U njemu su garancije na mrtve piksele. U ono vreme (moje kupovine) pre oko godinu dana, samo professional serija je imala garanciju na nula piksela. Ne znam kako rangiraju LCD LED monitore, ali pogledaj, eventualno zovi zvanicni servis (ja tako uradio i overio ovo u PDFu).
Imam taj LG i solidan je monitor. Ako im je slika ista, uzmi Viewsonic, ako ne, uzmi onaj koji ima lepsu sliku. Kada probas monitor, ako se ne pojavi mrtav piksel u prvih 10 min, onda si delimicno siguran, bar sam ja tako birao zadnja tri TFT-a i nikada nisam imao umrli piksel.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
ja bih uzeo LG, jer sam imao najmanje problema sa njima. eeee sada da li ce biti tako u buducnosti ne znam. ja se licno troumim izmedju lg e2240t, lg e2250t i lg e2250v. cuo sam mnogo lepe strvari o najjeftinijem modelu, a sva tri led monitori. cena je cini mi se slicna tako da odluci i srecno:)
Po mom mishljenju lg je lepshi estetski, video sam uzivo model sa 70000 contrastom i slika je super, ovaj ima 30000. Dok kod viewsonica uslovi garancije su neshto bolji, ako sam ih dobro razumeo, ima veci kontrast ako ima neke veze. Za viewsonic kazu da je oduvek pravio dobre monitore, a takodje lg ima dobre, barem ono shto sam video. cash rules everything around me
Chlanovi koji imaju Viewsonic neka mi predloze podeshavanja, da li ste ukljuchili dinamichki kontrast i za shta sluzi fine tune? Josh ne mogu da se naviknem, slika je nekako svetla, kontrast i svetlost sam stavio na 50, boje 6500k. Preshao sam sa Samsung 793df na ovo chudo. Gde je opcija u operi da stavim stranicu do stranice?
Ja ti preporucujem sledece: 1. Prvo procitaj uputstvo: http://www.viewsoniceurope.com/uk/assets/077/16924.pdf 1a. Rezolucija ti je nadam se 1920x1080 2. Odradi instalaciju drivera za tvoj monitor (ako ga sistem nije prepoznao, a verovatno nije) 3. Pokreni opciju Auto Image Adjust (da on sam podesi sliku) 4. Ako to jos nije to - probaj predefinisane modove (ako ima) 5. Ako ni ti modovi ne pomazu, udji u opcije i dodaj kontrast/svetlinu prema svom oku (sta ti je najprijatnije za oci)
Podeshavanja sam kolko tolko prilagodio. Nego, monitor ima belo prosijavanje u donjoj ivici ekrana na jednom mestu, ne celom duzinom, i zato je uochljivo na crnoj pozadini. Da li da menjam, tek sam ga kupio. Shta raditi? cash rules everything around me
Ima 7 dana fore od dana kupovine. Da probam da uzmem drugi sa manje prosijavanja. cash rules everything around me
:: Odes i kupis ovaj LG iz mog potpisa i zavrsio si misiju : :: :: Salu na stranu, kako to mislis da menjas? Kao da reklamiras da ne valja ili.. :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: ::
To u winiwinu? Idi. Ja bih to odmah uradio. Cim me nesto ne zadovoljava, ja to odmah izbacujem iz sobe. Verovatno ti je poznata prica kad sam kupio monitor 24` Philips fullHD, DVI, od 21000rsd da nije uspeo ni da mi prenoci u sobi kako treba. I evo sta sam posle njega uzeo..
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
Cudno mi je da isijava samo na jednom delu. LED bi trebao da ima mnogo manji problem sijanja.
Trebao si da pogledas monitor pre kupovine, da bi zibegao ovakve stvari. Kad vec nisi, probaj zamenu. Odes tamo i trazis da vidis monitor pre kupovine (makar sam ja tako radio). I tek kad ti se svidi ono sto vidis, uzimas.
PS. Mozes i da napravis fazon da udjes u radnju sa takvim monitorom i trazis da ga vidis na delu. Pa ako taj ne sija, tvoj je definitivno uvala.
Mozes i to da uradis, udjes da vidis dal sija. ALI, sta ako sija? Ti lepo ako za svoje pare nisi zadovoljan, idi vrati i uzmi neki drugi koji ce ti vise odgovarati. Nema tu nista cudno. Samo ga upakuj kao sto si ga dobio. Ja sam uzeo tako neki gamepad, probao par puta, neprecizan, spakovao posle 3,4 dana kad me nije mrzelo, vratio, i nikom nista.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
Ako drugi ne sija - menja pod izgovorom njegov nije ispravan. Ako i taj drugi sija, onda ce morati da menja pod izgovorom ne svidja mi se (ima zakonsko pravo na to u roku od 7 ili 14 dana - neka neko proveri - ja sam menjao deciju biciklu).
U svakom slucaju pre nego uzme bilo koji sledeci, upali i gleda ima li sta da se vidi.
Gledam sad na poslu 2231w i nema takvo probijanje. Ima vrlo malo probijanje ujednacheno i sitno. Nosicu ovaj moj da menjam cash rules everything around me
Hahahahaha, decju biciklu xD To bilo ono: `nisi dobar/dobra, uzimam ti onaj ruzniji model!` xD
@jbvetar
Ako
:: Ako drugi ne sija - menja pod izgovorom njegov nije ispravan :: Ako i taj drugi sija, onda ce morati da menja pod izgovorom ne svidja mi se (ima zakonsko pravo na to u roku od 7 ili 14 dana - neka neko proveri - ja sam menjao deciju biciklu) :: :: U svakom slucaju pre nego uzme bilo koji sledeci, upali i gleda ima li sta da se vidi :: :: Srecno i pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.