Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sta raditi?
STRANA 1 OD 1
Dzoni665 Sta raditi? 16.09.2010. 21:40 T29456

status: user
broj poruka: 704

http://www.ocmodshop.com/images/reviews/video_cards/PowerColor_X1600/powercolor_x1600_04.jpg

Imam ovu karticu, bila je kod ortaka, on sjebao kuler i vratio mi bez samog ventilatora. E sad, sta je najbolja solucija da se osposobi da radi, sta uzeti? Dal uzeti ceo neki kuler ili samo pronaci crknutu karticu sa ispravnim kulerom i zameniti ili?
Nije mi nista hitno, al bih voleo da znam sta mogu da uradim, kakve su mi opcije. Kartica ce u neko dogledno vreme sluziti za surf na netu i gledanje filmova. Nece biti OC-a (mada ne znam ni sta mogu da dobijem OC - om ove karte ). Generalno receno, bice office masina. Pa ako neko zna sta raditi, a da bude jeftino resenje, bilo bi super.

Hvala :-)

GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 16.09.2010. 22:14 #245367

broj poruka: 2270
Prvo, možeš da nabudžiš ventilator. Koliko vidim to je fen od 60mm, pa onda kupiš nešto ovako :

http://www.itsvet.com/proizvod/coolink-cf6010h/comp_comp_cooler/126/468

skineš mu oklop (rezanjem) i produbiš ona 3 nosača, što spajaju motor sa oklopom, sa 3 šrafića na onim mestima gde se original šrafi (pretpostavljam da je i original spojen na 3 šrafa).

Drugo, imaš nešto ovako:
http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-a2375/comp_comp_cooler/49/695
prikačiš ga u susedni slot i staviš da duva u hladnjak (skineš onu plastiku sa hladnjaka)

Imaš i ovo:
http://www.itsvet.com/proizvod/titan-ttc-cuv1ab/comp_comp_cooler/55/102
samo prvo proveriš da li rastojanja rupica odgovara. To je najgore rešenje, 40mm fenovi ne valjaju nikako.

Najskuplje rešenje, koje zauzima 3 slota, je da uzmeš AC L2 pro za 1200din.

raic Čemu komplikacije 16.09.2010. 22:21 #245370

broj poruka: 9006
To je standardni kulerčić od 40mm za grafičke, mogu da se nađu i nakaleme ali ne znam što bi se cimao kad ionako brzo postanu bučni i treba ima velik broj obrtaja da bi hladili dobro (hehe, ču dobro).

Samo ti šajo lepo odvrni taj plastični poklopac, našrafi odozgo na ta postojeća rebra neku tišu osmicu, zalemi je na konektor od tog starog ventilatora i uživaj u novim nivoima tišine i ladnoće.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Dzoni665 Re: Čemu komplikacije 16.09.2010. 22:56 #245381

Vidis, problem je sto nista od tog starog ventilatora nema, ni kuler ni kabl, samo ova rebra i plastika odozgo. Tako da je verovatno malo vece cimanje. E sad, palo mi je na pamet da jednostavno neku osmicu prikacim na samo napajanje, i da ga pustim da tako radi, kontam da ce ga dovoljno ohladiti?

@Dragg AC L2 ne bih stavljao na ovo, mislim da se ne isplati jer verujem da je ova graficka nesto oko 20 evra, ako nije i manje.

Sto se tice rasturanja same graficke, vec sam je rasturao da bih cistio... Ona ima samo 2 srafa odozdo koji drze hladnjak i tri mala koja drze kuler ( ta tri nemam, duga prica... verujte mi).

GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit

:: To je standardni kulerčić od 40mm za grafičke, mogu da se nađu i nakaleme ali ne znam što bi se cimao kad ionako brzo postanu bučni i treba ima velik broj obrtaja da bi hladili dobro (hehe, ču dobro)
::
:: Samo ti šajo lepo odvrni taj plastični poklopac, našrafi odozgo na ta postojeća rebra neku tišu osmicu, zalemi je na konektor od tog starog ventilatora i uživaj u novim nivoima tišine i ladnoće
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
raic Ma ništa lakše brate 16.09.2010. 23:10 #245385

broj poruka: 9006
Skini tu plastiku de je išao konektor od starog venta, samo malo nožem i spašće. Onda nabij tropinski konektor od osmice direktno na pinove ako je isti raspored, ako nije obrni žice. Ako je labavo uzmi iglu ili nešto slično pa stisni malo kontakte od venta. Da slučajno ne spadne kapni malko lepka na okvir konektora, zlu ne trebalo. Onda nađi četir šrafa i navrni tu osmicu na rebra, nije nuklearna fizika majku mu.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Dzoni665 Re: Ma ništa lakše brate 16.09.2010. 23:26 #245391

Nista, cim kupim, probacu to da odradim pa da vidimo sta ce da kaze. Kad god budem to odradio, ja javljam rezultate :)

Hvala jos jednom na savetima i predlozima :)

:: Skini tu plastiku de je išao konektor od starog venta, samo malo nožem i spašće. Onda nabij tropinski konektor od osmice direktno na pinove ako je isti raspored, ako nije obrni žice. Ako je labavo uzmi iglu ili nešto slično pa stisni malo kontakte od venta. Da slučajno ne spadne kapni malko lepka na okvir konektora, zlu ne trebalo. Onda nađi četir šrafa i navrni tu osmicu na rebra, nije nuklearna fizika majku mu
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs