Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GTX 460 GeForce to Quadro modovanje kroz BIOS (ili kako vec)
STRANA 1 OD 1
bstaletic GTX 460 GeForce to Quadro modovanje kroz BIOS (ili kako vec) 21.09.2010. 16:27 T29562

status: user
broj poruka: 1889
U ponedeljak za ochevu firmu stizhe GTX 460 768 MB (nemojte, molim vas, da pitate shto nije 1 GB) i (nekima vec poznato) koristice se za rad u 3D`s Max-u i Adobe CS5.

Svi znamo za onu glupost sa driverima za pro i gamer grafichke. Shto ne bi bio toliki problem (jer se prelazi sa Radeona 1950xt pro, ako sam tachno ubo naziv, na gorepomenutu), da nema onog Maxtreme-a (Max performance driver-a) koji navodno donosi 100% ubrzanjaa kad je u pitanju Max preview (znam da verovatno nije 100%, ali neka je i 30% pa je dosta) koji radi samo sa Quadro karticama.

Pa sam reshio da odem do firme (kad stigne grafichka) i na neki nachin uglavim Quadro driver.

Meni je palo na pamet da probam sa matorim RivaTunerom, ruchno muljanje po registru, ruchno dodavanje podrshke u samomdriveru, i flashovanje BIOS-a GPU-a, kao i samo instaliranje Quadro drivera na go sistem sa ostalim driverima.

Na koji nachin je to najlakshe uraditi (po mogucstvu i najsigurnije)?

Na koji nachin je ovo najbezbolnije odraditi?
Ako je BIOS kako da odradim (nashao sam neke nVidia BIOS editore)?
Ako registar, koje reg key-eve da promenim i u shta?
Ako menjanje drivera, kom file-u treba dopisti (i gde) ime gorepomenute, ili shta vec?
RivaTuner (koliko sam upucen - voleo bih da ovo nije tachno) nema NVStrap pod win7, tako da otpada kao mogucnost (ukoliko sam upravu).
A idealno bi bilo da mogu samo instalirati Quadro driver na mashinu sa suvom instalacijom.

EDIT: Konkretni BIOS editori su nVidia BIOS modifier (sa guru3d, 200 KB) i NVIDIA BIOS Editor, ili NiBiTor (sa dailyfreeware.net, 645 KB).

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst 21.09.2010. 17:51 #246492

broj poruka: 2909
Da bi modovao GTX 460 u Quadro mora provo da se pojavi Quadro kartica bazirana na cipu 460ice(192 bita)...Tek nakon toga ces moci da menjas BIOS i to tako sto ces naci nekog programera koga nije mrzelo da moduje BIOS svoje kartice i `pretvori` je u Quadro i uz to je voljan da ga podeli sa tobom...A ima takvih.

Koliko znam za sad se Fermi cip nalazi u 4 profi katice:
Quadro 4000 bazirana na GTX 460(256 bit),
Quadro 5000 i to je ustvari GTX 465,
Quadro 6000 tj GTX 470 i
Quadro 7000 Plex koja mislim da je Dual Quadro 6000 jer ima svega duplo vise (12GB GDDR5,896 CUDA cores i kosta skromnih ,500)

DaSickSystem

vlada100 mozda pomogne 21.09.2010. 18:44 #246501

broj poruka: 98
http://forums.laptopvideo2go.com/topic/27319-nvidia-tesla-26044-released/

bstaletic DaSickSist 21.09.2010. 19:13 #246506

Da li si siguran da nece proci mod iz nVidia BIOS modifier-a jer tamo mogu da upishem koja je kartica i koji chip i chip ID? Shta je najgore shto mozhe da se desi (poshto mogu da vratim sve na default, ukoliko se win digne)?

@vlada100
To je beta driver, i ne bih se sa tim zajbavo, jer mi pored sveove muljazhe samo treba neistestiran driver. hvala u svakom sluchaju.

jerinicd Ne može to jer... 21.09.2010. 20:15 #246524

broj poruka: 8

Ne postoji BIOS modifier koji radi sa Fermi karticama, pa ni sa GTX460. Ni metod sa Riva Tuner-om ne radi na poslednjih par generacija Nvidia kartica.

NiBiTor takođe još ne podržava GTX460

bstaletic e jebiga 21.09.2010. 20:25 #246539

Znachi nishta, sachekacu podrshku sa sve josh nekom quadro karticom (ko zna kada ce to da stigne).

DaSickSyst Re: DaSickSist 22.09.2010. 01:42 #246707

broj poruka: 2909

:: Da li si siguran da nece proci mod iz nVidia BIOS modifier-a jer tamo mogu da upishem koja je kartica i koji chip i chip ID?
Nece moci.
Kao sto kaze Jerinicd nema jos BIOS modifajera za Fermi...Po forumima mozes naci likove koji su modovali BIOSe kartica i tako ih modovali u Quadro...Ali treba biti oprezan sa takvim likovima da ne bi s*ebo karticu.
Fermi jos uvek mlad cip koji jos nije upotpunio ni paletu desktop kartica,a tek pre dva meseca se pojavila prva profi kartica bazirana na Fermi cipu...Sacekaj da NV izbaci celu paletu gejmerskih i profi kartica i tada ce se sigurno pojaviti i kvalitetan BIOS modifajer.

::Shta je najgore shto mozhe da se desi (poshto mogu da vratim sve na default, ukoliko se win digne)
U najgorem slucaju neces moci da vratis stari BIOS...Nemoj to da pokusavas.

DaSickSystem
bstaletic @DaSickSystem 23.09.2010. 12:26 #247111

Fala, znachi chekam, jbg.

goran18 seckanje videa... 09.02.2011. 00:33 #293410

broj poruka: 1
Pa evo da se i ja malo nadovezem na temu oko Adobe Premeira CS5 i kupivine graficke karte. Radi se o obradi AVCHD fajlova u Premieru. Kada se doda neki efekat ili tranzicija fajli prilikom pregleda tog fajla sa efektom hoce da dodje do `seckanja` snimka tj ne prikaze to glatko. Na sajtu Nvidie sam video da graficke karte Quadro to seckanje uspesno resavaju. Da li se isplati kupovina jedne tako jeftinije Quadro grafike (nvidia quadro fx580 ili Quadro 600) i koristiti GPU za real-time prikaz ili ici na update procesora na I7 i to resiti softverski pomocu Mercury Playback Engine Software koristeci CPU?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs