Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
AMD Radeon HD 6800 Reloaded
STRANA 1 OD 1
FSamir AMD Radeon HD 6800 Reloaded 06.11.2010. 09:07 T30747

status: user
broj poruka: 777

40 strana na Švapskom...

http://ht4u.net/reviews/2010/amd_radeon_hd_6800_reloaded/

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear ... 06.11.2010. 10:11 #260212

broj poruka: 6502
MSI GTX460 HAWK koji je kao bestbuy za 200 evra:

http://bit.ly/acTiNa

Koliko ja vidim po procentima karta nije ni prici 6870, jedino je u Far Cry 2 brza, zna se da je tu Fermi dosta brzi od kad je izasao...

A ovo je poredjenje sa GTX470, tu su negde:

http://bit.ly/beWqqp

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Re: ... 06.11.2010. 10:59 #260224

broj poruka: 2929
Los sajt glerdas.
Tesko da nije prici GTX 460 a jos teze da je tu negde sa GTX 470.
Po ovome je cak 5830 brzi od GTX 460 u u STALKERU, i po njima postoji GTX 60, ja sam ovo prvi put vdeo ovde.
GTX 460 u stalkeru cisti pod sa 5830 dakle facifikat.
Ja razumem da neko voli ovo ili ono. Ili nesto ima pa to je naj naj. ali treba biti realan.

:: MSI GTX460 HAWK koji je kao bestbuy za 200 evra
::
:: http://bit.ly/acTiN
:: Koliko ja vidim po procentima karta nije ni prici 6870, jedino je u Far Cry 2 brza, zna se da je tu Fermi dosta brzi od kad je izasao..
:: A ovo je poredjenje sa GTX470, tu su negde
:: http://bit.ly/beWqq
Pisko + + + 06.11.2010. 11:04 #260227

broj poruka: 6651
Svaka čast na trudu!
Šta je sve čovek prečešljao i prekopao da nađe bilo šta što mu odgovara!
Vidim ja, nema ga da postuje i svađa se, kad ono, on vredan.
Mogao si i da nam prevedeš sajt, u kompletu, ili sa linkom za autoprevodilac. Ja ga, naime, (izvinjavam ti se zbog uloženog truda) nisam ni pogledao nakon što sam skužio da je na nemačkom. Od nemačkog, trpim reči bemve, mercedes, milka, opel, elsa i slično. Već, rečenice, shaize!

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

dautovic Re: ... 06.11.2010. 11:12 #260228

broj poruka: 2855
Retardirano je gledati procente u kontekstu kada je FPS +100 ali i ja mislim da HAWK nije besy buy, ali mislim ni da 6870 nije best buy.

6850 za 17k i neka jeftinija GTX460 za 1650-17k su pun pogodak...odlicne performase za 160e

E sad ako si NERD pa ti je potrebeno da u podsvesti znas da ti je HAWK ili DirectCU u kucistu ti lepo dodaj jos 40-50 i uzmi.

:: MSI GTX460 HAWK koji je kao bestbuy za 200 evra
:: http://bit.ly/acTiN
:: Koliko ja vidim po procentima karta nije ni prici 6870, jedino je u Far Cry 2 brza, zna se da je tu Fermi dosta brzi od kad je izasao..
:: A ovo je poredjenje sa GTX470, tu su negde
:: http://bit.ly/beWqq
TheBear Re: Re: ... 06.11.2010. 11:26 #260233

Mozda je los sajt, ali to je ovaj test gore sto je postavljen pa sam zato gledao, ne znam samo komentarisem procente...

Nije to jedini test, evo i User review na primer pa je negde brza GTX470 negde 6870:

http://www.overclock.net/ati/860263-amd-gtx-460-gtx-470-review.html

GTX460 zaista nije za poredjenje sa 6870 hteo to eko da prihvati ili ne, GTX460 je tu negde sa 6850 i obe se dobro klokuju, e sad neko uzme pa klokuje na 900Mhz GTX460, gde joj je i neki max. klok uz voltazu pa je poredi sa 6870 i 6850 a zaboravlja se da moze uz voltazu da se izvuce i iz 6870 jos 100-150Mhz.

