posedujem monitor tft lg l1510s (15`) i grafiku 220g Danas sam reinstalirao sistem i dok nisam instalirao drajvere za grafiku bila mi je rezolucija 1280*1024 ,sto pre nikako nije bilo moguce jer sam citao da je max monitora 1024*768, medjutim cim sam instalirao drajvere vratila se na 1024*768. Znaci li to da monitor moze da prikaze i rezoluciju 1280*1024? iako u display propertis je max 1024*768? Molim za pomoc, nista mi nije jasno
To shto prikazuje neke ogromne rezolucije bez drivera je sasvim normalno, odnosno on prikazuje sve rez. koje gpu podrzhava (gpu se chita iz njegovog BIOS-a), a isto tako je normalno da ti ogranichi rez. kada instalirash drivere, jer onda iz drivera chita koje su mogucnosti monitora i gpu-a (iz jednog, odnosno drugog drivera).
Ako bi da proverish da li monitor mozhe da istera vece rez. onda u nVidia control panelu idi u : Display>Change Resolution>Customize... Otvorice se nov prozor i u njemu chekiraj `Enable resolutions not exposed by the display`. Tu nadji rez. koja ti odgovara i kazhi `OK`
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
To je potpuno nebitno, čak i da može. TFT monitori uvek rade u native rezoluciji (u tvom slučaju 1024) i sve ostale prikazu preko neke vrste interpolacije-skaliranja. Jasna i čista slika je samo na native rezoluciji, znači drži ga na 1024 i ne diraj ništa.
burazera na 22` kada stavi vecu rezoluciju nego sto monitor moze on pusti tu rezoluciju ali je ona veca od samog ekrana, znaci ide misom npr. desno i trazi resto slike. Mene cudi sto mi je slika 1280*1024 bila bas preko celog ekrana, znaci nije bilo viska slike.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
:: :: :: :: burazera na 22` kada stavi vecu rezoluciju nego sto monitor moze on pusti tu rezoluciju ali je ona veca od samog ekrana, znaci ide misom npr. desno i trazi resto slike :: Mene cudi sto mi je slika 1280*1024 bila bas preko celog ekrana, znaci nije bilo viska slike.
Taj monitor ne moze da prikaze vecu rezoluciju od 1024*768.Win je zabagovao jer nisi instalirao drajvere.Nije bitno sta je pisalo,a najverovatnije ti je monitor bio na 1024 rezoluciji.
Technical Details for LG L1510S Product Description LG L1510S - LCD display - TFT - 15` Device Type LCD display / TFT active matrix Dimensions (WxDxH) 35.6 cm x 15.2 cm x 36 cm Weight 4 kg Diagonal Size 15` Viewable Size 15` Dot Pitch / Pixel Pitch 0.3 mm Max Resolution 1024 x 768 / 75 Hz Colour Support 24-bit (16.7 million colours) Response Time 30 ms Image Brightness 200 cd/m2 Image Contrast Ratio 300:1 Compliant Standards FCC Class B certified, CE, MPR II, CSA, UL, TUV GS, C-Tick, GOST, DDC-2B, ISO 13406-2, ISO 9241, SEMKO, TCO `99, VCCI-II Power AC 120/230 V ( 50/60 Hz ) Power Consumption Operational 33 Watt Environmental Standards EPA Energy Star
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: posedujem monitor tft lg l1510s (15`) i grafiku 220 :: Danas sam reinstalirao sistem i dok nisam instalirao drajvere za grafiku bila mi je rezolucija 1280*1024 ,sto pre nikako nije bilo moguce jer sam citao da je max monitora 1024*768, medjutim cim sam instalirao drajvere vratila se na 1024*768 :: Znaci li to da monitor moze da prikaze i rezoluciju 1280*1024? iako u display propertis je max 1024*768 :: Molim za pomoc, nista mi nije jasno
Hm,nisam pametan! Znaci bez grafickih drajvera si imao 1280?Da li je pomicanje foldera(dragging) islo glatko,ili onako fill-usporeno zbog nepostostojecih grafickih drajvera,ili je win dodelio svoje?
Ni ja ne verujem,jer tehnicke karakteristike kazu da je 1024 max.Jbg,pokusaj onda da odes u devajs menadzer i manuelno vratis microsoft graficke drajvere.Ides na graficku kartu/properties/update driver/install from a list.../don`t search.I will choose driver to instal,trebalo bi tu da imas i microsoft-ov drajver,pa njega izaberi.
Ok je da se mogu otkljucati jezgra na pojedinim procesorima..,a ti si izgleda otkljucao visu rezoluciju,svaka cast
:: :: :: :: da je bilo usporeno, onako seckalo je, ali sam se zadrzao tako,jedno pola sata sam se zezao, nisam mogao da verujem
samo mi nudi nvidia drivere, ima ih hiljade. Dok nisam drajvere instalirao nije mi pronasao ni monitor, bio je plug play ako je to nesto bitno. Nije mi jasno, vise puta sam reinstalirao sistem i obicno me dok ne instaliram drajvere drzi u 800*600 a sad me je drzao u nemogucoj rezoluciji???....:)
Moraces da se poigras raznim setovanjima,drajverima...,jer nema logicnog objasnjenja te pojave.Pokusaj da mu smanjis refresh rate na 60 tj ono sto ti je bstaletic predlozio,mora da ima i 1280 sa refresh-om od 60 i colour 16 bita,.Nemam ideju sta da ti predlozim.
Daj screen shoot.
:: :: :: :: samo mi nudi nvidia drivere, ima ih hiljade :: Dok nisam drajvere instalirao nije mi pronasao ni monitor, bio je plug play ako je to nesto bitno :: Nije mi jasno, vise puta sam reinstalirao sistem i obicno me dok ne instaliram drajvere drzi u 800*600 a sad me je drzao u nemogucoj rezoluciji???....:)
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.