zabrinjavajuce pitanje u vezi integrisane graficke
STRANA 1 OD 2
duqp
zabrinjavajuce pitanje u vezi integrisane graficke
03.11.2010. 11:47
T30668
status: user broj poruka: 3466
juce sam kupio asus m4a88td v evo usb3 maticnu plocu Stavicu na nju graficku 9600gt,ddr3 na 1600,athlon x3 i hdd 640gb i napajanje 550w chieftec Pricam danas sa drugarom i kaze mi da ce me ukopati ta integrisana graficka,jer ce ona da vuce struju cak i kada je budem ugasio u biosu i koristio pcie graficku. Kaze da ce da baca visak napona na ostale komponente pa sta prvo pukne. Kaze da ona iako je ugasena,struja prolazi kroz nju i da kad tad napravi havariju. Da li je ovo tacno? Nisam imao pojma o ovome. Ako ima neko ko zna barem malo i da mi objasni,cisto da budem miran,tj da znam sta da radim. Hvala unapred
Zato sto AMD chipset automatski iskljuci integrisanu grafiku kada stavis discrete ,nemas ti sta u biosu da radis povodom toga.Znaci sistem iskljuci integrisanu kao da ne postoji ,bilo je vise puta reci o tome na ovom forumu.Tu tehnologiju imaju AMD i Nvida chipseti ,a od skora i Intel sa Sandy .
....kazi drugu da vecina ploca za AMD ima integrisanu grafiu, a i za Intel ih ima dosta u obliku G31 chipseta, i koliko znam nikome nista nije crklo zbog te grafike.
On je pobrkao lončiće, struja ide u NB u kom je integrisana grafika, ali kad je ona neaktivna, ona ne vuče struju. Ko li je njega isprepadao, pa sad to širi dalje?
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Istina je, medjutim, da iako je integrusa `odjavljena` u BIOS-u...
03.11.2010. 15:37
status: user broj poruka: 10999
GPU ugradjen u plocu (na ploci) OSTAJE `pod naponom` (svojevremeno sam to utvrdio na jednoj ploci sa G31). Istina je i to da integrusa `zadrzava` izvesne resurse (IRQ adrese) to jest, ne prepusta ih add-on karti te ova mora da `zauzme` neke druge. Naravno, u praksi ovo i nije toliko bitno koliko kvalitet dodate karte, pa se ti pozabavi time i ne beri druge brige...
ima 26 godina, razume se koliko sam skontao ali opet glupo mi je zvucalo pa sam vas pitao. Meni je pre 4 godine crkla maricna ploca sa via chipsetom,imao sam integrusu ali ugasenu i neko mi je tada rekao da je ona bacila napon i jbg To se i njemu desilo pre par godina i kaze iskljiucivo je zbog toga.
Da li ce biti neki problem ako mesec dana ili dva budem koristio samo integrisanu? Kada bi crklo za to kratko vreme tacno bih bacio bombu u direct link :)
vozim par godina slicnu plocu (780G), cas imam graficku cas nemam, cas amd cas nvidia, cas radi samo diskretna cas jedna baca na jedan monitor a druga na drugi... nakupi se casova... :) salu na stranu, ni u jednoj od kombinacija nisam imao nikakav problem sa plocom i pored toga sto su uporedo instalirani ati i nv driveri i sto reinstaliram sistem kad bas bas moram
Neka mi neko napishe pravilnu proceduru instalacije nvidia 6600 128mb na plochu 760g gde su instalirani drajveri za hd 3000 do 512mb integrushu. Treba li shta chachkati po Biosu, koja je bolja grafika i shta je bolje koristiti? cash rules everything around me
super ako je tako A ja dosada,pitanje za pitanjem. Ona fora hybrid crossfire, jel to da radi integrusa + discrette ? :D ? Skontao sam da igre necu da igram uopste,ali da ubacim grafu onako bzvz.
A ti sto pitas za drajvere,ja da probam da te posavetujem Ispravice me neko sigurno Amd chipset imas,kada ubodes graficku,ugasice ti se integrusa,a onda idi u safe mode, drzi f8 kad ti se pali komp,kao del kad ulazis u bios,i tu onda stisni yes,continue working in safe mode,desni klik na my computer,properties,hardware,device manager i tu nadji grafiku,desni klik,uninstall driver i onda klasicno instaliraj drajver za 6600,na fajl dvoklik,next next itd
Ipak,da bi brisao drajver ne moras odmah u safe mode,odradi to ovako,a onda iz safe instaliraj novi
Hybrid crossfire je kad dva brabonjka spojiš u treći brabonjak. Ne dobijaš skoro ništa, osim, ako si slučajno dobio džaba tu diskretnu grafulju, eto, dobićeš nešto ubrzanja ili snage, ukupno nedovoljne za išta. Gledao sam svojevremeno grafikone i ostala je tamna mrlja na pitanju pravilnosti funkcionisanja mozga onoga u ATI-ju ko je ovo smislio, razvijao i još reklamirao. Čist kineski trick-shit, da se crta po kutijama proizvoda a ne znači skoro ništa. Batali to.
