Uzeo sam u ponedeljak u v*p house ASUS TOP GTX 460,i sinoc sam igrao igricu HON i odjednom nesto cujem zamolio drugare da pauziramo igru i pogasim sve ventilatore ,kad ono grfa. Od 38 do 39% ventilator kao da kaci nesto,manji ili veci broj obrtaja nista se ne cuje.. Ne verujem sta mi se desava isto sam imao problem sa ati 5970 koji sam resio tako sto je hvalio magnet ispod nalepnice od ventolatora graficke,smorio sam se.a ovo je sigurno isti problem.:( Nemozes naci normalnu graficku jb ti
U pravu si moja greska,ma zato sam se smorio nece me pa nece jb ti i ATI i NVIDIJA. Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pull Asus ENGTX460 DirectCU TOP Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0) Kingston ddr3 3x2gb 1600Mhz SSD Intel x25m 80GB
:: a sada si došao do toga da `nikad više nVidija`. Baš te hoće :: :: P.S. Ne kaže se hvalio, nego falio. To su dva različita glagola :: :: :: Phenom II X3 720BE @ 3,2GH :: OCZ Vendetta :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: CM 690 II Advance :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
Ma taj fazon ,popizdeo sam ,daj samo da mi radi HON i teraj sve u qrac...mada bih vise popizdeo da imam bag sam misem ili artifakte u hon-u ne bi mogao da RMA kartu.to je kod atija bilo sa hon-om jer kako oni kazu obratite se atiju za drajvere a ne nama.
:: :: Lepo ti da furas integrisanu grafu, i neces da imas tih problema : :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: ::
da li to nama snupi prodaje grafu .) mozda i ti vidis ROZE
:: :: Ces ti dam da probas 6870, pa kupi nju ako ti odgovara : :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: ::
Da, da... prvo ce da se cuje na 38-39%... Onda ce da pocne da se cuje od 35-50%. I ubrzo ce da prodrnda nacisto. Nije ni prvi ni poslednji. Nema veze, bitno da se Asus najbolje klokuje i da je najkvalitetniji / irony off.
Uglavnom, to nije normalno, pa lepo ti to nosi u prodavnicu i zameni...
:: Uzeo sam u ponedeljak u v*p house ASUS TOP GTX 460,i sinoc sam igrao igricu HON i odjednom nesto cujem zamolio drugare da pauziramo igru i pogasim sve ventilatore ,kad ono grfa :: Od 38 do 39% ventilator kao da kaci nesto,manji ili veci broj obrtaja nista se ne cuje. :: Ne verujem sta mi se desava isto sam imao problem sa ati 5970 koji sam resio tako sto je hvalio magnet ispod nalepnice od ventolatora graficke,smorio sam se.a ovo je sigurno isti problem.: :: Nemozes naci normalnu graficku jb t :: :: Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pul :: Asus ENGTX460 DirectCU TO :: Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0 :: Kingston ddr3 3x2gb 1600Mh :: SSD Intel x25m 80GB
a ne taj asus, em sto je taj Asus skup, em sto nije najbrzi, pa se mnogi zale da piste zavojnice kod Asus DirectCu modela, pa sad i ovo... ima je Daum ali nisam primetio da je rekao nesto negativno, ali svakako treba ici na MSI Hawk pre nego taj Asus...
:: Ma nosi je u ponedeljak,smor :(...samo jos da me zajebavaju da cekam dok ne `testiraju`,ili da mi kazu da nemaju istu za zamenu. :
Ma nemoj da se brines ic: koliko ja znam, ovi iz V*P-a su OK, a drugo taj ventilator ce brzo nacisto da prodrnda i onda ce morati da ti je zamene... I ne, nemoj da uzmes istu, aman, ako si u mogucnosti za tako nesto :) Uzmi MSI Hawk. Ma bre bolje uzmi i Cyclone ili GigaByte (onaj sa dva venta) nego Asus. Marketing je cudo, ime cuda cini, ali taj Asus je najbucniji i najtopliji od pomenute trojke. A moz` da se klokne 50 MHz vise - sto je apsolutno beskorisno...
@maslavko82 videcu sta ce mi oni reci,necu sad o tome da razmisljam,i mislim da oni samo imaju asus i gainward gtx 460 ,mislim da nemaju MSI. @MEDO Jel to pistanje npr: kad udjes u igricu i kad testiras??? to mi se desava za zuji :(
Ali ASUS TOP je vrhunskog kvaliteta a kvalitet se uvek placa vise ...hahahah :)
brate ,uzmi MSI hawk i zavrsi posao ...Bar pored takve masincine koju imas ...Pljuni jos 20 000 za jos jednu hawk i gurni ih u zli ,malo je za tebe jedna :)
CARPE DIEM
:: :: Ma nosi je u ponedeljak,smor :(...samo jos da me zajebavaju da cekam dok ne `testiraju`,ili da mi kazu da nemaju istu za zamenu. :: : :: :: Ma nemoj da se brines ic: koliko ja znam, ovi iz V*P-a su OK, a drugo taj ventilator ce brzo nacisto da prodrnda i onda ce morati da ti je zamene.. :: I ne, nemoj da uzmes istu, aman, ako si u mogucnosti za tako nesto :) Uzmi MSI Hawk. Ma bre bolje uzmi i Cyclone ili GigaByte (onaj sa dva venta) nego Asus. Marketing je cudo, ime cuda cini, ali taj Asus je najbucniji i najtopliji od pomenute trojke. A moz` da se klokne 50 MHz vise - sto je apsolutno beskorisno...
:: @maslavko82 videcu sta ce mi oni reci,necu sad o tome da razmisljam,i mislim da oni samo imaju asus i gainward gtx 460 ,mislim da nemaju MSI :: @MED :: Jel to pistanje npr :: kad udjes u igricu i kad testiras?? :: to mi se desava za zuji : ::
To je to, zuji li zuji. Zuje i Gainward i GA i eVGA... Koliko znam, samo je MSI resio taj problemcic (jeste, jeste, taj napljuvani MSI, dno dna, krs itd...) Mada izmedju Asus-a i Gainward-a, uzmi Asus. Nema sanse da ti dva puta zadesi isti maler :) Poz!
Pa pazi ne znam dal je to kod tebe, ne mora da znaci, ali zalili su se neki da ta Asus DirectCU ima takozvani coil whine (zavijanje zavojnica) ovako zvuci
Moguce da je tebi ventilator problem a mozda i ovo ko zna....
:: @maslavko82 videcu sta ce mi oni reci,necu sad o tome da razmisljam,i mislim da oni samo imaju asus i gainward gtx 460 ,mislim da nemaju MSI :: @MED :: Jel to pistanje npr :: kad udjes u igricu i kad testiras?? :: to mi se desava za zuji : :: :: Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pul :: Asus ENGTX460 DirectCU TO :: Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0 :: Kingston ddr3 3x2gb 1600Mh :: SSD Intel x25m 80G :: ::
Hm primamljiva ponuda,uzeo bi rado SLI ali necu da imam bagova sa drajverima jedino me to sprecava. a ako budem uzimao uzeo bih gainward 460 17000 dinara.manje me kosta nego msi.
:: Ali ASUS TOP je vrhunskog kvaliteta a kvalitet se uvek placa vise ...hahahah :) :: :: :: brate ,uzmi MSI hawk i zavrsi posao ...Bar pored takve masincine koju imas ...Pljuni jos 20 000 za jos jednu hawk i gurni ih u zli ,malo je za tebe jedna : :: :: :: CARPE DIEM :: :: :: :: Ma nosi je u ponedeljak,smor :(...samo jos da me zajebavaju da cekam dok ne `testiraju`,ili da mi kazu da nemaju istu za zamenu. :: :: : :: :: :: :: Ma nemoj da se brines ic: koliko ja znam, ovi iz V*P-a su OK, a drugo taj ventilator ce brzo nacisto da prodrnda i onda ce morati da ti je zamene.. :: :: I ne, nemoj da uzmes istu, aman, ako si u mogucnosti za tako nesto :) Uzmi MSI Hawk. Ma bre bolje uzmi i Cyclone ili GigaByte (onaj sa dva venta) nego Asus. Marketing je cudo, ime cuda cini, ali taj Asus je najbucniji i najtopliji od pomenute trojke. A moz` da se klokne 50 MHz vise - sto je apsolutno beskorisno...
:: Pa pazi ne znam dal je to kod tebe, ne mora da znaci, ali zalili su se neki da ta Asus DirectCU ima takozvani coil whine (zavijanje zavojnica) ovako zvuc :: :: http://www.youtube.com/watch?v=0-qHudFBuX :: :: Moguce da je tebi ventilator problem a mozda i ovo ko zna... :: :: :: @maslavko82 videcu sta ce mi oni reci,necu sad o tome da razmisljam,i mislim da oni samo imaju asus i gainward gtx 460 ,mislim da nemaju MSI :: :: @MED :: :: Jel to pistanje npr :: :: kad udjes u igricu i kad testiras?? :: :: to mi se desava za zuji : :: :: :: :: Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pul :: :: Asus ENGTX460 DirectCU TO :: :: Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0 :: :: Kingston ddr3 3x2gb 1600Mh :: :: SSD Intel x25m 80G :: :: :: ::
Procitao sam i raniej na netu, MSI Hawk sigurno tyo nema bas se pricalo, a mnoge druge GTX460 imaju...
