Zanima me koja je razlika u odnosu modularnih i `nemodularnih` napajanja. Cooler master GX 750 W kosta oko 9000, a recimo neko modularmo od 600 W kosta preko 110 evra. Bio bih zahvalan ako bi mi neko ovo razjasnio.
je u tome shto ova modularna nemaju kablove koji vire iz `kutije` (osim kabla za napajanje cpu-a i matichne), vec korisnik treba da okachi kablove koji njemu trebaju. Prednost je to shto nemash milion kablova u kocishtu (pored verovatno josh toliko), a mana je to shto koshtaju malo vishe.
I jedno pitanje: Koje je to `neko modularno`?
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Evo recimo Zalmanovo od 600 W http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2066 ima ga u novi za 11000. Znaci da se razumemo sto se tice performansi nema razlike? Samo su ti dodatni kablovi razlog za tolku razliku u ceni?
Kada vec hoces da uporedjujes napajanja moras znati i neke osnove,tj, ko se gde nalazi po kvalitetu, a u krajnjem slucaju i cije su komponente unutra i ko potpisuje kao OEM doticna napajanja.
A ne sad da poredimo LC i Enermax na foru koje je modularno a koje dolazi sa kablovima?!
Jer kod istog proiyvodjacha je slichna cena, a ti si uporedjivao cenu dva raylichita. I da odgovorim na pitanje. Nema raylike u samom ponashanju psu`a.
Planiram gtx 460 i kasnije isto neku Nvidiu (u ovom trenutku tesko je reci bas koju). Kao sto rekoh CM GX 750 W sam nekako pikirao ali me zbunilo ovo modularno-nemodularno.
Oni imaju oko 60A na +12, shto je dovoljno za GTX 460 SLI, ali sam skorije od nekoga na forumu chuo da su precenjeni. I josh jedna stvar, ne mogu se uparivati razlichite kartice (mogu, ako su na istom (identichnom) gpu-a.
:: Oni imaju oko 60A na +12, shto je dovoljno za GTX 460 SLI, ali sam skorije od nekoga na forumu chuo da su precenjeni. I josh jedna stvar, ne mogu se uparivati razlichite kartice (mogu, ako su na istom (identichnom) gpu-a :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: :: Pa naravno to se podrazumeva bice neki iz Gf104 serije
da OCZ SXS 600W nije osetio dve klokovane 5750, zestoko klokovane i procesor PII X4 klokovan, bar po onom OCCT testu na napajanju, odstupanja na 12V grani su smesna bila....
600W kvalitetno napajane bi trebalo da tera i dve GTX460 i dve 5850...
ishmerish nije da ne cenim tvoj trud i zalaganje da mi razjasnis ali ja nemam ETF. Vrhunac mog poznavanja ET je uspesno zamenjivanje licne na pregorelom osiguracu. Sve u svemu, hvala vam Mislim da ce GX 750 W biti dobar izbor.
Pa zato sam ti i stavio ovo. Na netu(nVidia site) imas koliko ampera je potrebno za tu kartu, a u ovom chartu skoro sva napajanja danas dostupna- cisto uporedjivanje.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: ishmerish nije da ne cenim tvoj trud i zalaganje da mi razjasnis ali ja nemam ETF. Vrhunac mog poznavanja ET je uspesno zamenjivanje licne na pregorelom osiguracu ::
:: ishmerish nije da ne cenim tvoj trud i zalaganje da mi razjasnis ali ja nemam ETF. Vrhunac mog poznavanja ET je uspesno zamenjivanje licne na pregorelom osiguracu :: Sve u svemu, hvala vam Mislim da ce GX 750 W biti dobar izbor ::
e pa nece! Taj GX je krs od napajanja. Jes da ima 5 godina garancije, ali ic to ne valja - niti stvarno ima 750W. 1000 puta bolji izbor ti je neki Chieftec CFT, isto kosta, plus je modularan, a mnogo kvalitetnije napajanje.
Hmmm, ako ne lazu, chieftec stvarno jeste bolje kupovina. Hvala ljudi.
:: ...da je Cooler Master nešto gadno za..ebo u GX seriji napajanja tako da je za te pare Chieftec CFT-750W-14CS mnogo bolja kupovina :: :: ___________________________________ :: :: Master Splinter. :: ::
:: ...da je Cooler Master nešto gadno za..ebo u GX seriji napajanja tako da je za te pare Chieftec CFT-750W-14CS mnogo bolja kupovina :: :: ___________________________________ :: :: Master Splinter. :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.