Zna li neko da li moze ova kartica da se kupi kod nas? Jer vec par nedelja pokusavam da je kupim i oni kao poruce, pa posle kazu da im je stigla samo GS verzija a da GS-GLH nemaju i ne zna se da li ce biti...
Ako neko ima ovu karticu, neka mi kaze gde ju je kupio i kad...
kako to mislis 460GS, to ne postoji, a za GTX460 proveri u atomu i emmi-ju.
:: Zna li neko da li moze ova kartica da se kupi kod nas :: Jer vec par nedelja pokusavam da je kupim i oni kao poruce, pa posle kazu da im je stigla samo GS verzija a da GS-GLH nemaju i ne zna se da li ce biti.. :: :: Ako neko ima ovu karticu, neka mi kaze gde ju je kupio i kad...
Tony, ne treba ti GLH, svejedno ti je, GLH ima samo vece klokove, a to moze da se postigne klokovanjem GS-a za 100Mhz, sto verujem da svai primerak moze...
:: kako to mislis 460GS, to ne postoji, a za GTX460 proveri u atomu i emmi-ju :: :: :: :: Zna li neko da li moze ova kartica da se kupi kod nas :: :: Jer vec par nedelja pokusavam da je kupim i oni kao poruce, pa posle kazu da im je stigla samo GS verzija a da GS-GLH nemaju i ne zna se da li ce biti.. :: :: :: :: Ako neko ima ovu karticu, neka mi kaze gde ju je kupio i kad...
:: kako to mislis 460GS, to ne postoji, a za GTX460 proveri u atomu i emmi-ju Mislio je na Gainward oznake GS GLSH (Golden Sample- Goes Like Hell)
@Tony1313 Mislim da je nema kod nas...U Emiju imas GS(Golden Sample) 1GB verziju i to vrlo povoljno...Oko 200 jura. Razlika je samo u kloku GS je na 700MHz,GS GLH radi na 800MHz.
@ Bear: Znam da moze da se postigne ali to ti je na sopstvenu odgovornost, a GLH verzija je sigurno prosla neke testove stabilnosti kod Gainward-a... Mada ako kupim GS verziju, necu je klokovati, mislim da nece biti potrebe...
@ DaSickSyst: Za Golden sample nije frka do mogu da nabavim za par dana, samo sam hteo da proverim dal neko zna za ovu GLH nesto...
Ja jos nisam video na netu da neka 460 nije stabilna na 800Mhz tako da.....
:: @ Bear: Znam da moze da se postigne ali to ti je na sopstvenu odgovornost, a GLH verzija je sigurno prosla neke testove stabilnosti kod Gainward-a... Mada ako kupim GS verziju, necu je klokovati, mislim da nece biti potrebe.. :: :: @ DaSickSyst: Za Golden sample nije frka do mogu da nabavim za par dana, samo sam hteo da proverim dal neko zna za ovu GLH nesto...
Gainward je od 8800 serije kartica rupa najobicnija tako da ti te fore prosao test bilo kakve stabilnost drze vodu kao sito.
Njihovo i vecine proizvodjaca testiranje(ako ga uposte ima)se svodi na sirovo klokovanje i na bench testove, isto, a ako ne i gore od onoga sto mi sami radimo.
Karta koja ne moze da dostigne 100MHz je ne ispravna i mozes odmah da je reklamiras ili demoliras pa onda reklamiras,a te strahove od clocka imas zato sto slusas papane i prodavce. Ajd da vidim prvo kako ce provaliti da si je klokovao, a drugo: gde pise da to ne smes da radis-a oni reklamiraju na sva zvona.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: @ Bear: Znam da moze da se postigne ali to ti je na sopstvenu odgovornost, a GLH verzija je sigurno prosla neke testove stabilnosti kod Gainward-a... Mada ako kupim GS verziju, necu je klokovati, mislim da nece biti potrebe.. :: :: @ DaSickSyst: Za Golden sample nije frka do mogu da nabavim za par dana, samo sam hteo da proverim dal neko zna za ovu GLH nesto...
Izbegavaj Gainward... Do Srbije i regiona stizu uglavnom poluispravne kartice, vracene u fabriku zbog reklamacija, pa ponovo pustenih u promet. Pnekad se zalomi neka sasvim ispravna serija, ali jaaaako retko. Pa jel te ne cudi da je to jedini brend koji u ovoj preskupoj Srbiji kosta manje nego na zapadu....
druze, ovo je nova kartica, one koje su reparirane su iz starijih serija, a ove 460 su tek izasle, tako da ne mogu da budu refabrikovane pre nego sto se proizvedu =]
:: Izbegavaj Gainward.. :: Do Srbije i regiona stizu uglavnom poluispravne kartice, vracene u fabriku zbog reklamacija, pa ponovo pustenih u promet. :: Pnekad se zalomi neka sasvim ispravna serija, ali jaaaako retko :: Pa jel te ne cudi da je to jedini brend koji u ovoj preskupoj Srbiji kosta manj :: nego na zapadu.... :: :: ::
:: druze, ovo je nova kartica, one koje su reparirane su iz starijih serija, a ove 460 su tek izasle, tako da ne mogu da budu refabrikovane pre nego sto se proizvedu =
Slazem se.
A i interesuje me koja jos ima kartica ja na foru kao sto je Gainwardova 460 GLH... A dostupna je i na nasem trzistu...
:: Izbegavaj Gainward.. :: Do Srbije i regiona stizu uglavnom poluispravne kartice, vracene u fabriku zbog reklamacija, pa ponovo pustenih u promet. :: Pnekad se zalomi neka sasvim ispravna serija, ali jaaaako retko :: Pa jel te ne cudi da je to jedini brend koji u ovoj preskupoj Srbiji kosta manj :: nego na zapadu....
