Dijagonala treba da bude oko 22`, koristio bi se uglavnom za igre i gledanje filmova, internet, manje grafiku i animaciju. U ove `nove` monitore se slabo razumem, pa je svaki koristan savet itekako dobrodošao. Da napomenem da je grafička NVidia GeForce 9600GT, ako je to uopšte i bitno. Pozdrav svima.
Možemo imati, svaki za sebe, ili grupno, svakakva mišljenja o novoj tehnici i novim pravcima ili modi u hardveru, na kraju krajeva, ako se ta `moda` ili pravac razvoja dovoljno dugo zadrži, na kraju to kupimo i ćutimo. Pogotovo što nekad nismo u pravu, npr. kod dizajna. Na prvi pogled izgleda bzvz-e, a posle ispadne lepuškasto, i obratno, u izlogu gladac, a posle podiže stomak. Npr. prethodne serije toshiba lap-topova... super karakteristike, još bolja garancija (zabole nas k zbog čega, eve ga novi), ali, sjajni dizajn i spolja i iznutra, gde nakon deset minuta upotrebe, ceo lap liči na papir u koji se zamotava burek, masan i gadan..
Tako i o monitorima. Za 250€ možeš da kupiš kvalitetan, ali ne i veoma kvalitetan monitor, tj. on će biti TN tipa. Dalje, rezolucija je sada - mainstream, HD, a za nju je monitor od 22 inča premali, već mora od 23 ili 24 inča. Nativna rezolucija za 22 inčni je manja: 1680×1050... - to je van mode, ne kupuj to. Ako ti lično sada ne vidiš zašto je to bitno, pogledaj malo u prošlost: ko će sada da kupi LCD monitor od 17`, polovan? Imaš ih po oglasima... a, kada je taj kupovan, relativno masno je plaćen, tek malo jeftiniji od npr. 19` koji je tek upotrebljiv... Dakle, odustani od 22, idi na 24` sa tim parama, sa DVI a ostalo je već tu negde, svi imaju do te cene slične modele, ako ima, onda SA LED pozadinskim osvetljenjem, jer je sada to mainstream, i, izbor će ti pasti na dva slova: 23 ili 24`, HD rezolucija, DVI, i ako može, LED pozadinsko osvetljenje... + naravno ŠTO DUŽA I ŠTO BOLJA - POŠTENIJA (na mrtve pixele) GARANCIJA.
Ok, razumem šta hoćeš da kažeš. Imaš li neki konkretan predlog? Koliko su pouzdani monitori sa LED osvetljenjem?
:: Možemo imati, svaki za sebe, ili grupno, svakakva mišljenja o novoj tehnici i novim pravcima ili modi u hardveru, na kraju krajeva, ako se ta `moda` ili pravac razvoja dovoljno dugo zadrži, na kraju to kupimo i ćutimo. Pogotovo što nekad nismo u pravu, npr. kod dizajna. Na prvi pogled izgleda bzvz-e, a posle ispadne lepuškasto, i obratno, u izlogu gladac, a posle podiže stomak. Npr. prethodne serije toshiba lap-topova... super karakteristike, još bolja garancija (zabole nas k zbog čega, eve ga novi), ali, sjajni dizajn i spolja i iznutra, gde nakon deset minuta upotrebe, ceo lap liči na papir u koji se zamotava burek, masan i gadan. :: :: Tako i o monitorima. Za 250€ možeš da kupiš kvalitetan, ali ne i veoma kvalitetan monitor, tj. on će biti TN tipa. Dalje, rezolucija je sada - mainstream, HD, a za nju je monitor od 22 inča premali, već mora od 23 ili 24 inča. Nativna rezolucija za 22 inčni je manja: 1680×1050... - to je van mode, ne kupuj to. Ako ti lično sada ne vidiš zašto je to bitno, pogledaj malo u prošlost: ko će sada da kupi LCD monitor od 17`, polovan? Imaš ih po oglasima... a, kada je taj kupovan, relativno masno je plaćen, tek malo jeftiniji od npr. 19` koji je tek upotrebljiv.. :: Dakle, odustani od 22, idi na 24` sa tim parama, sa DVI a ostalo je već tu negde, svi imaju do te cene slične modele, ako ima, onda SA LED pozadinskim osvetljenjem, jer je sada to mainstream, i, izbor će ti pasti na dva slova: 23 ili 24`, HD rezolucija, DVI, i ako može, LED pozadinsko osvetljenje... + naravno ŠTO DUŽA I ŠTO BOLJA - POŠTENIJA (na mrtve pixele) GARANCIJA :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
LED se tek pojavio razmatrajući vreme kao vreme trajanja proizvoda. Da sad imamo neki koji je već crkao... katastrofa. Ukratko, sva IT oprema je za do 6 godina maximalno, od toga 3 godine da bude aktuelna ili dostatna... (osim tastatura...) pa tako i monitori i veš mašine. Lično, `rizikovao` bih sa LED modelima... najverovatnije će se lakše prodati kasnije, i, nećeš imati komplexe manje vrednosti kada, za godinu-dve SVI modeli SVIH proizvođača budu bili LED pozadinski osvetljeni...
Predlog... nemam. Nisam ni jedan imao u rukama a da pričam šta bi ja uzeo na osnovu reklama, neću. Ali, rekoh ti: kada staviš na papir uslove koje sam ti nabrojao, nema šanse da se na tržištu pojavi više od par komada monitora sa tim karakteristikama, a od tih par, pola nema na lageru, pola od pola ima previsoku cenu, i, izbor ti je sužen, samo pretraži berzine reklame i it svet...
baci pogled na samsung P2470H ima na oglasima i uklapa ti se u cifru do 250e :)
AMD Phenom II X3 710@3.45Ghz Box with CU pipes linx@55C Asus M4A785TD-M EVO 2x2GB DDR3 1600Mhz Muschin CL7 ATI HD4200 PC power cooling and silencer 500W@LC Power 919B Aequitas 2x500GB samsung F3@Raid 0,2x2TB WD Green@RAID 1
:: @ Pisko & ShonE: Hvala lepo na savetima : :: :: @ ostali: Kupovina je od ponedeljka, predlozi i lična iskustva i dalje dobrodosli :: ::
moj ti je predlog da se manes Samsunga (vrlo losa iskustva a i nisam jedini!), ja sam presao na viewsonic i prezadovoljan sam.. uzeo sa vx2433mw dakle bilo koja vx serija od njih ti je okej (meni odlicna), za gaming, za sve... zakacen mi je i ps3 i tako vec nekih godinu dana.. i imam garanciju na jedan mrtav pixel 3 godine.. placen 205 eura tada ali ne u Srbiji. Mislim da imas sada iste modele tj slicne samo sto je ubacen i HDMI prikljucak, pa razmotri i tu opciju ako ti je uopste potrebna. Topla preporuka!
Inace ovo su sve 23 inca,msm kad dajesh vec te pare,lepo ko covek da uzmesh,mada imash ih josh interesantnih lg i samsunga od 21.5,al msm da je vece ipak bolje :0
naravno,postoje i drugi proizvodjaci,tipa Viewsonic,al kod nas (za te pare)nema njihov led monitor ,nzm cak da li ga imaju uopste,ako je LED uopste tolko bitan.A i uvek bih pre uzeo samsung ili lg-a,pa cak i ovog gore asusa(koje ,po meni,blago receno PRELEP,drugi pu .) )
Mislis 305? To nije 60, a 60 da dodas je mnogo u odnosu na 250. Lako je nekom reci dodaj 60 evra, al odakle.. Naravno da je monitor dobar cim je tolika dijagonala preko 300 evra. Ako imas uzmi. Ali da se da toliko para za tako mali monitor da bi se gledao film i odigrala igra.. nemam pojma.. PLus mu je i graficka losa za bilo koju rezoluciju preko 1440xXXX
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
:: kada vec imas ozbiljniji budzet ja bih na tvome mestu dodao jos malkice i uzeo ovo :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/dell-2209wa/comp_comp_monitor/177/178 :: :: za 60e vise dobijas tacno 62 puta bolji monitor od bilo kog tn-a :: :: :: p.s :: garantujem ti najbolje potrosenih 60e na tehniku, ikada ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.