:: ... kad Asus TOP karti vrište zavojnice. De su tu one mamo-džambo kvalitetne komponente :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
:: Procitao sam i raniej na netu, MSI Hawk sigurno tyo nema bas se pricalo, a mnoge druge GTX460 imaju.. :: :: :: ... kad Asus TOP karti vrište zavojnice. De su tu one mamo-džambo kvalitetne komponente :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: ::
:: ... kad Asus TOP karti vrište zavojnice. De su tu one mamo-džambo kvalitetne komponente ::
Pa nisu jedini. Medjutim, to ih ne opravdava, i sve mi cini da su oni odavno prestali da prave dobre graficke. Cela HD4000 serija od Asusa (izuzev referentnih i onih preskupih DarkKnight modela) je bila KRS! Asus 5770 CuCore je najgora 5770 kartica koja moze da se kupi. Asus 5450 silent se greje duplo vise od drugih 5450 ?!? Wtf?!? Svaka njima cast na Aresima, Marsovima i Matrixima, ali to je 1% proizvodnje. Ovo ostalo se prodaje na ime. Sad GA pravi bolje kartice od njih... a MSI je i za jedne i za druge vrh. Ali, ime prodaje robu, ime i nista drugo :)
Ni moja 6870 ne zuji nikako, inace prepodne sam radio Crossfire 6870 razbija, ali je teski overkill :)
:: Ma zujala je i ona moja bivša powercolor 4770, doduše ne u svim igrama, izgleda to sve novije karte al obično ne čuješ od turbina-kulera. :: :: Dobro, verujem da hawk ne zuji, tu stvarno stavljaju dobre komponente :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Procitao sam i raniej na netu, MSI Hawk sigurno tyo nema bas se pricalo, a mnoge druge GTX460 imaju.. :: :: :: :: :: ... kad Asus TOP karti vrište zavojnice. De su tu one mamo-džambo kvalitetne komponente :: :: :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: ::
:: Hm primamljiva ponuda,uzeo bi rado SLI ali necu da imam bagova sa drajverima jedino me to sprecava
Aaa bilo je tu svega i svačega i u redovima i među redovima...neka ide tako. Međutim, preko ove gore rečenice ne mogu tek tako da pređem.
Koristim SLI više od godinu dana i nemam pojama o kakvim bagovima ti ovde pričaš. Win7 x64, poslednje verzije drajvera sa sajtova svakog od proizvođača čipova odnosno kontrolora i isključivo Scenske verzije igara i Scenski apdejtovi istih tih igara. Baš da sam pasionirani igrač i nisam, ali igram i igram. Ove godine jasno mogu da se setim dve prilike da su mi igre pukle...neka bude još dva slučaja preko i to ti je to...trouble free...i bez ikakvih seckanja i cimanja...ni ne osetim niti mislim o tome da tu ima više kartica.
Takodje..Sli platformi sam se nagledao a i sam koristim. Jedini `problem` koji moze da se desi jeste podrska za Dual GPU setup ako neka igra izadje ranije ali to ubrzo resi sledeci driver i nema cimanja.. Takodje jos nisam naisao na nikakav bug microstuttering i sl..Svasta kruzi u narodu,price bez osnove..
@FSamir Mail..
P.S.Caymana su odlozili,jos nemaju bios za njega..Steluju frekvencije GPU-a,cekaju da GTX izadje jer se plase podbacaja..Jos su i najvervatnije smanjili broj stream unita na 1536 .Toliko od mocnom Caymanu. :D
:: :: :: Hm primamljiva ponuda,uzeo bi rado SLI ali necu da imam bagova sa drajverima jedino me to sprecava :: :: Aaa bilo je tu svega i svačega i u redovima i među redovima...neka ide tako :: Međutim, preko ove gore rečenice ne mogu tek tako da pređem :: :: Koristim SLI više od godinu dana i nemam pojama o kakvim bagovima ti ovde pričaš :: Win7 x64, poslednje verzije drajvera sa sajtova svakog od proizvođača čipova odnosno kontrolora i isključivo Scenske verzije igara i Scenski apdejtovi istih tih igara :: Baš da sam pasionirani igrač i nisam, ali igram i igram :: Ove godine jasno mogu da se setim dve prilike da su mi igre pukle...neka bude još dva slučaja preko i to ti je to...trouble free...i bez ikakvih seckanja i cimanja...ni ne osetim niti mislim o tome da tu ima više kartica :: :: Koliko je tvoje realno iskustvo sa SLI mašinama :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.