Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
sapphire 4870
STRANA 1 OD 1
Aluzija sapphire 4870 05.10.2010. 16:54 T29897

status: user
broj poruka: 119
Cao drustvo evo da se malo i ja oglasim posto nisam bas dugo.
zapravo skoro sam svoju 7900gt zamenio sa ovom radeon karticom 4870 sapphire i sada rokam djavola kao blesav. Bila je i ova gt dobra ali pocela nesto da baguje neke trouglove da prikazuje kada se zagreje pa me to pocelo opasno da nervira. Cim se malo zagreje odma prsne pa mi nabila komplekse sto se tice temperature. sad nesto gledam ovaj radeon u idile ima temp 67c da li je to ok mislim kada fan stavim manuelno na 40% snage temp je oko 39c
pa sad nesto razmisljam koja je njegova temperatura uopste i kakvi su vasi utisci sa tom kartom. i jel ima neko da moze da mi pogleda ovaj gt zbog cega se baguje.
Generalno ja sam zadovoljan sa ovom karticom i vise nego sto mi je potrebno cak radi na frontier napajanju od 550w dok 8800gtx nije hteo zalio se na nedostatak struje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 05.10.2010. 16:56 #250228

broj poruka: 12798
To što ti je 7900 radio znači da je karta spremna za kantu...

To napajanje je neopisivo sranje, ne mogu reči da nadjem koliko da ga napljujem... Samo nesreća koja čeka da se desi. Možda ti je i ono oštetilo 7900GT...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

raic Eto 05.10.2010. 17:08 #250232

broj poruka: 9006
Teraju ljudi frontier dok im sve ne pocrkava a malocas neki lik prodade na benchu corsair HX520 za 2500 din.

4870 vuce dosta, nemoj da se cudis ako bude havarije, prisloni ruku na izduv od napajanja dok igras pa vidi duva li vrelo

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Danijelk Re: sapphire 4870 05.10.2010. 17:29 #250238

broj poruka: 1541
Prijateljski savet: kupi neko normalno napajanje za tu 4870, taj frontier nije ni za q.... Ja na tvom mestu ne bi prikljucivao ni na sekund 4870 na taj krs. Verovatno je odgovoran i za te anomalije sto imas na 7900GT...

:: Cao drustvo evo da se malo i ja oglasim posto nisam bas dugo
:: zapravo skoro sam svoju 7900gt zamenio sa ovom radeon karticom 4870 sapphire i sada rokam djavola kao blesav. Bila je i ova gt dobra ali pocela nesto da baguje neke trouglove da prikazuje kada se zagreje pa me to pocelo opasno da nervira. Cim se malo zagreje odma prsne pa mi nabila komplekse sto se tice temperature. sad nesto gledam ovaj radeon u idile ima temp 67c da li je to ok mislim kada fan stavim manuelno na 40% snage temp je oko 39
:: pa sad nesto razmisljam koja je njegova temperatura uopste i kakvi su vasi utisci sa tom kartom. i jel ima neko da moze da mi pogleda ovaj gt zbog cega se baguje
:: Generalno ja sam zadovoljan sa ovom karticom i vise nego sto mi je potrebno cak radi na frontier napajanju od 550w dok 8800gtx nije hteo zalio se na nedostatak struje.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija re 05.10.2010. 17:40 #250241

broj poruka: 4016
4870 jeste topla karta mada bi mogao i da pogledas kakav joj je hladnjak ako nije nova, da je malo ocistis od prasine i karta vuce cini mi se 160w isto koliko tvoje napajanje ima grama :) znaci slazem se sa ostalima oko promene napajanja, stavi fan na 40% i ukljuci furmark i prati T, ako bude neka ok cifra ti mozes da ga drzis na toliko kad igras nesto, iako je ona topla ipak joj vise prija niza temperatura kao i vecini komponenti

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

Aluzija re 05.10.2010. 17:46 #250246

ima li neko strucno misljenje ili da odem kod babavange za savet.
ti daume bi bio dobar odbornik u demokratksoj stranci daleko bi dogurao mozda bi mogao da postanes i ministar za IT.

raic Re: re 05.10.2010. 18:00 #250251

U vezi 7900? Ako su joj temperature u radu ok a pokazuje truglove i prsava onda jedino ostaje rerna pa kontejner.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: ima li neko strucno misljenje ili da odem kod babavange za savet
:: ti daume bi bio dobar odbornik u demokratksoj stranci daleko bi dogurao mozda bi mogao da postanes i ministar za IT.
::
Aluzija re 05.10.2010. 18:05 #250260

a na koliko stepeni da je stavim u rernu

Simon72 ... 05.10.2010. 18:38 #250278

broj poruka: 2799
Imao sam 4870 i stalno ovde govorim da ne treba neko brendirano napajanje za prosecne konfiguracije al za 4870 ti treba ima da napraviš belaja.
Znaci neko 500 w al brendirano 4000 dinara minimum veruj mi.A što se temperatura tice te karte trpe mnogo. Ja sam moju kad sam se sa servisom ganjo jer nije radila kako treba pokušao istu da pregorim al nije telo.Išla je ladno do 120 stepeni i gasila se, a posle se normalno palila koda ništa nije bilo znaci ne obracaj na to pažnju. The end.

raic Re: re 05.10.2010. 18:45 #250281

Imas na netu uputstva, licno to nisam radio.

