Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GRAFICKA ILI ...?
STRANA 1 OD 1
DR-NS GRAFICKA ILI ...? 09.10.2010. 03:41 T29986

status: user
broj poruka: 55

Imam lap top TOSHIBU QOSMIO G50 12K, naime predstavljena je kao multimedialni komp a ja imam problema kod startovanja nekih programa. Kaad pokrenem neki zahtevniji program zacrni mi se ekran kao da je slaba graficka ili spor procesor a kad isti zatvorim na desktopu mi sve ispomerano gadgeti i dr. Imam 4GB RAM ali koristi samo 3, procesor INTEL core duo 2.6MHz i graficka GeForce 9600M GT a monitor 18,3 FULL HD i sa takvom konfiguracijom ja imam problema. Pomislio sam da nije do VISTE ULTIMATE koja se bas i nije pokazala ili je neko podesavanje u pitanju. Hvala za bilo koji predlog ili ideju
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Re: GRAFICKA ILI ...? 09.10.2010. 06:59 #251274

broj poruka: 2929
3gb vidi sistem jer je ta vista 32bitna , kada bi stavio 64bitnu verziju viste ili sedmice na primer ovi sistemi posto su 64bitni videli bi sav raspoloziv ram koji imas.

Problem koji imas moze da lici na RAM memoriju, memorijski kontroler kod procesora sto je redje ili graficku karticu 9600GT.
A moguce je da je do drivera tj da je neka glupost.
Instaliras svez 64bitini sistem stavi WIN7 uumesto viste i nove drivere, problem bi trenblao da nestanne ako ga i dalje budes imao, problem je onda hardverske prirode Ako je racunar u garanciji nosiis na reklamaciju ako nije na neki dobar servis.
pozzz i srecno

::
:: Imam lap top TOSHIBU QOSMIO G50 12K, naime predstavljena je kao multimedialni komp a ja imam problema kod startovanja nekih programa. Kaad pokrenem neki zahtevniji program zacrni mi se ekran kao da je slaba graficka ili spor procesor a kad isti zatvorim na desktopu mi sve ispomerano gadgeti i dr. Imam 4GB RAM ali koristi samo 3, procesor INTEL core duo 2.6MHz i graficka GeForce 9600M GT a monitor 18,3 FULL HD i sa takvom konfiguracijom ja imam problema. Pomislio sam da nije do VISTE ULTIMATE koja se bas i nije pokazala ili je neko podesavanje u pitanju. Hvala za bilo koji predlog ili ideju
Pisko Koje zahtevnije aplikacije? 09.10.2010. 09:10 #251278

broj poruka: 6656
Zanima me šta podrazumevaš pod zahtevnijim programima? Ako su to video-igre, ondak, problem je rešen? Ako nisu, opet je bitno koje su. Ovo što se kod tebe dešava veoma je slično problemu sa drajverima ili ispravnošću grafičke kartice. Loši drajveri a pogotovo loše napisane igre, prilikom svog startovanja menjaju rezoluciju ekrana nekoliiko puta, ali, pri gašenju - izlasku, vraćaju je u podrazumevanu, i to bi trebalo da urade BEZ pomeranja ikona na desktopu, ali nije uvek tako. U svakom slučaju, radi se o grafici a ne o procesoru, SIGURNO ne o memoriji (nema NIKAKVE razlike između 3 i nešto i punih 4Gb koje bi ti mogao da vidiš golim okom).
Reinstalacija windowsa (ako Vista nije legalna, odmah to uradi i pređi na sedmicu) a uz to i drajvera, bio bi po meni prvi korak. Ako je Vista legalna, onda, deinstalacija, pa instalacija drajvera za grafulju i direct x-a, updateovanog. Ako ovo ne pomogne.... ondak je nvidia prodala još jedan poluškart, ili se greje ili joj memorijski čipovi nisu ispravni, ili grca u 3D modu a 2D radi ok.....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

DR-NS problema nema 09.10.2010. 14:21 #251314

broj poruka: 55
Izgleda da su u pitanju baš loše urađene igrice jer daleko komplikovanija 3D radi bez problema a jedan MahJong pravi problem !!! Nema novog apdejta za drajvere tj. apdejtovani su tako da sam siguran da je u pitanju baš kvalitet igrice i ne ispomera mi ikonice već samo gadgete što je verovatno posledica promene rezolucije. Vista mi je licencirana ali pitanje je dana kada će odleteti sa računara. Hvala puno na sugestijama i vremenu, poz.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs