te pare i nakreni kapu. Ako drug sam bude hteo jos da ti spusti, to onda vidi sam dalje, al nemoj ti da mu ubijas, ciganskije od toga ne postoji, ipak ste drugovi. I da, spremi dobro napajanje, i navedi ostatak konfiguracije
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
:: A ovaj je jak drug što se pilićari za 10e. Ako je drug, spustiće mu je na 200e :: :: :: :: :: :: Meni je krajnje bedno da drugu obaras cenu. Ako hoces da ti bude drug i dalje, budi i ti drug i nemoj da mu zakidas za kintu i lepo daj coveku kolko je rekao. :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: :: :: :: :: pomenuo mi je 210e ali lako cu ja to oboriti na 200e!!! :: :: :: :: :: ::
Ok, realna je cena, iako sada na osnovu performansi izgleda kako je podcenjena... a šta će tek biti kada je ti budeš prodavao polovnu? Njena će potrošnja samo rasti a performanse ostati kakve jesu... eh, šta radi moda i fanboystvo??? Realno, ok kartica prepišana je novijim serijama ati-ja i nevidije iako dobar tj. najveći deo njih nisu po performansama (dobro, i po potrošnji...) jače. Tržište radi svoje. Pogotovo, polovna... ta sad serija ispada kao mlogo matora i neatraktivna, pa, ako se bude prodavala dileji i neznalici, ondak će da ti tera krv u lice.... Za mene, ona troši previše. Nadam se da je sa njom sve ok??? Da ne ispadne da si ti za 10€ pošteniji nego ortak za ostalih 200€?
Care, postoji li jedna tema vezana za nVidiu, a da ti ne ostaviš negativan komentar o njoj?
Pa šta ako troši više, kad je karta zlo!
Trudio sam se da ne reagujem na tvoje prethodne postove, ali više si postao trn u oku.
P.S. Da se razumemo, nemam ništa protiv tebe lično, ali počeo si da smaraš u zadnje vreme. Mene iskreno zabole za nVidiu i ATI. Meni ni iz džepa, ni u džep sa time da hvalim neki brend. To je čista glupost, pogotovo da neko mrzi neki brend. Eee, pa gde je tu pamet?!
Mani se te kartice , ZASTO ??? Evo ovako : Greje se previse i na idile , mislim da je oko 55c , a da ne kazem u Full Load -u , ide preko 90c ... Ni to ajde da kazem nije problem neko ce reci , sta ce mo da kazemo sa potrosnjom od preko 370w u Full Load -u ??? Ajde i to da zanemarimo , sta ce mo da kazemo da je jako bucna na leru , a da ne kazem sta radi kad dodje na 100% ? Kao mlazna turbina ! Ok , ni to nije problem nekom , sta ce mo da kazemo na to sto nema DX11 ? Imao sam je i prodao , sve ovo sto sam naveo me je JAKO nerviralo ... Bilo , NE PONOVILO SE ...
Mora da je bio Gainward. Oni su generalno loše odradili GTX 295, puno njih se žale na njih na stranim forumima.
:: Mani se te kartice , ZASTO ??? Evo ovako :: Greje se previse i na idile , mislim da je oko 55c , a da ne kazem u Full Load -u , ide preko 90c .. :: Ni to ajde da kazem nije problem neko ce reci , sta ce mo da kazemo sa potrosnjom od preko 370w u Full Load -u ?? :: Ajde i to da zanemarimo , sta ce mo da kazemo da je jako bucna na leru , a da ne kazem sta radi kad dodje na 100% ? Kao mlazna turbina :: Ok , ni to nije problem nekom , sta ce mo da kazemo na to sto nema DX11 :: Imao sam je i prodao , sve ovo sto sam naveo me je JAKO nerviralo .. :: Bilo , NE PONOVILO SE .. :: :: Pozz !! :: :: :: Asus P7P55D- :: Intel® Core™ i7 875K @ 4200MHz 1.360 :: Prolimatech Megahalem :: NOCTUA NF - P12 Push and Pul :: 2x2GB DDR3 2000MHz G.SKIL :: MSI N460GTX Hawk `Talon Attack :: SSD 128GB APOGE :: Samsung SyncMaster T26 :: Thermaltake Toughpower 1000w
A kojim je to serijama prepisana GTX295?I dalje najbrza karta do GTX580. Izvanredne mogucnosti,performanse overkill,oc potencijal,skaliranje,dodatni boost u toku razvijanja novih drivera..Samo nemojte da mi pominjete 5970.To i ne racunam kao kartu koja ima osobine dobrog produkta.Kada iz ATI kuhinje izadje Dual GPU karta karakteristika i performansi kao sto je GTX295 onda skidam kapu..Ovako..Surova realnost.. Daleko vise vredi nego sto sad moze da se proda ali na tehnici se uvek gubi pogotovu kad prodje duzi vremenski period.
@pisko slazem se da je potrosnja velika ali mi nije jasno sto je to smetnja?? dal ce racun za struju biti veci tesko ces otrkiti. sto se tice napajanja obezbedio sam dovoljno dobro napajanje za ovu graf (SeaSonic). reci mi po kom parametru gledas potrosnju ne samo ti nego vecina korisnika?? mozda je nesto trece.....
Naravno da nije bio reparirani GAINWARD !!! U pitanju je bio ASUS , koji je bio star manje od godinu dana , sa garancijom od 3god ! CAK mislim da je u pitanju moja bivsa kartica , o kojoj se ovde polemise ...
@MisaFloyd Jesi imao mozda Gainward.Bilo je defektnih primeraka koji su se tako ponasali.. E sad ne znam kako si dosao do toga da saznas potrosnju ..Nivo buke jeste malo da kazem delikatan.Zavisi kako je setujes.Nece da bude bucna ako se ne greje mnogo.Moj Asus nije bio preterano vruc.Do 77-80c u Crysis.. Ta karta ima karakteristike i sli skaliranje ko ni jedna druga ikad napravljena.Moze se reci da je retko dobar proizvod .A sad sto nema DX11 i dalje nije preka potreba za tim i ako se sve vise to pominje! update.Ubo si los primerak,definitivno!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.