Godinu dana nisam upalio monitor, znaci bio je skroz odvojen od struje.Sinoc sam ga ukljucio i pocelo mi se pojavljivati sledece. Pri paljenju monitora(samsung T220) nakon samsungovog logo-a i prepoznavanja signala(DVI...) pojave mi se bele horizontalne linije preko celog ekrana(jedna,dve,tri...nikada isti broj). To traje sekund dva a zatim nestane i monitor radi dalje normalno!? Jedino sto sam primetio je probijanje belog svetla na vrku i dnu ekrana u pojasu od par mm horizontalno. Ali koliko se secam toga je uvek i bilo. E sad treba li reci da me nervira i da nemam pojma sta se desava. Ako neko zna sta je neka kaze.... Hvala
Ne. To ne znam do čega može da bude. Može da se desi da ti se te linije posle nekog vremena korišćenja monitora ne pojavljuju uopšte. Gde si držao monitor? Možda ima neku vlagu u sebi, pa zato se te linije pojavljuju na početku, sve dok se ne zagreje malo monitor.
zbog duzeg nekoriscenja su doticni stradali, moze da crkne monitor uskoro a opet moze i da potraje.Dakle radni vek mu je definitivno skracen, ovo se naziva susenje elelktr. kondenzatora.Zamena istih i to svih, nije skupa ako se malo razumes mozes i sam.
Desava se. Ortak iz srednje, davno, jer dobio Samsunga na poklon koji nikada nije otvaran i cim ga je upalio, bela horizontalna strafta, jedno 2 prsta debela, na sred ekrana......a onda je tu nastupila bahatost ERC komercheta. A lik koji mu je poklonio, drzao je kutiju s` monitorom u ostavi jedno godinu dana. Nije bilo vlage. Vremenski uslovi toplo-hladno su izgleda deformisali panel, posto posle silne bahatosti servisa, na jedvite jade mu je zamenjen panel. I naravno monitor je radio normalno. (Radio - prodao ga posle metar dana, da se vise ne susrece sa bahatoscu) :)))
I ja mislim da je to od stajanja, verovatno se nakupilo vlage pa zeza. Verovatno ce da prestane vremenom. Kakvi crni elektroliti, ljudi ne lupajte gluposti. Elektroliti crkavaju i suse se od rada a ne od stajanja.
Staojao mi u sobi povezan na komp i sve ostalo. za vlagu nisam siguran ali da je tako bez grejanja sve prezimelo jeste ali opet i nije bilo u struji. Znaci nisam siguran za vlagu ali do kondenza nije moglo da dodje. E sad od stajanja je sigurno ali se nadam da ce vremenom prestati. kada pocne da radi radi svrseno. To mu se pojavljuje samo pri paljenju posle logo-a. Sekundu i sve onda ok?!?!
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.