:: Los sajt glerdas
:: Tesko da nije prici GTX 460 a jos teze da je tu negde sa GTX 470
:: Po ovome je cak 5830 brzi od GTX 460 u u STALKERU, i po njima postoji GTX 60, ja sam ovo prvi put vdeo ovde
:: GTX 460 u stalkeru cisti pod sa 5830 dakle facifikat
:: Ja razumem da neko voli ovo ili ono. Ili nesto ima pa to je naj naj. ali treba biti realan
:: :: MSI GTX460 HAWK koji je kao bestbuy za 200 evra
:: ::
:: :: http://bit.ly/acTiN
:: :: Koliko ja vidim po procentima karta nije ni prici 6870, jedino je u Far Cry 2 brza, zna se da je tu Fermi dosta brzi od kad je izasao..
:: :: A ovo je poredjenje sa GTX470, tu su negde
:: :: http://bit.ly/beWqq
Alphacore Kolko s e ja secam 06.11.2010. 11:29 #260235

broj poruka: 624
Ima neki Gainward GTX 460 1GB Golden Sample na snizenju,17-18k tako nesto.Palit takodje ima jeftinih 1GB modela..

http://pcuniversum.blogspot.com/

TheBear I da da najavim 06.11.2010. 11:34 #260237

dogovaram se sa jendim User-om sa Bench-a da uradimo mali test 6870 Crossfire !

To bih bas voleo da vidim dal je stvarno radeno na skaliranju i vidim performanse...

dautovic Re: Kolko s e ja secam 06.11.2010. 11:39 #260240

Ja sam uzeo tu palit za 17k ali mi se nije nesto svidela pa je menajm za Gainward GS samo cekam da stigne u prodavnicu pa da idem da zamenim.

:: Ima neki Gainward GTX 460 1GB Golden Sample na snizenju,17-18k tako nesto.Palit takodje ima jeftinih 1GB modela.
:: http://pcuniversum.blogspot.com
Pisko Međede! 06.11.2010. 11:43 #260241

Đe`š protiv superiorne arhitetkure, ej! Šta sad ti tu nama testovi, rezultati, kad je arhitetkura poznata unapred!
Nemoj da te iskaliraju i oSLInave ovde.... kad je krst mogao protiv sline?

Šta više i kome dokazuješ, kolega? Ko je mogao, taj je već video (ali priznajem, nije da me ne zanima ) kako stvari stoje. Onome kome se obraćaš.... džaba.

TheBear Re: Međede! 06.11.2010. 11:52 #260244

Ma ja taj test 6870 Crossfire hocu zbog sebe da uradim jer mi je jedan decko ponudio ima istu kartu da probamo, zanimaju me performanse bas i kako radi Crossfire sa novom serijom.

:: Đe`š protiv superiorne arhitetkure, ej! Šta sad ti tu nama testovi, rezultati, kad je arhitetkura poznata unapred
:: Nemoj da te iskaliraju i oSLInave ovde.... kad je krst mogao protiv sline
:: Šta više i kome dokazuješ, kolega? Ko je mogao, taj je već video (ali priznajem, nije da me ne zanima ) kako stvari stoje. Onome kome se obraćaš.... džaba
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
dautovic Re: Međede! 06.11.2010. 11:57 #260245

pa nema samo u Nas fanboy-eva...

nasi fanboy-evi traze testove stranih fanboyeva, bitno je samo da je sajt na kom je test okacen na ENG ili jos bolje na GER to je odma merodavno...

Ali nikada mi nece biti jassan mozak koji:

-ustane ujutru ili ostane do kadno u noc i gugla testvoe
-trazi neki test gde je karta proizvodjaca koga on slepo obozava bolja od konkurencije
-probudi se i od ranog jutra do kasno uvece vodi rasprave i svadje o tome sto je sinoc iskopao

To je definicija `noulajfera`

:: Đe`š protiv superiorne arhitetkure, ej! Šta sad ti tu nama testovi, rezultati, kad je arhitetkura poznata unapred
:: Nemoj da te iskaliraju i oSLInave ovde.... kad je krst mogao protiv sline
:: Šta više i kome dokazuješ, kolega? Ko je mogao, taj je već video (ali priznajem, nije da me ne zanima ) kako stvari stoje. Onome kome se obraćaš.... džaba
Pisko Blah...! 06.11.2010. 12:19 #260253

Ne smem ništa da kewam, jer se upecah nekoliko puta da to komentarišem, a nema smisla. Odnosno, džaba je, a zna se koje su tri stvari na ovom svetu džaba: slepom pokazivati, gluvom pričati i glupom objašnjavati...
Imam isto mišljenje o kopanju i friziranju linkova i filtriranju podataka, ali, eto, učestvujem (svesno) u onom drugom delu, po danu.... no, ovaj sajt nema moderatora koji bi sve živo izbanovali i isekli kao na nekim drugima, pa, možda ima smisla.

TheBear Re: Blah...! 06.11.2010. 12:48 #260259

Eno na Bench-u moderatora al neki su jos gori nego clanovi sto se toga tice...

