Zanima me da li mogu na moju konfiguraciju da stavim ovu graficku?Konfiguracija je: AMD Phenom9tm0 9950 Gigabyte MA78GM-DS2H OCZ 4x1GB 800MHz nVidia Monitor BenQ G2220HDA HDD WDC WD2500AAKS-00VSA0 OCZ TECHNOLOGY StealthXStream 500W.
I da li da uzimam,ako moze,Gigabyte od 1GB ili Gainward.Hvala
:: :: :: :: može ali preporučljivo bar 550 wati napajanj :: Do sada sam imao Gainward GTX 260 i radila je bez problema,pa razmisljam da je menjam a da se ne zeznem.
sto se tice grafe,vidi Msi Cyclone Gtx 460 1gb ,overklokovana fabrcki,ogroman overklok potencijal(na dalje) i bolje hladjnje putem Cyclone kulera,i ima 3 godine garancije.
PO meni ,gledajuci cenu(a nije najskuplja) najbolja gtx 460 karta kod nas,racunajuci i 768mb i 1 gb model
Može i to tvoje da se nategne, ako vidiš da se mnogo greje i drnda kupi jače, ako si klokovao procesor vrati ga na default, ti prvi phenomi mnogo srču.
Bolje gigabyte a dobar je i MSI što Đole veli i nije skup.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Nisam klokovao procesor.Nemam sada para i za napajanje i graficku.Do sada sam koristio uvek Gainward karte ali sam negde procitao da se njihova GTX 460 malo vise greje pa sam zato odustao od nje
ok ,gigabyte je sigurno jace ime i sigurno je njihova gtx 460 najtisa od svih gtx 460,a i vizuelno najlepse izgleda :)
e sad posto kod nas nema nekih vrhunksih proizvodjaca(prm.HIS)iz meni neobjasnjivih razloga,MSI(bez obzira na shit ploce)u pogledu grafike sigurno u gornjem domu ,rame uz rame sa Asusom i Gigabyte-om.
Pa svaki njihov Cyclone i Hawk model kosta ko neka druga referentna,a ipak po hladjenju i perfomansama je iznad,i jos garancija od 3 god.ako neshto krene po zlu.
e da su im ploce takve.....
milos8283:Uzmi bilo sta,samo ne Leadtek,svi kazu da su servisi puni crknutih gtx 460 leadtek modela .
Gainward karte,sa kojom kod sam imao kontakt(imao 2 ,drugar 1)bile su rerne.
Ok,hvala vam na odgovorima.Jeda off(da ne otvaram nove teme bez potrebe).Koliko mogu da dobijem za staru grafu i koje je bi mi napajanje dobro leglo(kad dodje vreme da se menja)?
Oko 110e je realna cena(ako je u garanciji). Uzmi neko bolje napajanje od 600W(CFT, CM, Corsair, Silverstone) i nećeš imati problema, mada bi moglo i neko bolje od 550W sa 80+ sertifikatom.
:: Ok,hvala vam na odgovorima.Jeda off(da ne otvaram nove teme bez potrebe).Koliko mogu da dobijem za staru grafu i koje je bi mi napajanje dobro leglo(kad dodje vreme da se menja) ::
bilo koja od 600w (chieftec,thermalltake,silverstone....itd)
Takodje napajanje koje se odlicno pokazalo je: LC power Silent Green Power LC6650GP3 650W,po nekom (proverenom merenju daje 594 w,realne snage),za 5,5k dinara,sasvim ok i teralo bi to bez problema,kod poznanika i7 920 + radeon 5850 ,vec 8 meseci radi bez problem,ono sto je jos extra je sto je veoma tiho i hladno.
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Ok,hvala vam na odgovorima.Jeda off(da ne otvaram nove teme bez potrebe).Koliko mogu da dobijem za staru grafu i koje je bi mi napajanje dobro leglo(kad dodje vreme da se menja) ::
taj SXS 500W ima da tera GTX460 bez problema... Kakav bre LC ?! Imas dobro napajanje ne menjaj to jace ti ne treba, s obzirom da si terao kartu koji je veci potrosac s njim.
GTX460 trosi manje od GTX260 !!! TDP je 150-160W, dok je za GTX260 180W.
A za polovnu GTX260, vredi 100 evra max. Daju ih i za manje sada...
Ishmerish:to je bilo generalno,znam da je HIS vezan za ati,al kazao sam generalno,posto msi ima hawk i cyclone modele i za ati i nvidia-u
Nego da ne otvaram novu temu:drugar oce da zameni hd 3650 radeon,uzeo vec phenom II ,maticnu ram itd...
Sve uzeo sem grafe,napajanje dobio kao neku vrstu duga zbog crknutog drugog od ranije: e sad napajanje koje je dobio je :CoolerMaster eXtreme 500w,dal ce na njega moci neshto tipa(gtx 460,5830)+phenom II ,u tm armor,3 kulera ,i sve ostalo sto cini konfiguraciju?
Ne znam bas po onome sto ja vidim to napajanje daje oko 350w na +12v granama. Izguglaj malo review-e i user opinions, mada iz prikazanog gurace masinu ali ce biti debelo u full load-u.
Igrati Ruski rulet sa tim komponentama je malo rizicno.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Sve uzeo sem grafe,napajanje dobio kao neku vrstu duga zbog crknutog drugog od ranije: e sad napajanje koje je dobio je :CoolerMaster eXtreme 500w,dal ce na njega moci neshto tipa(gtx 460,5830)+phenom II ,u tm armor,3 kulera ,i sve ostalo sto cini konfiguraciju?
nego sad sam ga zvao videce,ako ne bude nasao neshto drugo,kupice 5770 i to ce valjda sljakati,nego pitao me dal ima neko napajanje (za oko 6k,kolko sad kad ovo vrati(proda)moze da da ))a da gura gtx460(ati 5830)phenoma 945,itd...
znaci budzet oko 6k dinara?za napajanje za ovu konfu,ako je moguce,ako ne da uzima 5770
fat chance ako trazite novo, polovno bi vec mogao da nadje za te pare. Sreca tvoja pa sad pijuckam kafu i imam vremena, pa cu malo proceprkati
Evo mozda ovako nesto:
CoolerMaster 700W RS700-AMBAD3 Silent Pro, modularno staro nesto preko pola godine, u garanciji (vise od 4 godine).
skontao sam da mi ovakvo napajanje ne treba. Ali posto to napajanje koristim moze samo u zameni za neko slabije krsteno napajanje sa sto vise pisane garancije. Dakle nista ispod nekog lc power, ali najbolje recimo chief..modularnost mi ne znaci nista, tako da je i bolje da ne bude modularno jer je jeftinije
e da i ne bih da bude ispod ranga chief od 500w ili lc od 600w... takodje je bitno da je tiho napajanje.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: nego sad sam ga zvao videce,ako ne bude nasao neshto drugo,kupice 5770 i to ce valjda sljakati,nego pitao me dal ima neko napajanje (za oko 6k,kolko sad kad ovo vrati(proda)moze da da ))a da gura gtx460(ati 5830)phenoma 945,itd.. :: :: znaci budzet oko 6k dinara?za napajanje za ovu konfu,ako je moguce,ako ne da uzima 5770
Hvala brate,hteo sam i ja LC,nzm kod tog poznanika sam video i zaista napajanje je tiho i hladno,i ladnjaka tera klokovanu 5850 i I7,naravno svestan sam da nije na nivou nekih drugih.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.