:: super ako je tak :: A ja dosada,pitanje za pitanjem :: Ona fora hybrid crossfire, jel to da radi integrusa + discrette ? :D :: Skontao sam da igre necu da igram uopste,ali da ubacim grafu onako bzvz :: :: A ti sto pitas za drajvere,ja da probam da te posavetuje :: Ispravice me neko sigurn :: Amd chipset imas,kada ubodes graficku,ugasice ti se integrusa,a onda idi u safe mode, drzi f8 kad ti se pali komp,kao del kad ulazis u bios,i tu onda stisni yes,continue working in safe mode,desni klik na my computer,properties,hardware,device manager i tu nadji grafiku,desni klik,uninstall driver i onda klasicno instaliraj drajver za 6600,na fajl dvoklik,next next it :: :: Ipak,da bi brisao drajver ne moras odmah u safe mode,odradi to ovako,a onda iz safe instaliraj novi
Zato shto smatram da je HD 3000 do 512mb deljene slabija od 6600le 128mb, a i da ne opterecujem plochu ako je tako. Shta drugi misle, niko da odgovori?
cash rules everything around me
:: zasto da odinstalira integrusu :: :: __________________________________________________________________ :: http://a.yfrog.com/img267/2336/shabatakahelios.jp :: :: :: super ako je tak :: :: A ja dosada,pitanje za pitanjem :: :: Ona fora hybrid crossfire, jel to da radi integrusa + discrette ? :D :: :: Skontao sam da igre necu da igram uopste,ali da ubacim grafu onako bzvz :: :: :: :: A ti sto pitas za drajvere,ja da probam da te posavetuje :: :: Ispravice me neko sigurn :: :: Amd chipset imas,kada ubodes graficku,ugasice ti se integrusa,a onda idi u safe mode, drzi f8 kad ti se pali komp,kao del kad ulazis u bios,i tu onda stisni yes,continue working in safe mode,desni klik na my computer,properties,hardware,device manager i tu nadji grafiku,desni klik,uninstall driver i onda klasicno instaliraj drajver za 6600,na fajl dvoklik,next next it :: :: :: :: Ipak,da bi brisao drajver ne moras odmah u safe mode,odradi to ovako,a onda iz safe instaliraj novi
Ovako ide na mojoj plochi. Deinstalirao drajvere iz safe mode, u BIOS-u iskljuchio integrushu, iskljuchio rachunar, ubacio desktop kartu upalio rachunar i instalirao drajvere. Da se integrusha sam iskljuchi kada se ubaci desktop kartica u slot nece da moze. Jbte, niko mi nije odgovorio, iscimao sam se.
cash rules everything around me
:: :: A ti sto pitas za drajvere,ja da probam da te posavetuje :: Ispravice me neko sigurn :: Amd chipset imas,kada ubodes graficku,ugasice ti se integrusa,a onda idi u safe mode, drzi f8 kad ti se pali komp,kao del kad ulazis u bios,i tu onda stisni yes,continue working in safe mode,desni klik na my computer,properties,hardware,device manager i tu nadji grafiku,desni klik,uninstall driver i onda klasicno instaliraj drajver za 6600,na fajl dvoklik,next next it :: :: Ipak,da bi brisao drajver ne moras odmah u safe mode,odradi to ovako,a onda iz safe instaliraj novi
Prvo deinstaliraš drivere(ja nikad nisam ni ulazio u safe mod zbog toga) i u biosu je isključiš, ugasiš komp, ubaciš diskretnu grafiku i instaliraš driver.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Kad smo kod mat.ploca neke asusove ploce imaju posebne EPU cipove za stednju energije na ploci , kako zapravo to funkcionise i zasto zasebni cipovi zar svaka komp nema u sebi mogucnosti stednje...
Kad smo kod mat.ploca neke asusove ploce imaju posebne EPU cipove za stednju energije na ploci , kako zapravo to funkcionise i zasto zasebni cipovi zar svaka komp nema u sebi mogucnosti stednje...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.