Da li je izvodljiv i isplativ CrossFire sa sled komponentama?
STRANA 1 OD 1
zfun
Da li je izvodljiv i isplativ CrossFire sa sled komponentama?
07.10.2010. 00:36
T29943
status: user broj poruka: 206
CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W,Intel q 6600 G0 @3000MHz hladjen CM GeminIIs,ASUS P5Q PRO,Gigabyte Radeon HD 4850 512MB GDDR3 GV-R485ZL Zalman Fan,dakle imam jednu i imam mogucnost da povoljno nabavim jos jednu potpuno istu,HDD je Samsung 750GB,optika,4 coolera,mislim da nisam nista izostavio..
Zanima me pre svega da li je ovaj Chieftec dovoljan za tako nesto?Kao i koliki bi dobitak bio u performansama?
Najvise me brinula potrosnja,jer koliko znam 4850 u piku ide do 230W sto je bas mnogo,a dve takve sa ovim napajanjem,hmm..+80-tak w idle,kao i buka koja je vec sada prilicna..Znam da nije bas najbolja kombinacija za CrossFire,ali mi je najjeftinija,tako da cu verovatno to napraviti.
Otkud ti te informacije ? 230W ne trosi samo karta to je sigurno....
Napajanje je i vise nego dovoljno.
4850 solidno skaliraju i bice po meni to isplativ CF....
:: Najvise me brinula potrosnja,jer koliko znam 4850 u piku ide do 230W sto je bas mnogo,a dve takve sa ovim napajanjem,hmm..+80-tak w idle,kao i buka koja je vec sada prilicna..Znam da nije bas najbolja kombinacija za CrossFire,ali mi je najjeftinija,tako da cu verovatno to napraviti :: :: Hvala na odgovorima,pozdra :: :: ::
130W samo karta,merili u servisu kada je kupih,to je bio upgrade sa nVidia 8600GT Silent i napajanje koje sam imao tada CM ThermalMaster 430w ako se dobro secam nije moglo ni da pokrene,pa probali jos neko od 500w ne secam se koje i isto tako bilo problema,te na kraju kupih pomenutog Chieftec-a koji vise nego dobro radi evo skoro vec 2 godine.
Nego, listam forume po netu i uglavnom ljudi preporucuju bar 750W,najcesce Corsair za dve 4850 u CrossFire,zato pomislih da je ovo moje od 600w bas slabo za tako nesto..
:: 130W samo karta,merili u servisu kada je kupih,to je bio upgrade sa nVidia 8600GT Silent i napajanje koje sam imao tada CM ThermalMaster 430w ako se dobro secam nije moglo ni da pokrene,pa probali jos neko od 500w ne secam se koje i isto tako bilo problema,te na kraju kupih pomenutog Chieftec-a koji vise nego dobro radi evo skoro vec 2 godine :: :: Nego, listam forume po netu i uglavnom ljudi preporucuju bar 750W,najcesce Corsair za dve 4850 u CrossFire,zato pomislih da je ovo moje od 600w bas slabo za tako nesto. ::
Ja imam Chieftec 550W i to gura 8 ventilatora 12cm, dva hdd od 320gb, procesor PhenomII 920, 6 gb ram memorije i naravno Sapphire 4850 u crossfire. Znaci 100% radi stbilno i nijednom mi nije zakucao, a dali se isplati pa naravno ja do sada sve sto sam probao radilo je u 1920x1200 rezoluciji. Neznam dali je bitno ali imam i hladjenje Cooler Master V8.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.