Dali da prodam 5850 i kupim 470gtx radi Cude +premiere CS5
STRANA 1 OD 1
trovacbl
Dali da prodam 5850 i kupim 470gtx radi Cude +premiere CS5
06.10.2010. 22:26
T29942
status: user broj poruka: 25
Pozdrav svima..uz sugestije na ovom forumu u martu mjesecu sam kupio odlican komp..tad nije postojala nvidija sa gddr5 sa 1 gb..
Radim dosta u premieru CS5 sa videom 60p ( kamerica panasonic tm700) hehe,,
Dali da prodam asus HD 5850 i kupim sebi na primjer N470GTX-M2D12 MSI to imam u ponudi ..300 eura zbog CUDE ...Koliko sma procitao , mada svi testovi furaju igre, igram ih , ali mi to nije na prvom mjestu..
Hvalka svima na odgovoru koji znaju o cemu kuckam..
komp koji sma kupio na preporuku ljudi sa ovog foruma je procesor -intel i7 920 CPU cooler - cool master V8 - Cpu cooler Maticna ploca - ASUS P6T deluxe V2 graficka - ASUS 5850 memorija -muskin 3x2 1600 7-9-7 hdd - seagate 1.5 tb Napajanje - chieftec power supply atx 850w v 2.2 kuciste - chieftec mediumtower aegis case black Monitor 24 full HD -ASUS VH242 4 dodatna ventilatora za hladjenje..
pazi ovako ako zaradjujes od premiera onda da ali ti je to jaka cena jer ima za 280E da se uzme nova, ima malo da se zezas oko podesavanja premiera da radi sa gtx 470 jer koliko sam video nije native podrzana ali kada sam je ja malo testirao ortak cija je karta je nesto uradio i ukljucio podrsku, najvise pomaze kod previewa video materijala sa gomilom efekata, a ako bi uzeo onako bolje instaliraj CS4 jer ima podrsku za ATI STREAM ili eventualno izbacuj sirov snimak tj montazu pa kompresuj sa AS konverterom koji radi sa ATIjem i jako je brz, sam odluci
Pa sad nisam bas ni levat..Cs4 je 32 bita .. cs5 64 bita, nisam PRO, ali se zezam i samo od sebe nadolazi.. cs5 64 bita mi radi mnogo bolje..upravo se radi o previjevu i stavljanju efekata..kad stavim na primjer magic bulet , radi previjev , ali ma da nekuckam..
radi se o sledecem..DALI DOBIJAM Znacajnu razliku sa upaljenim CUDE , znam kako se pali , i u notpade upisuje i aktivira..sa 470.. Bas zato i pitam ljude koji imaju nvidije, dali je velika razlika sa CUDE i bez cude..
RADI SE O VIDEU 60p 60 progresiv, razvali komp hahaha
Jak ti je i CPU,to ubrzanje u CS5 zavisi od broja CUDA jezgara i,koja GTX 470 ima manje nego profi karte,a i zale se ljudi da ne mogu da aktiviraju to..... Ja od tih programa za video edit ,jedino sam video korist kod Power director 8 ,gde ti da da stikliras hardversku akceleraciju za GPU ,ali to radi i sa ATI 5xxx serijom ,a imas taj program na demonoidu.
Ma to je lako aktivirati..sve objesnjeno, u notpade text u premieru ubacis nvidia 470gtx i jos jednu stvar kod 3d tra la la..itd i radi bez problema, vec je samo stvar u tome, koliko dobijam sa kupovinom nvidie u odnosu na atija zbog CUDE hehehe..koja glupost, i sta nam sve idioti rade..
:: Jak ti je i CPU,to ubrzanje u CS5 zavisi od broja CUDA jezgara i,koja GTX 470 ima manje nego profi karte,a i zale se ljudi da ne mogu da aktiviraju to.... :: Ja od tih programa za video edit ,jedino sam video korist kod Power director 8 ,gde ti da da stikliras hardversku akceleraciju za GPU ,ali to radi i sa ATI 5xxx serijom ,a imas taj program na demonoidu :: ::
ljudi sa kojima sam ja radio bave se profesionalnom montazom i nepostoji karta ka se bolje slaze us premier canopus edius, final cut sofimage itd nego matroxova karta martox karte jesu skupe ali sliuze da omogucavaju maximum kroz njih, ja licno mislim da nista brze neces postici sa cuda tehnologijom jer je vise ideoloski nego prakticno
Ima moj ortak canopus on mu odradjuje sve u Premiere ,nema potrebe za Nvidia ,inace ima Ati kartu i Core I 7 920 ,ali canopus je skup.Da bi radio profi sa Premiere ti moras da uklopis i zvucnu i kameru,vtr ili capture card itd .. posto nije sve kompatibilno sa Premiere ,i ja mislim da je ovo sa Nvidia vise ideoloski.
ljudi sa kojima sam ja radio bave se profesionalnom montazom i nepostoji karta ka se bolje slaze us premier canopus edius, final cut sofimage itd nego matroxova karta martox karte jesu skupe ali sliuze da omogucavaju maximum kroz njih, ja licno mislim da nista brze neces postici sa cuda tehnologijom jer je vise ideoloski nego prakticno :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS :: :: :: ::
hehe..ovo je sad ulazenje u PROFI pricu,,,o tome necemo , ja cu sutra ili prekosutra uzeti nvidiju 470 i isprobati ..aktivirati cude, za moje amatersko zeznje ..
a 470 i 5850 su po perfomansama dosta slicne..i to je to.. maxtorova karta hahahah.,.ode ti drug u profi zezanje..hehehehehe..u svakom slucaju hvala za komentar
Sve navedene programe imam , ali mi je srcu prirastao premiere cs 5
Broj postavljenih tema: 60400. Broj poslatih odgovora: 647488. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.