u zadnje vreme moja divna `silent` 9600gt pocela je da zvrji u 3d. dakle nista se ne cuje u idle (ili barem ne primecujem), ali u 3d pocne da ispusta neke zujave zvuke, kao da ima neki ventilator na njoj (sto naravno, nema). recimo kad radi furmark i ona krofna sto se vrti se `priblizava` meni, zujanje se ubrza, a kako se krofna `udaljava`, zvrjanje se usporava. to je jedini problem sa grafikom, koji sam primetio, mozda 2-3 artefakta, ali ne u skorije vreme, a i mislim da sam tada malo oc grafiku. dakle ignorisimo to za sada.:) zujanje nije jako, danju se veoma slabo (ili nimalo) cuje, ali nocu kad igram ipak se moze lepo cuti i kroz zatvoreno kuciste. i nervira me. mnogo. bojim se da krajnji rezultat ne bude mrtva kartica, ili se previse brinem?:/
da li se tako nesto jos nekome desilo i zna li u cemu je problem? pokriva li garancija ovako nesto? ako i pokriva, ne znam da li da probam uopste da je nosim u servis?:/
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
Cvrče zavojnice al ne mora da znači da je na izdisaju.
Interesovao sam se jednom za to u nekoj domaćoj firmi i dobio odgovor da je problem bezazlen i nije nikakva osnova za reklamaciju - nije kvar, karta radi normalno a ima ih dosta kojima zvrje zavojnice `out of the box`.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
cvrči u 3d-u otkad sam je kupio...prvo sam tripovao da nešto nije u redu, a sad uopšte ne obraćam pažnju na to....karta radi bez problema... Fiat iustitia, et pereat mundus
Inace ja bih poludeo da mi nesto zuji. Fanatik sam sto se tice tih zvukova koji nisu ``fabricki``. Kad smo kod toga, jos uvek mi se samsung F3 dernja kao nenormalan..moram nesto da uradim sa podacima pa da probam da ga sredim..
smetalo mi je ranije jer sam se nervirao svaki put kada se čuje nešto `out of the ordinary`...sad kad palim neku igru ubrzam malo ventove da hladim northbridge, tako da od njih ne čujem vga nii malo.... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: :: Hahahahahaha :: :: Inace ja bih poludeo da mi nesto zuji. Fanatik sam sto se tice tih zvukova koji nisu ``fabricki``. Kad smo kod toga, jos uvek mi se samsung F3 dernja kao nenormalan..moram nesto da uradim sa podacima pa da probam da ga sredim. :: ::
ja bih trazio zamenu, a prost razlog je sto mi se nista ne cuje u kucistu je je totalno silent varijanta i samo mi fali jos grafa da cvrci, dobio bih nervni slom :), tim bolje ako jos kazu da je ispravna neka je onda odmah ugrade u neku `pro` gotovu konfu i neka voze, ko ih hefta bre, kao da je njemu neko dao pocepane novcanice i rako priznace ti ako ih zalepi, bez brige, bagra
Nisam bas siguran,ali koliko znam problem zujecih namotaja na grafikama je za sad resio samo MSI...Poceo je sa ugradnjom `cvrstih` namotaja(SSC-Solid State Choke),ali samo u skuplje kartice gde ugradjuje i kvalitetnje komponente tkz. `Military Class Components`... http://img31.imageshack.us/img31/7079/img0283yi.jpg http://img409.imageshack.us/img409/3422/img0279nj.jpg Znaci da ce uskoro svi poceti da ih ugradjuju...Ako vec nisu.
Ovo je odgovor koji ulepsava dan...Iskreno cestitam na personifikaciji...
:: Zamisli samo da ti dok igraš neku opasnu horor igru podrigne karta al onako životinjski, iz dijafragme :: :: Pa ne da bi se usro.. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: Hahahahahaha :: :: :: :: Inace ja bih poludeo da mi nesto zuji. Fanatik sam sto se tice tih zvukova koji nisu ``fabricki``. Kad smo kod toga, jos uvek mi se samsung F3 dernja kao nenormalan..moram nesto da uradim sa podacima pa da probam da ga sredim. :: :: :: ::
@codeus: imala je godinama tihe ventove koji su duvali u nju, zato mi se i dopadala vise od drugih resenja, cim vent postane bucan, samo ga zamenim. furmark max temp je bila oko 70`C. bez venta idle 45-55`C, sa ventom oko 37-41`C. struja je ista sve vreme mislim, nego se jace cuje nocu jer je tada manja spoljasnja buka.:/ sta da radim ako je to sto ti mislis, postoji li neko resenje?
@alrad, saxija: mene ovo skroz nervira, ali problem je ako je odnesem na reklamaciju, ne verujem da ce imati novu da mi daju, proizvod je verovatno doziveo EOL. a ne verujem da ce mi ponuditi gts 250 (koja ni ne postoji silent koliko znam) ili silent 9800gt vec pre gt 240 koja je slabija, sto ne zelim. mislim da znam da cu dobiti novu istu ili neku od prve dve pomenute, verovatno bih odmah odneo u servis..) imam par ventova, al su tihi pa se ovo probija u prvi plan.
@raic: svaka cast, uvek mozemo da racunamo na tebe za oraspolozenje!:)
jel neko uopste uspeo da zameni graficku zbog ovakvog razloga, posto vidim da nisam jedini sa takvim problemom?
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui
Opet kažem da sam zvao zbog toga i nisu hteli, ništa te ne košta da i ti zovneš ili pošalješ mail i pitaš ih direktno.
:: jel neko uopste uspeo da zameni graficku zbog ovakvog razloga, posto vidim da nisam jedini sa takvim problemom :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui ::
Medjutim vase je pravo da u tom slucaju trazite zamenu proizvoda, jer nigde nije navedeno da doticni proizvod ima vise funkcija a posebno ne da rasteruje miseve i pacove jer je to jelte zakonom zabranjeno.
Ako ce da te uteshi :D imao sam ranije 8500 pait i sada opet palit 8800gt Sonic. Obe su automatski izvadjene iz kutije i stavljene u mashinu proizvodile `zujanje` u 3D modu, i obe i dan danas rade posle godinu i neshto, prva kod ortaka, ova druga kod mene bez i jednog problema. Tako da verovatno nemas potrebe za brigu. Nego reci mi da nije i tvoja kaarta mozda palit....
Pazi, zvuk nije toliko iritirajuc i jak, i ne javlja se u svim igrama, i imam utisak da se cuje kad ima dosta bele boje u scenama. Meni realno ne smeta, leti se ne cuje uopste od venta na grafickoj, realno ga dugo nisam priometio do Mafije II, na njoj se cuje po malo. Po meni nije alarmantno. Predpostavljam da zavojnice pishte na dosta grafickih, ali ljudi ni ne primete to od ostalih zvukova iz kucishta.
@raic: izvini, nisam shvatio da su te odbili za garanciju. znaci slaba vajda od toga. mada nista ne kosta da probam, pa cu videti sta kazu.:/
@ishmerish: moj proizvod je reklamiran kao bešuman, a ovde proizvodi zvuke, koliko god bili tihi ili ne. valjda mi to moze biti slamka za koju mogu da se uhvatim.:)
@shone79: karta je GA(gigabyte).:) stvarno sad kad rece to sa puno bele, upalim photoshop, stavim skroz beo ekran, i cuje se mnooogo redje, ali se javi to zrckanje. stvarno zvuci kao cvrčak. i to u 2D!!! srecom tiho.:/ to da li se javlja u svim igrama ili ne, ne mogu reci, ali u ovima koje trenutno igram, cuje se.
@bstaletic: sta je svok?:) gugl mi izbacuje neke cudne rezultate.:)) zvuk nije bucan, ali mi smeta. pretpostavljam da cu i moci da se naucim da zivim sa njim... ako bas moram. posto cim cujem kako zvrji, odma me spopadne paranoja oce li da rikne ili ne... preferiram tisinu kad god je to moguce.:/
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.