Uopste nije jeftinuja nego je samo 10 evra skuplja nego npr. u Nemackoj i to ako je kupis kod Emija...Ako je uzmes u Atomu proci ces 30 evra skuplje nego Germaniji,kupi je kod Mikrosistema i proci ces 40 evra skuplje,itd...Nema kod nasih trgovaca nista jeftinije. Cena u Nemackoj je 195 evra: http://www.caseking.de/shop/catalog/Gainward-GeForce-GTX-460-Golden-Sample-1024MB-DDR5-HDMI-DVI::14831.htm
A ako kojim slucajem crkne imas garanciju kao i na svaku drugu karticu.
Asus TOP DirectCU recimo ili Palit Sonic Platinum ne znam dal ima....
:: :: druze, ovo je nova kartica, one koje su reparirane su iz starijih serija, a ove 460 su tek izasle, tako da ne mogu da budu refabrikovane pre nego sto se proizvedu = :: :: Slazem se :: :: A i interesuje me koja jos ima kartica ja na foru kao sto je Gainwardova 460 GLH.. :: A dostupna je i na nasem trzistu...
Nadam se ni jedna! Kao sto sam rekao moze pisati i kriptonit core i opet je to samo obicna GTX460 klokovana i sa aftermarket kulerom-koji isto tako nije ni prici onima po kojima je Gainward i stekao reputaciju.
Jos nesto vezano za te imbecile nemoj ni u snu pomisliti da zato sto pise GS/GLH/Utra-Mega-Turbo-Air bag-Turbina ili neki 72-gi atribut, dobijas i nesto kvalitetnije komponente na samom PCB-u! To jos jedino nude His i Evga-svako za svoju Štalu naravno.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: druze, ovo je nova kartica, one koje su reparirane su iz starijih serija, a ove 460 su tek izasle, tako da ne mogu da budu refabrikovane pre nego sto se proizvedu = :: :: Slazem se :: :: A i interesuje me koja jos ima kartica ja na foru kao sto je Gainwardova 460 GLH.. :: A dostupna je i na nasem trzistu...
Zvao sam bi i njih, bio i porucio ali im stigla GS verzija i onda mi rekli da dobavljac nema GLH karticu.
@Bear: Palit i Gainward su kao braca, sve im je isto kod ove najjace verzije samo sto nema je kod nas. A Asus je isto primamljiva i izabrao bi je kad nebi bilo Gainwarda. :)
ASUS je vrlo vrlo kvalitetniji od Gainward-a i PALiT-a. Ali zbog jeftinije izrade, Gainward i Palit uvek imaju jeftinije graficke od ostalih..ne racunam graficke na koje lepe nalepnice, nego NE-referentne.
:: :: @Ton :: :: Sad videh da imas u MSu GTX460 1GB GS GLH,ali kosta 26.620 sto znaci da ako izvrtis malo telefone mozes proci makar 30 evra jeftinije :: :: http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=0921029477&k=0 :: :: Zvao sam bi i njih, bio i porucio ali im stigla GS verzija i onda mi rekli da dobavljac nema GLH karticu :: :: @Bear: Palit i Gainward su kao braca, sve im je isto kod ove najjace verzije samo sto nema je kod nas :: A Asus je isto primamljiva i izabrao bi je kad nebi bilo Gainwarda. :)
GLH testiran u proizvodnji? mozda. kad sam imao gw 8600gt GS GLH, radila je ok, ali se secam necega sto me je bas nerviralo, pri paljenju kompa, pojavi mi se ona slika `asus AI`, i secam se da je bila skroz pogresnih boja. crno je bilo zuto, crveno plavo, i slicno... ali to je bio jedini problem sa njom. u 3d je radila ok. pretpostavljam da je to samo znacilo da je imala ~bas~ nategnute klokove.
mada to za garanciju te razumem, zasto da je ugrozavas ako ne moras, kad ce oni to uraditi za tebe.:)
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
Poz svima, da se nadovezem na temu, posto imam jednu dilemu, trilemu..
Sutra kupujem GTX460. E sad, jos uvek ne znam koju? :)
Da li ici na Gainward 1gb GS za 21.000 (gar 3 god) MSI CyClone 768mb za 18.700 (mislim da je gar. 2 god.) Palit, Gainward 768 za 16.800 (2 god. gar)
Ova gornja cifra je maximum koji mogu da izvdvojim, a sutra svakako narucujem neku od ovih ili ako me ubedite za neku cetvrtu:) Sta kazu dosadasnja iskustva?
Pa uzmi ovu sa 1gb iako je gainward. MSI ima 3 godine garancije.
:: Poz svima, da se nadovezem na temu, posto imam jednu dilemu, trilemu. :: :: Sutra kupujem GTX460. E sad, jos uvek ne znam koju? :) :: :: Da li ici na Gainward 1gb GS za 21.000 (gar 3 god :: MSI CyClone 768mb za 18.700 (mislim da je gar. 2 god. :: Palit, Gainward 768 za 16.800 (2 god. gar :: :: Ova gornja cifra je maximum koji mogu da izvdvojim, a sutra svakako narucujem neku od ovih ili ako me ubedite za neku cetvrtu:) Sta kazu dosadasnja iskustva? :: ::
evo upravo gledam cenu te gainward graficke i na akciji kosta celih 145e..meni su u subotu stigle dve gainward ali sa 768mb za celih 114e...kartice su kupljene preko pa vi vidite koliko nasi deru sa cenama
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.