Ljudi necu da postavim ovu demu radi cabrljanja, samo me interesuje da li zna ko a znam da znate, zasto cene grafickuh karti rastu??? pazi jos nvidia gtx 295 je i dalje bezobrazno skupa, a ati 5850 itd cene rastu a ja cekao da padnu da ih kupim kad smo ih pominjali na pocetku godine, gde je tu logika....
eto samo me to interesuje razionalno obrazlozenje pozz svima
Rastu samo cene 5000 serije jer je Fermi failovao i preskup je sem GTX460 ona je ok zacenjena i ok je karta, GTX295 ne znam ko ce normalan i da kupi vise ta karta je zavrsila karijeru...
Ali uskoro ce 6000 serija pa ce sigurno oboriti cene 5k seriji....
:: Ljudi necu da postavim ovu demu radi cabrljanja, samo me interesuje da li zna ko a znam da znate, zasto cene grafickuh karti rastu?? :: pazi jos nvidia gtx 295 je i dalje bezobrazno skupa, a ati 5850 itd cene rastu a ja cekao da padnu da ih kupim kad smo ih pominjali na pocetku godine, gde je tu logika... :: :: eto samo me to interesuje razionalno obrazlozenje pozz svim :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS :: ::
@H-Nitro Kad si vec ovoliko cekao,cekaj jos..Nadolazi celokupna serija novih nVidia proizvoda sa totalno novom reorganizacijom chipa,nesto sto ce doneti nove i bolje performanse..nVidia ce biti povoljnija od ATI jer su promenili poslovnu politiku a najavljuju i bolje performanse.Ne treba se zaletati uopste.Treba sacekati posle Nove Godine i sagledati celokupno triziste,dal seriju 6xxx ili nove Fermije a i Kepler se ubrzo smesi a bice 4x brzi od Fermija bar u GPGPU. GTX 295 je Dual GPU kartica,cena realno bi i trebala da bude tu negde kao GTX480 jer su i priblizno iste snage,tacnije kad se OC-uju GTX295 bezi u perofmasama i bolje renderuje odredjene scene u zahtevnijim igrama zbog raspodele snage na dva GPU-a koje su jednom GPU-u malo teze pogotovu sa dodatim AA i AF filterima. @Medjed Ti kad bi bio `realan` mislim da bi sneg pao istog momenta u sred avgusta a mozda i septembra. Kad si toliko nacitan a ovo ne govorim sto ja imam GTX295 vec zato sto se moje iskustvo gradilo na radu a ne na pricama i zeljama i fan boy-izmu koji je ovde u poprilicno velikoj meri. Ako uspes da mi kazes koja karta moze da radi na 32xAA i sa 16xAF u max rezoluciji na 1920x1200 sa max detaljima a da pri tom imas sliku da se ukakis kroz FPS od 60-70-80 fps-a ja cu istu da pojedem..Ni jedan ATI danas nema fizicki te mogucnosti a GTX480 ne moze to da ostvari..Toliko o poznavanju te karte.. GTX295 je na defaultu priblizno isti kao GTX480 dok je od 5870 jaci u nekim igrama i osetno a kad se OC-uje ni jedne karte vise u vidiku sa performansama nema uprkos i njihovom OC-u.. Eto zasto vredi GTX295 a inace moze da se nadje veoma povoljno! Vredi svaku paru koju sam ulozio a to zna jedino onaj ko je sa njom zaista radio i poznaje njene mogucnosti..
E pa hvala vam da objasnjenju, ipak cu sacekati posle nove god. iskreno mislim da ni tad nece izaci 6xxx serija a nvidija ne znam kako stoji od proslog uzaludnog obecavanja neverujem ni da ce oni..ali da ako izadju i nvidini i atijevi cipovi onda bi bio bezobrazluk da nespuste cene
@skyfire nije te bilo neko vreme dje si leb te vidio.
Ako budu pale cene smislice neke takse nove pa ce da ih vrate kakve su i bile, ili ce ovi nasi povecati neke poreze pa ce oni da ih vrate kakve su bile, tako da sumnjam da ce biti nesto od pojeftinjena, mzoda padnu cene na gtx2** xD, jer ce onda biti vec 2 generacije unazad ta serija karti :)
@H-Nitro Tu sam ja u svojim obavezama,nemam vremena da se mlatim po bezvrednim forumima,od ovog sam vec odavno digao ruke ali cini mi se da si mi neki mail poslao pa rekoh ajde ovde da ti odgovorim.. Znas sta je problem,kod nas trziste zeza,cene su velike,marze lupaju proizvoljno.Slaba je prodaja po broju prodatog proizvoda pa se cenom nadoknadjuje zarada.Sve je stalo.IT scena nije nikad bila losija veruj mi..Narod se stisnuo maximalno,gleda u cent a ne u euro.. Moj savet svakom je da ako zeli neki hw da ga ganja preko ili ovde preko veze da dobije nesto jeftinije..