:: a na koliko stepeni da je stavim u rern
TheBear Ta IDLE temperatura 05.10.2010. 18:48 #250282

broj poruka: 6502
nece naskoditi nesto karti pa cak mislim i na neki duzi vremenski period.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud hebeš tutorijale 05.10.2010. 19:03 #250291

broj poruka: 3743
stavi ti to na 250C 30min nek se kupa u sopstvenom saftu sa sve kablovima :D
support normality

2m4Y re: 05.10.2010. 21:14 #250318

broj poruka: 2353
...poslusaj savete, uzmi neko napajanje koje vredi barem 60-70 eur... neces se pokajati... ja ovu moju teram na TX750... razmisljao jos jednu da nabavim... ali mi nekako mozda slabo... ahahaha

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

Ishmerish Re: Re: re 06.10.2010. 09:44 #250426

broj poruka: 7285
Ni mikrotalasna tu nebi pomogla,tu ili je nagoreo sam chip ili je memorija pred vratima raja(prem da ce pre biti da je memorija),kazem pred vratima raja jer se jadna napatila ko niko sa tim radioaktivnim nazovi napajanjem.

@Iluzija:Koji moj te je naterao da mucis te karte sa tim Ukraijnskim krsem od ``napajanja``???

Inace mini tutorijal za rernu,ako se pak odlucis da se igras(doduse nemas sta da izgubis):

Ogulis sve sa karte
rernu zagrejes na 200c
Kartu polozis u tacnu/pleh/tiganj/zeninu glavu (ili sta vec ti je pri ruci),karta se okrece na gore da ti nebi poispadali chip-ovi i nebi bilo lose da napravis 4 loptice od alu folije i postavis svaku na cosak,tj da karta lezi na njima(ventijacija).
Kad dostigne temperaturu(kontrolna lampica se ugasi) turis je na obaru(ne duze od 10 minuta)

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: U vezi 7900? Ako su joj temperature u radu ok a pokazuje truglove i prsava onda jedino ostaje rerna pa kontejner
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: :: ima li neko strucno misljenje ili da odem kod babavange za savet
:: :: ti daume bi bio dobar odbornik u demokratksoj stranci daleko bi dogurao mozda bi mogao da postanes i ministar za IT.
:: ::
Aluzija re 06.10.2010. 21:13 #250692

Naterao me je gospodin dinkic kada je udario namete jace nego u strongholdu.
U svakom slucaju zbog cega svi toliko pljujete ta napajanja a nedajete konkretan odgovor zbog cega zapravo nevaljaju. moja iskustva govore da je to sve marketing sto skuplje to bolje je palilo pre 100 god danas to nije slucaj jer sto skuplje to veci shit. kartice podjednako crkavaju i na jednim i na drugim napajanjima

Dachman Re: re 06.10.2010. 21:33 #250703

broj poruka: 630
Ajoj... sta si sada izjavio.Zato postoje jeftine i skupe stvari?Jel` mozda sto su izradjene od losijih/jeftinijih delova ili sa druge strane skupljih/kvalitetnijih.Zasto bilo koje `kinesko` napajanje (Trust,Frontier itd...) uopste nema snagu koja pise da ima?Da li si nekada ispitao snagu takvih napajanja?A da ne spominjem stabilnost,izdrzljivost i na kraju sam vek trajanja tih napajanja.Ako mislis da je tako kako tvrdis slobodno se drzi svoje teorije ali nemoj vise postavljati pitanja tipa `zasto mi je ovo ili ono crklo`!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1402524

:: Naterao me je gospodin dinkic kada je udario namete jace nego u strongholdu.
:: U svakom slucaju zbog cega svi toliko pljujete ta napajanja a nedajete konkretan odgovor zbog cega zapravo nevaljaju. moja iskustva govore da je to sve marketing sto skuplje to bolje je palilo pre 100 god danas to nije slucaj jer sto skuplje to veci shit. kartice podjednako crkavaju i na jednim i na drugim napajanjim
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs