Uzeo bih jos jednog radeona 5850 i stavio bih crossfire. Zanima me kako bi to radilo na mojoj konfiguraciji koja je:ploca(MAXIMUS 2).procesor(E8400 ocerklokovan na 3.7Ghz) i napajanje OCZ 650W da li mi se isplati da uzmimam jos jednu kartu ili ne.
Nesto sam malo gledao na netu i ljudi su pisali da bez quad procesora crosfire neradi uopste lepo jel to istina il isu to price?
ili od benchmark-a kocio bi te procesor negde mnogo negde malo, preporucljivo je da se stavi neki klokovani Quad Core za takvu kombinaciju. I napajanje nije bas dovoljno jako izdrzalo bi verovatno ali bolje bi bilo jace 700W+...
Inace isplati se itekako performanse su sjajne sa takvom kombinacijom.
ja sam o tome razmisljao, imam klokovan q9550 na 4 ghz ali mislim da je bolje da prodas svoju 5850 i uzmes caymana kada izadje za 300 e nego da dajes sad jos 200 e za jos jednu 5850..
DFI DK P45-T2RS INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MODE 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES ATI RADEON HD 5850
Da, nije mi poznato da je neki renomirani sajt uradio takav test.
Situaciju sa CF/SLI u x16/x16, x16/x8 i x16/x4 su razjasnili na HarOCP-u. Lično bi puno voleo da vidim CF/SLI uporedno na Core2Duo, i5 (i7) i AMD Phenom II X2 (X4) i sve to na istoj frekvenciji. Nažalost nema.
Ono što sam lično proverio je da Crysis Triple SLI GTX280 na Core2Duo E6850 daje vrlo sličnu cifru kao običan SLI na P55 sa i7 860. Win 7 x64, Crysis 1.20 DX10.
Bez preterano lutanja, na jednom mestu možeš da proveriš koliko jezgara i u koji meri koriste bitne igre. Idi na HardOCP. http://www.hardocp.com/reviews/gpu_video_cards/ Vraćaj se sa ove stranice unazad i gledaj testove igara. Imaš u svim bitnim igrama kako se koja grafička pokazala. Na kraju svakog testa imaš stranicu gde je razrađeno koliko je koje jezgro opterećeno. Na ovaj način ćeš izvući dobar zaključak.
Ja bih lično išao na CF. Za relativno malo para ćeš vrlo verovatno izaći sa performansama i jačim od svih kartica koje će se u sledećih par nedelja pojaviti...probaj bre, šta te boli uvo. Nađi neku polovnu sa garancijom, biće toga sad kad krenu ljudi da se šaltaju na 6000. Naučićeš puno a svakako ćeš kasnije preći na neku noviju platformu.
ako je dao vise od 200 e za 5850 koju ima i sad da da jos 180 ili 200 za jos jednu?? pa zar nije bolje da proda svoju i doda 100 e za Caymana i zavrsi posao sa single kartom a ne da se zeza sa cf koji sa sobom moze da nosi jos X problema....
DFI DK P45-T2RS INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MODE 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES ATI RADEON HD 5850
Za 5850 sad nece moci da dobije 200 eur.Za te pare niko nece u ovo vreme kupiti tu kartu. 6870 je nova toliko + - .Drugo Cayman i da se pojavi nece biti brzi od 5850 CF-a koji je za nijansu brzi od 5970.Drugo ,pitanje je da li ce biti i tih 300 eur i kakve ce uopste performanse Cayman da da + zvanicne cene kod nas. Eto i 6xxx serija je bila na prvi udar povoljnija,sad su cene vec jace a nije proslo ni mesec dana! Sad je jako diskutabilno sta odraditi pametno..
Meni liči da je Core2Duo na 3 Ghz i jače još uvek dovoljan za igranje.
Tako je Predsedniče. Ne znam šta očekujete ali Cayman neće biti jači od 5850 CF. Najjače od AMD-a u ovoj i verovatno tokom cela sledeće godine će biti karta sa dva Bart čipa. To je taman blizu 300W i to je jednostavno tako. Cayman može biti samo ispod i mislim da će biti sa GTX580 borba u frejm.
28 nm i jedni i drugi mogu da sanjaju. Tek kad bude bar jedan čip komercijalno štampan u toj tehnologiji može se očekivati nešto masovnije. Znači gotov proizvod sa punom standardnom garancijom. Niti se štampa niti se najavljuje. Priča će verovatno ići kao i u ono vreme usvajanja 40nm i ATi 4770. Manji čip za probu pa tek nekoliko meseci kasnije sve ostalo. Da je nešto u pripremi znalo bi se.
Rekao sam polovnu sa računom i garancijom...ima toga tu i tamo. Obzirom da je jedna 5850 i više nego dovoljan nema ni potrebe za žurbom...poenta je da čovek ustanovi svoju strategiju. Svakako bi sačekao par nedelja na testove Cayman kartica.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.