Sto se tice scene i desavanja na polju grafickih akceleratora ATI 6xxx ce za sigurno biti plasiran jos sad krajem oktobra,najverovatnije prve dve serije dok ce ostale polako da se dopunjuju..Ono sto nam dolazi kao informacija sa raznih krajeva it scene ATI definitivno nece biti povoljan,da ce uticati na pad serije 5xxx to hoce ali serija 6xxx nece biti povoljna.. E sad po netu svasta pise i treba uzeti za rezervu,ali trenutna strategija jeste da nv spusta cene,delom sto je primorana,delom da bi pridobila konkurenta jer je vec u zaostatku sa vremenom.GTX460 je bio odlican potez i uzdrmao je segment 5830 sad vec i 5850 jer su driveri sve bolji a radi se na optimizaciji GF104 chipa i dalje jer jos uvek nije izvucen pravi potencijal a driveri ce to da ucine sto se vec i desava.. Bart Simspon treba da se bori sa GTX460 ili ti da bude brzi,videcemo a cena ce ipak da bude presudna.. Bice ovde igrarije i bice veoma zanimljivo.Onba brenda imaju plan,samo je poenta ko ce da razvije bolju strategiju i da ponudi konkretno.Generalno serija GTX4xx je u zaostatku i tu je ATI 5xxx odavno dobio bitku kada pricamo o trzistu..E sad posto ih je zeznuo taj 40nm kroz koji nisu uspeli da razviju svoju tehnologiju (arhitekturu chipa koju su zamislili inzinjeri),u samom startu Fermi chip je bio previse mocan i bila je potrebna sofisticiranija tehnologija za razvitak chipa tipa 32nm ili 28nm koji ce tek sad pocetkom 2011 godine biti dostupan..Sta ce se desavati treba samo posmatrati i birati pravi momenat za kupovinu.Mislim da sad nije pravo vreme.Da li ce izaci novi Fermi kao refresh,sa novom rekonstrukcijom,reorganizovan i usmeren ka gaming-u kao sto je rec sa GTX460 videcemo a po svemu sudeci GTX470 i GTX480 se povlace sto znaci da se na necemu radi uprkos vestima i pricama sa neta koje kazem opet treba drzati u rezervi ali svakako postoji i zdrava logika tako da svako moze sam da zakljuci sta moze da se desi..
:: Ako budu pale cene smislice neke takse nove pa ce da ih vrate kakve su i bile, ili ce ovi nasi povecati neke poreze pa ce oni da ih vrate kakve su bile, tako da sumnjam da ce biti nesto od pojeftinjena, mzoda padnu cene na gtx2** xD, jer ce onda biti vec 2 generacije unazad ta serija karti : :: :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1. :: OCZ MXS-PRO 600W :: ::
GTX295 je zavrsila karijeru tj. na zavrsetku je.Ajde molim te reci mi ko ce danas da kupi dual gpu kartu koja je realno sporija,bucnija,vrelija i na vrh svega tehnoloski prevazidjena, od single varijante konkretno 5870 a iste su cene? ______________________________________________
:: @H-Nitr :: Kad si vec ovoliko cekao,cekaj jos..Nadolazi celokupna serija novih nVidia proizvoda sa totalno novom reorganizacijom chipa,nesto sto ce doneti nove i bolje performanse..nVidia ce biti povoljnija od ATI jer su promenili poslovnu politiku a najavljuju i bolje performanse.Ne treba se zaletati uopste.Treba sacekati posle Nove Godine i sagledati celokupno triziste,dal seriju 6xxx ili nove Fermije a i Kepler se ubrzo smesi a bice 4x brzi od Fermija bar u GPGPU :: GTX 295 je Dual GPU kartica,cena realno bi i trebala da bude tu negde kao GTX480 jer su i priblizno iste snage,tacnije kad se OC-uju GTX295 bezi u perofmasama i bolje renderuje odredjene scene u zahtevnijim igrama zbog raspodele snage na dva GPU-a koje su jednom GPU-u malo teze pogotovu sa dodatim AA i AF filterima :: @Medje :: Ti kad bi bio `realan` mislim da bi sneg pao istog momenta u sred avgusta a mozda i septembra :: Kad si toliko nacitan a ovo ne govorim sto ja imam GTX295 vec zato sto se moje iskustvo gradilo na radu a ne na pricama i zeljama i fan boy-izmu koji je ovde u poprilicno velikoj meri :: Ako uspes da mi kazes koja karta moze da radi na 32xAA i sa 16xAF u max rezoluciji na 1920x1200 sa max detaljima a da pri tom imas sliku da se ukakis kroz FPS od 60-70-80 fps-a ja cu istu da pojedem..Ni jedan ATI danas nema fizicki te mogucnosti a GTX480 ne moze to da ostvari..Toliko o poznavanju te karte. :: GTX295 je na defaultu priblizno isti kao GTX480 dok je od 5870 jaci u nekim igrama i osetno a kad se OC-uje ni jedne karte vise u vidiku sa performansama nema uprkos i njihovom OC-u. :: Eto zasto vredi GTX295 a inace moze da se nadje veoma povoljno :: Vredi svaku paru koju sam ulozio a to zna jedino onaj ko je sa njom zaista radio i poznaje njene mogucnosti. :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
kako glupo pitanje - pa onaj koji hoce da se igra sa 32xAA i sa 16xAF
:: GTX295 je zavrsila karijeru tj. na zavrsetku je.Ajde molim te reci mi ko ce danas da kupi dual gpu kartu koja je realno sporija,bucnija,vrelija i na vrh svega tehnoloski prevazidjena, od single varijante konkretno 5870 a iste su cene :: _____________________________________________ :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=140252 :: :: :: @H-Nitr :: :: Kad si vec ovoliko cekao,cekaj jos..Nadolazi celokupna serija novih nVidia proizvoda sa totalno novom reorganizacijom chipa,nesto sto ce doneti nove i bolje performanse..nVidia ce biti povoljnija od ATI jer su promenili poslovnu politiku a najavljuju i bolje performanse.Ne treba se zaletati uopste.Treba sacekati posle Nove Godine i sagledati celokupno triziste,dal seriju 6xxx ili nove Fermije a i Kepler se ubrzo smesi a bice 4x brzi od Fermija bar u GPGPU :: :: GTX 295 je Dual GPU kartica,cena realno bi i trebala da bude tu negde kao GTX480 jer su i priblizno iste snage,tacnije kad se OC-uju GTX295 bezi u perofmasama i bolje renderuje odredjene scene u zahtevnijim igrama zbog raspodele snage na dva GPU-a koje su jednom GPU-u malo teze pogotovu sa dodatim AA i AF filterima :: :: @Medje :: :: Ti kad bi bio `realan` mislim da bi sneg pao istog momenta u sred avgusta a mozda i septembra :: :: Kad si toliko nacitan a ovo ne govorim sto ja imam GTX295 vec zato sto se moje iskustvo gradilo na radu a ne na pricama i zeljama i fan boy-izmu koji je ovde u poprilicno velikoj meri :: :: Ako uspes da mi kazes koja karta moze da radi na 32xAA i sa 16xAF u max rezoluciji na 1920x1200 sa max detaljima a da pri tom imas sliku da se ukakis kroz FPS od 60-70-80 fps-a ja cu istu da pojedem..Ni jedan ATI danas nema fizicki te mogucnosti a GTX480 ne moze to da ostvari..Toliko o poznavanju te karte. :: :: GTX295 je na defaultu priblizno isti kao GTX480 dok je od 5870 jaci u nekim igrama i osetno a kad se OC-uje ni jedne karte vise u vidiku sa performansama nema uprkos i njihovom OC-u. :: :: Eto zasto vredi GTX295 a inace moze da se nadje veoma povoljno :: :: Vredi svaku paru koju sam ulozio a to zna jedino onaj ko je sa njom zaista radio i poznaje njene mogucnosti. :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Ne znam po cemu nisam bio jasan?Sta treba jos da kazem..Detalje..Hm.. Sporija nije,nasuprot brza je i to poprilicno kada se OC-uje tek ne moze da se poredi ..Cini mi se da sam radio testove : Crysis Warhead Mode : Enthusiast,DX10,1920x1200 Full
Nemoj samo molim te da mi kazes kako su driveri sa ATI bili stari i da je sada stanje mnogo promenjeno jer je to cista laz.Sad kad bi testirali sa novim ATI driverima i Nv razlika bi bila jos veca jer su ovi novi driveri Nv doneli drasticne performanse pogotovu za Dual GPU SLI resenja..Ne verujes?Probaj sam negde..
Bucnost ,koga briga uopste za to?Jel je to primarno u odabiru karte?Hm..Prvo i prvo to je jako diskutabilno i ATI 5870 je daleko bucniji posle 35% fana od GTX295 ali je sreca sto je hladniji chip pa mu nije neophodno fixiranje vec moze da se drzi na auto dok kod GTX-a mozes da drzis i na auto a mozes i da fixiras ako kartu OC-ujes.Vidis,sve je diskutabilno.
Tehnoloski prevazidjena?Kako?Sto nema DX11?Moram reci da je to smesno..Da ti znas koje su i dalje razlike izmedju ATI 5870 i GTX295 kada je u pitanju rendering ovih karti mozda,kazem mozda nebi tako odreagovao..Pitao bi te ja ko je tu tehnoloski prevazdjen!
Cena jeste malo prejaka ali kod nas,verovatno stoji stari lager pa im se ne isplati da obaraju..Sta znam.U to ne ulazim..
A sta je isplatljivije to ne mozes ti da kazes,ja i bilo ko.Sud je zaseban kod svake individue i svako pronalazi ono sto njemu vise odgovara pa na osnovu toga donosi odluku.
Eto nadam se da sam ti pomogao ,ako nisam,sta da radim,Trudio sam se..
:: GTX295 je zavrsila karijeru tj. na zavrsetku je.Ajde molim te reci mi ko ce danas da kupi dual gpu kartu koja je realno sporija,bucnija,vrelija i na vrh svega tehnoloski prevazidjena, od single varijante konkretno 5870 a iste su cene :: _____________________________________________
PS. Bez ljutnje Sky, al neko ko bi trenutno imao vremena, trebao bi da uradi ponovo. I za jednu i za drugu kartu, da vidimo razlike u drajverima. S obzirom da su sada aktuelni za ATI 10.9 a za Nvidiu ne znam tacno, 258.xx ili koji (ne pratim jer nisam skoro nista radio sa njima) :-)
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
Mada pazi Ares pici 54 fps na 1920 x 1080 4xaa 16 af
:: Ne znam po cemu nisam bio jasan?Sta treba jos da kazem..Detalje..Hm. :: Sporija nije,nasuprot brza je i to poprilicno kada se OC-uje tek ne moze da se poredi ..Cini mi se da sam radio testove :: Crysis Warhea :: Mode : Enthusiast,DX10,1920x1200 Full :: :: http://img198.imageshack.us/img198/3962/crysiswarheadoc26fullat.pn :: :: ATI 5870 : 28.8 FP :: GTX 295 : 39.14 FP :: :: Nvidia GTX 295 brza za 36 :: :: Stalker Clear Sk :: Mode :Ultra Hi,DX10,4x AA,1920x1200 Full :: :: http://img52.imageshack.us/img52/9836/stalkerclearskyoc26full.pn :: :: ATI 5870 : 34.7/34.5/37.6/25.7 FP :: GTX 295 : 47.7/54.9/61.1/35.4 FP :: :: nVidia GTX295 brza :: :: Day : 40 :: Night: 60 :: Rain: 65 :: Sunshaft: 40 :: :: Far Cry 2 :: Mode: Ultra Hi,DX10,8xAA,1920x1200 Ful :: :: http://img15.imageshack.us/img15/7012/farcry2oc26fullfull.pn :: :: ATI 5870 : 58.34 FP :: GTX 295 : 84.01 FP :: :: Nvidia GTX 295 brza za 45 :: :: Nemoj samo molim te da mi kazes kako su driveri sa ATI bili stari i da je sada stanje mnogo promenjeno jer je to cista laz.Sad kad bi testirali sa novim ATI driverima i Nv razlika bi bila jos veca jer su ovi novi driveri Nv doneli drasticne performanse pogotovu za Dual GPU SLI resenja..Ne verujes?Probaj sam negde. :: :: Bucnost ,koga briga uopste za to?Jel je to primarno u odabiru karte?Hm..Prvo i prvo to je jako diskutabilno i ATI 5870 je daleko bucniji posle 35% fana od GTX295 ali je sreca sto je hladniji chip pa mu nije neophodno fixiranje vec moze da se drzi na auto dok kod GTX-a mozes da drzis i na auto a mozes i da fixiras ako kartu OC-ujes.Vidis,sve je diskutabilno :: :: Tehnoloski prevazidjena?Kako?Sto nema DX11?Moram reci da je to smesno..Da ti znas koje su i dalje razlike izmedju ATI 5870 i GTX295 kada je u pitanju rendering ovih karti mozda,kazem mozda nebi tako odreagovao..Pitao bi te ja ko je tu tehnoloski prevazdjen :: :: Cena jeste malo prejaka ali kod nas,verovatno stoji stari lager pa im se ne isplati da obaraju..Sta znam.U to ne ulazim. :: :: A sta je isplatljivije to ne mozes ti da kazes,ja i bilo ko.Sud je zaseban kod svake individue i svako pronalazi ono sto njemu vise odgovara pa na osnovu toga donosi odluku :: :: Eto nadam se da sam ti pomogao ,ako nisam,sta da radim,Trudio sam se. :: :: Pozdrav :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: GTX295 je zavrsila karijeru tj. na zavrsetku je.Ajde molim te reci mi ko ce danas da kupi dual gpu kartu koja je realno sporija,bucnija,vrelija i na vrh svega tehnoloski prevazidjena, od single varijante konkretno 5870 a iste su cene :: :: _____________________________________________ ::
Izdeklamovao si svoju teoriju ali nisi dao odgovor.Cinjenica je takva da ce svako sada pre uzeti 5870 nego GTX295,mogao ti to da prebrodis ili ne.U ostalome bogca mu zasto li ATI/AMD dominira sada po pitanju prodaje... ______________________________________________
:: Ne znam po cemu nisam bio jasan?Sta treba jos da kazem..Detalje..Hm. :: Sporija nije,nasuprot brza je i to poprilicno kada se OC-uje tek ne moze da se poredi ..Cini mi se da sam radio testove :: Crysis Warhea :: Mode : Enthusiast,DX10,1920x1200 Full :: :: http://img198.imageshack.us/img198/3962/crysiswarheadoc26fullat.pn :: :: ATI 5870 : 28.8 FP :: GTX 295 : 39.14 FP :: :: Nvidia GTX 295 brza za 36 :: :: Stalker Clear Sk :: Mode :Ultra Hi,DX10,4x AA,1920x1200 Full :: :: http://img52.imageshack.us/img52/9836/stalkerclearskyoc26full.pn :: :: ATI 5870 : 34.7/34.5/37.6/25.7 FP :: GTX 295 : 47.7/54.9/61.1/35.4 FP :: :: nVidia GTX295 brza :: :: Day : 40 :: Night: 60 :: Rain: 65 :: Sunshaft: 40 :: :: Far Cry 2 :: Mode: Ultra Hi,DX10,8xAA,1920x1200 Ful :: :: http://img15.imageshack.us/img15/7012/farcry2oc26fullfull.pn :: :: ATI 5870 : 58.34 FP :: GTX 295 : 84.01 FP :: :: Nvidia GTX 295 brza za 45 :: :: Nemoj samo molim te da mi kazes kako su driveri sa ATI bili stari i da je sada stanje mnogo promenjeno jer je to cista laz.Sad kad bi testirali sa novim ATI driverima i Nv razlika bi bila jos veca jer su ovi novi driveri Nv doneli drasticne performanse pogotovu za Dual GPU SLI resenja..Ne verujes?Probaj sam negde. :: :: Bucnost ,koga briga uopste za to?Jel je to primarno u odabiru karte?Hm..Prvo i prvo to je jako diskutabilno i ATI 5870 je daleko bucniji posle 35% fana od GTX295 ali je sreca sto je hladniji chip pa mu nije neophodno fixiranje vec moze da se drzi na auto dok kod GTX-a mozes da drzis i na auto a mozes i da fixiras ako kartu OC-ujes.Vidis,sve je diskutabilno :: :: Tehnoloski prevazidjena?Kako?Sto nema DX11?Moram reci da je to smesno..Da ti znas koje su i dalje razlike izmedju ATI 5870 i GTX295 kada je u pitanju rendering ovih karti mozda,kazem mozda nebi tako odreagovao..Pitao bi te ja ko je tu tehnoloski prevazdjen :: :: Cena jeste malo prejaka ali kod nas,verovatno stoji stari lager pa im se ne isplati da obaraju..Sta znam.U to ne ulazim. :: :: A sta je isplatljivije to ne mozes ti da kazes,ja i bilo ko.Sud je zaseban kod svake individue i svako pronalazi ono sto njemu vise odgovara pa na osnovu toga donosi odluku :: :: Eto nadam se da sam ti pomogao ,ako nisam,sta da radim,Trudio sam se. :: :: Pozdrav :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: GTX295 je zavrsila karijeru tj. na zavrsetku je.Ajde molim te reci mi ko ce danas da kupi dual gpu kartu koja je realno sporija,bucnija,vrelija i na vrh svega tehnoloski prevazidjena, od single varijante konkretno 5870 a iste su cene :: :: _____________________________________________ ::
ce uzeti neko neupucen jedino jer postoje single karte iz oba tabora koje su mal oslabije, mada mislim da je GTX480 malo i jaca od GTX295... Uostalom koga vise briga za tu kartu.
A uzimanje polovnih GTX295 je bas genijalna ideja :D
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.