E, ovako imam MSI GTX 280 i radila je ok dobrih godinu na TT850W bez ikakvog malera. Ali od skoro mi se desava (Ponekad) da mi prilikom starta ili za vreme igranja grafika izbaci Roze kockice i resetuje komp (onda opet radi ok neko vreme). Da li je neko imao slicnih problema sa istom mozda?
Ako si klokovao memorju/gpu to su simptomi preteranog overkloka. Ako nisi nosi na reklamaciju, izgleda da polako crkava, na zalost...
:: :: E, ovako imam MSI GTX 280 i radila je ok dobrih godinu na TT850W bez ikakvog malera. Ali od skoro mi se desava (Ponekad) da mi prilikom starta ili za vreme igranja grafika izbaci Roze kockice i resetuje komp (onda opet radi ok neko vreme). Da li je neko imao slicnih problema sa istom mozda ::
Za sve je kriv Toma Sojer (skor u Komandantu Marku), takve karte ne bi smele da postoje....
MSI je, nekad, imao dobre proizvode, neke i baš vrhunske, pogotovo u srazmeri sa parama. Danas, izgleda, opet se malo povratio. U međuvremu, ne da je imao proliv i trčkalicu, nego čudo jedno. Jedina prava i konstantna blamaža bio je izlet u optičke drajvove.... ostalo se i kvarilo i popravljalo... ovde ne mislim da je crkao MSI čip, već nvidija ili eventualno, hynix, samsung šta god da je od memare na njoj... nebitno što je MSI potpisao karticu, ko zna ko ju je i napravio uostalom.
Ovde nema nikakve veze sto je MSI upitanju posto je to referentna karta (ne znam ni da li je neko pravio custom gtx280) sto znaci da je kartu pravila nvidia i samo je msi nalepnica.
Ma, sve crkava, sve. Samo kad. MSI je jednsotavno malo više poradio u periodu od jedno 4 godine, da izbije na zao glas. Ili im pucao qitoyko za to ili ... ne znam. Sve crkava. I, treba biti pošten koliko se može: broj crkavanja MORA se staviti u relaciju sa brojem prodatih i KLASOM prodatih primeraka hardvera (entry, low, mid, high segment), inače se dobijaju neozbilni zaključci. Npr. najlošiji monitori su Samsung... po broju kvarova, ako se tako gleda. I, ako se POŠTENO pogleda taj odnos, pogotovo u klasi (cenovnom razredu), ja tvrdim da ćemo doći do zaljučka da su ECS matične ploče bar duplo pouzdanije od ASUS matičnih ploča..... ko ne veruje ne mora. Što je za ASUS entry i low, za ECS je top. Ali, ime je ime.
Kartica je radila na defaultu celih godinu dana nije bilo potrebe za klokovanjem jer je sama po sebi izuzteno jaka ,kao i ostatak racunara :) Sumnjam i ja na memoriju ,ali da li neko moze da mi preporuci neki program da iztestiram karticu ko covek pre nego sto ode na reklamaciju
Furmark, ubi je skroz da se ne bi smarao sa serviserima da li radi ili ne radi. Ako ne radi uopste pre ces ostvariti reklamaciju. Ovako oni ce da testiraju da drnadaju drivere, ma sve ce da urade samo da bi izbegli da ti daju drugu. Zato je ti ubijes nacistio i odneses, i nema cimanja. Naravno ne sme da nagori ili slicno, rasppitaj se malo sta i kako da ti ne crtam sve.
:: Kartica je radila na defaultu celih godinu dana nije bilo potrebe za klokovanjem jer je sama po sebi izuzteno jaka ,kao i ostatak racunara : :: Sumnjam i ja na memoriju ,ali da li neko moze da mi preporuci neki program da iztestiram karticu ko covek pre nego sto ode na reklamaciju :: :: ::
Poslušaj jedan, naglo iskrsao savet: lepo otkači sve. Izvadi karticu napolje. Očisti kontakte. OČISTI I PO POTREBI STEGNI kontakte na molex-ima, tj. džekovima za externo napajanje, mrzi me da pogledam kako se napaja ta kartica. Očisti ih iznutra alkoholom i npr. drvenom čačkalicom za zubad, istruži to da se ostvari dobar kontakt.... pa vrni nazad. DOBRO obrati pažnu na molex-e - džekove dodatnog napajanja, jer, iako izgledaju često ok, u stvari se malo razlabave i uz malo patine-oxidiranja, eto random sranja i, čak, nagorevanja što kabla, što molexa, što elektronike. Pretpostavljam da znaš o čemu pišem?
imao sam takvo iskustvo sa x1650pro proveri ram memoriju sa memtestom kroz dos ja sam reinstalom windowsa resio problem cak mi je jednom vista pala tj bsodovala kada sam ubacio flash i morao sam reinstall pobrljavio je bio skroz :D
:: imao sam takvo iskustvo sa x1650pro proveri ram memoriju sa memtestom kroz do :: ja sam reinstalom windowsa resio problem cak mi je jednom vista pala tj bsodovala kada sam ubacio flash i morao sam reinstall pobrljavio je bio skroz :D
:: kao i ostali poligoni u raznim bojama koji se pojavljuju tamo gde ne bi trebalo da budu su znak da sa grafičkim podsistemom nije sve u redu :: :: Običan DirectX Diagnostic Tool ili Video Card Stability Test potvrdiće ti ono što ti većina ovde i piše :: :: Gare87 se nije šalio za rernu :: :: Možeš i RAM memoriju da isproveravaš ili čak i zameniš, avaj, kvadratića (kockica) u roze boji se nećeš tako rešiti :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
:: I, treba biti pošten koliko se može: broj crkavanja MORA se staviti u relaciju sa brojem prodatih i KLASOM prodatih primeraka hardvera (entry, low, mid, high segment), inače se dobijaju neozbilni zaključci. Npr. najlošiji monitori su Samsung... po broju kvarova, ako se tako gleda :: I, ako se POŠTENO pogleda taj odnos, pogotovo u klasi (cenovnom razredu), ja tvrdim da ćemo doći do zaljučka da su ECS matične ploče bar duplo pouzdanije od ASUS matičnih ploča..... ko ne veruje ne mora. Što je za ASUS entry i low, za ECS je top. Ali, ime je ime ::
+1 za komentar. Samo se pripazi :), Asus ima vise fanova nego nV+AMD zajedno :) Dzabe, reputacija je najbitniji faktor, marketing je cudo!
@icarusns: ubi tu karticu dok je vreme. Nije ni prvi ni poslednji GTX280 koji polako riknjava, kao da su ih pravili da traju po 2~3 god max. I nije zato sto je MSI, MSI je jos ponajbolji od sve dece u tom drustvu, ali ne vredi. Imas gomilu saveta kako ubiti karticu, a da se ne primeti, pa je lepo zameni dok je u garanciji...
Inace, ove high-end grafike retko koje potraju duze od godinu-dve. Onaj nesretni ATI 1950XTX je npr. crkavao ko blesav. Crknutih nVidia 8800 ima koliko hoces, a i GTX je na dobrom putu. Sve mi se cini da cemo za godinu~dve da imamo i crknutih Radeona 4000 na kilo...
sacekaj FSamira mislim da oni ima TRI te 280 pa ce da ti objasni sta i kako, ako ti uopste poveruje da ti crkava karta vec ce pomisliti da te je neko platio da kazes ovo :)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.