:: Ne smem ništa da kewam, jer se upecah nekoliko puta da to komentarišem, a nema smisla. Odnosno, džaba je, a zna se koje su tri stvari na ovom svetu džaba: slepom pokazivati, gluvom pričati i glupom objašnjavati..
:: Imam isto mišljenje o kopanju i friziranju linkova i filtriranju podataka, ali, eto, učestvujem (svesno) u onom drugom delu, po danu.... no, ovaj sajt nema moderatora koji bi sve živo izbanovali i isekli kao na nekim drugima, pa, možda ima smisla
rhher 6870 cf 06.11.2010. 12:49 #260260

broj poruka: 91

Ja sam uradio cf test, samo jos treba nesto da zavrsim, nikako nemam vremena, karte su extra, ali se mnooogo greju, jednom mi se ugasio metro 2033 na default fan 100%, tako da sam morao da ih vadim iz kucista ( haf 932),
dautovic ... 06.11.2010. 12:52 #260261

@TheBear, istina ima ih okorelih nVidia-sha

@rhher lazes da su toliko vrele?

TheBear Re: 6870 cf 06.11.2010. 12:53 #260262

Cudno bas tolik oda se greju u HAF-u, jel imas Side fan ? I da li su razdvojene ili su jedna uz drugu ?

Na 100% fan-a ne bi smele da se zagreju nikako to razbija kako duva cuje se ko avion...

:: Ja sam uradio cf test, samo jos treba nesto da zavrsim, nikako nemam vremena, karte su extra, ali se mnooogo greju, jednom mi se ugasio metro 2033 na default fan 100%, tako da sam morao da ih vadim iz kucista ( haf 932),
rhher re 06.11.2010. 13:04 #260263

nisam nikako mofao da ih odvoljim jer su mi da bi radile na 2x16, a cf mostic mi nije dovoljno dugacak da ih stavim x16, x8.
A na hafu imam 230mm fan, koji opet ne uspeva da zavrsi posao.
neko najveci mi problem predstavlja crysis warhead
sa jednom kartom ( na def, 900, 1050) sve na najjace, vadim zakucanih 20 fps-a , nekad vise ,nekad manje, ali uvek se vrate na 20.
koliko ti izvlacis? (upalio sam i Vsync)

FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 06.11.2010. 13:07 #260265

broj poruka: 777

Za Gospodina Piska poseban pozdrav.

Što se hardvera tiče pratim samo i samo AnandTech i HardOCP, i to na dnevnoj bazi.
Mogu mnogo ranije od mnogih mudrijaša ovde da predvidim dešavanja tako da to govori o ova dva sajta i koliko ti van njih ništa nije potrebno.
Linkove koje oni daju u svojim vestima respektujem, to proverim tek onako.

Nisam blesav da preko toga guglujem testove.
Ako ću nešto da guglujem pre ću da jurim linkove za 1080p filmove, jok, juriću testove, jebe mi se.

Ovaj test je bio među vestima na HardOCP-u.
Interesantan je po obimu a i po tome što je švapski.
Nemački ni da beknem, valjda tako ljudima koji ne govore engleski izgledaju engleski tekstovi...gadno kad je nešto bitno a ti ne znaš...aHa

Ama baš na ništa nisam želeo da ukažem ovim testom.

TheBear Re: re 06.11.2010. 13:15 #260270

Pa u DX10, Enthusiast, 1920x1080 igrivo je sa 4xAA oko 30FPS se drzi... Max. 8xAA nisam probao, ali pricam za Warhead, prvi Crysis ne igram...

:: nisam nikako mofao da ih odvoljim jer su mi da bi radile na 2x16, a cf mostic mi nije dovoljno dugacak da ih stavim x16, x8
:: A na hafu imam 230mm fan, koji opet ne uspeva da zavrsi posao
:: neko najveci mi problem predstavlja crysis warhead
:: sa jednom kartom ( na def, 900, 1050) sve na najjace, vadim zakucanih 20 fps-a , nekad vise ,nekad manje, ali uvek se vrate na 20
:: koliko ti izvlacis? (upalio sam i Vsync
rhher re 06.11.2010. 14:03 #260281

ajde molim te probaj pa mi javi, cini mi se da je tu felericna, hteo sam
ali nisu imali sapphire pa sam uzeo powercolor 6870, mada je to u sustini ista karta, samo druga nalepnica
Pisko Green goblin 06.11.2010. 15:31 #260296

.... vadi se ti sad, ali tako zvuči! Kad se čovek pozove na Treće oko ili Zonu sumraka, ondak, džaba mu posle da se vadi kako to ne kupuje i ne čita inače, no je naš`o na stolu...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs