Kupio sam juce graficku jer sam staru prodao. Konfiguraciaj je 2.4/800 ..478, Gigabyte 848 pe.512ddr/400,200HDD sata.. Sve je bilo doboro dok nisam sinatlirao autopacher za oktobar tad se prvi put racuanr restartovao. Pogledao sam u bios procesor 30C, ploca 35C. Pipnuo sam graficku bila je prevrela. pokrenuo sam windows i startvao nvdia contol panel temperatura je bila 79C.na tom racuanru bilo je napajanje od kucista blubery 450 wati. promenio sam napajanje satvio 360 W chiftec malo se promenilo ne resetuje se vise ali temperatura n e pada ispod 70 posle jendog 2 testa u 3D mark 2001 i tako drzi tu temperaturu. Intersuje me koje napajanje treba ovoj konfiguraciji i koja je normalna temperatura za NX7600GS AGP 256 ddr2. Bila bi pozeljna vasa pomoc ali konkretno da moje pitanje a ne da kruzite ko kisa oko Kragujevca
Ja imam konfiguraciju sa Gigabyte 76000GS ,256mb DDR2,AGP i imam napajanje najjadnije moguće od 900 dinara KME 450W(ostalo od stare konfiguracije,naravno planiram da ga zamenim zato što mi komp radi 24h dnevno) ali sve mi radi OK,stabilno ,nemam nikakvih problema! Temperatura grafičke kartice ne prelazi 50 stepeni (ovaj model ima samo pasivan hladnjak,dodouše ogroman preko skoro cele kartice) i radi sasvim stabilno i pod najvećim opterećenima!! Ostatak konfiguracije je 3200+Venice,1GB rama,80 GB hard i epox EP-9NDA3+ ploču! Znači ,moje mišljenje ,nije do napajanja,nego do ...!
Ipak je napajanje u pitanju!!!! Stavio sam 450 wati chiftec i sad radi ok i dodao jos jedna fentialator u kuciste. A sto se tice amd i intel! Ako ti za AMD treba 300 wait za intel ti treba 600wati. duplo vise ti treba za intel bilo i bice da za intela treba mnogo vise struje. Pre nekih mesec dana sam uzeo 6400 core 2 duo stavio ovo isto chiftec napajanje od 450 wati nije hteo ni da cuje da radi i temperatura 6400 core 2 duo je bila 80C pa se desavalod ase zbog toga i resetuje. Cim sam stavio 600 wati gren powercoler radi extra ne rpelazi 25-30c pod extra optercenjem (uz GIGABYTE / GA-8I965P-DS4R/S-775/P965/ ICH8R/4*DDRII / PCI-E X16/, 1GB DDR2 533, 6600 GT 128ddr3, 320gb,+250gb HDD, 111 pionir i nec 3551 nec). Hvala na pomoci samo me znimalo koja je max i koja je min temperatura kod graficke.
Malo je cudno da ce zbog slabijeg napajanja penje temperatura procesora.Gde ste gledali temperature u biosu ili u nekom programu.Mada nemojte da vas cudi postoje velike razlike u temperaturi recimo izmedju biosa i nekog programa.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.