Finalni dokaz da je AMD-ATI crven, crven da crveniji ne može biti, Kajmak će izgleda da iznikne, na svinjokolju, tj. ex Dan Republike, 29.novembar, dan svih konzervi i crvena svinjokolja!
zatim, najava za GTX570, koji je, u stvari, rebrandirana 480-ca, uz čiste ispravke koje su bile u arhitekturi - dakle, blago neispravni čipovi 580 skljaštreni da budu dosadašnja 480 a da se zove 570.. dobro, da vas ne j. u mozak, davanje imena je bolna tačka oba tabora, uglavnom, za manje para i grejanja, trebala bi biti i bolja od 480: http://www.fudzilla.com/graphics/item/20814-geforce-gtx-570-comes-soon (a, ka` će, ne znamo, recimo, kad i Kajmak ili tu negde, da se i o zelenima malo priča...)
Zatim, jedna opaka najava... AMD se sa svojom FUSION grafuljom i platformom, ufurao ni manje ni više - nego na teren Intel-a, tj. budući korisnik će biti... jeftini i prejeftini Apple....
ali ako budu koristili Fjužn, to će biti gadan udrac za Intela. Već su nogirali nVidiju, kupujući gomilu 5xxx Radeona, a sad ako i Intelu daju ŠUT U BUT, to će biti pravi BUM.
Lego bi im Fusion dobro zbog OpenCL saradnja CPU + GPU (paralelno procesiranje) koji je u sustini njihov standard ,a AMD ga podrzava sa DX 11 GPU.Tako da ako se ovo bude pokazalo tacnim bice to veliki vetar u ledja AMD-u.
Da ne bude vetar u cene? Ako je Apple po čemu poznat, to je.... berberska radnja 24/7, a nema popusta ni za studente ni za penzose. DX11 i 9W ili 18W (dobro, koje je sam sebi AMD izmerio, videćemo šta će skyče reći sa svojim wattmetrom, upravo jedan nabavlja jer sam ga zezao za failurmarka). Ako ste onjušili fudzilu, vidi se tamo još dve stvari za AMD-ATI.. to je da double kajmak ili Antilles, stiže po novoj godini... a kada tačno, će se vidi... ali i da je počelo pojeftinjenje 5970, koja je negde bolja a negde malo slabija od nove 580... pa ako joj to sruši cenu, AMD-eki se ebe za te kartice, već odavno stoje u rafovima i treba da naprave mesto tim Antilima, a usput keca i nevidiju da se ne ogrebe previše do izlaska Kajmaka. Ma opšti zaključak: pokriveni segmenti poprilično, pa bi stvarno cene, mogle i dole, (kontra onoga što sam ja zaključio još jutros....) voleo bih da se tako lepo zeznem.... Sad, koja li će cena biti tog novog 480 aka 570?
Vetar u ledja za firmu AMD ,Apple i nije za nase trziste ,mozda 1 % njih ima Apple.Ali su najave i HP-a i Dell-a za Fusion ,AMD se nedavno pojavio i na Sony notebook sa PII za laptopove.Razlika sto jedini Apple ima podrsku za OpenCL na nivou OS-a jos od Mac OS X v10.6 (`Snow Leopard`).
:: Da ne bude vetar u cene? Ako je Apple po čemu poznat, to je.... berberska radnja 24/7, a nema popusta ni za studente ni za penzose :: DX11 i 9W ili 18W (dobro, koje je sam sebi AMD izmerio, videćemo šta će skyče reći sa svojim wattmetrom, upravo jedan nabavlja jer sam ga zezao za failurmarka) :: Ako ste onjušili fudzilu, vidi se tamo još dve stvari za AMD-ATI.. to je da double kajmak ili Antilles, stiže po novoj godini... a kada tačno, će se vidi... ali i da je počelo pojeftinjenje 5970, koja je negde bolja a negde malo slabija od nove 580... pa ako joj to sruši cenu, AMD-eki se ebe za te kartice, već odavno stoje u rafovima i treba da naprave mesto tim Antilima, a usput keca i nevidiju da se ne ogrebe previše do izlaska Kajmaka :: Ma opšti zaključak: pokriveni segmenti poprilično, pa bi stvarno cene, mogle i dole, (kontra onoga što sam ja zaključio još jutros....) voleo bih da se tako lepo zeznem... :: Sad, koja li će cena biti tog novog 480 aka 570 :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Znaci tako..Kajmak se kocoperi uz samo 8 dana kasnjenja..Pa dobro,nista strasno.Kad moze i nV 6-7 meseci moze i Kajmak 8 dana hvala bogu.. nego nek je on nama zdrav i funkcionalan i sa performansama na nivou,za sve ostalo cemo lako :) @Pisko opet pevas neku pesmu o skrastljenju i nekim izrazima.. GTX570 nije GTX480.Te dve karte se razlikuju.Chip je tweakovan,drugaciji,poboljsan..
Nije. To je skljaštreni 580. A, on je (580) tweakovan, prefarban, ispeskaren, refurbished, overhaulin` kako hoćeš. Ovaj je samo skljaštrena 580 - nešto joj fali, šta, videćemo, dal` frekvencije, dal` nešto trandžara, ropova kopova šejdera i dartova vejdera, nečega uglavnom, ima manje, za manje keša. Ne misliš valjda, da su i nju pravili posebno??? A u stvari pričamo ja i ti istu stvar, nego ti non-stop podozrevaš da te ne navučem da priznaš kako nešto ne valja, pa da ti pomeram nadstolični deo...., da, tako gledano, i 570 je tweakovana, naspram 480... mada ja to tako ne bi zvao iako mi je prisutno, jer mi je nekako notorno, zna se to već iz serije.. nije čist rebranding već se stvarno nešto desilo. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
E, tako je, na to sam mislio svaki puta kada pomenem skljaštren - nešto je otfikareno, uvrnuto, zavrnuto, možeš to zvati i derivatom, ali je za mene derivat - ono što je skroz odsečeno i uopšte nema odsečenog dela, a skljaštreno - ono što je i dalje tu ali ne radi (jezgra kod AMD-a, 465 na 470 i slične fore sa otključavanjima...)... ovo nema baš neke podloge u rečnicima termina, no meni tako iz iskustva izgleda... derivat nafte je samo beznin samo petrolej...žišku, nije ostao asfalt uz to, pa negde skriven, pod tepihom, nego ga nema... derivat je izdvojen od ostatka, a skljaštren, to tek nema nikakvu definiciju pa mogu sa njom da mlatim kako hoću - - i da, naravno, važi za oba tabora, samo PUNI čipovi nisu skljaštreni kod mene, i, kod nevidije u zadnje vreme, to je samo 580... tu se slažemo? Ostalima nešto fali. Ono za čim samir kuka celo vreme, a ne javlja se jer stoji u nekoj banci u redu...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.