meni se skoro desilo na mom monitoru da se zaglavi jedan piksel u mom slucaju je crveni ali to nema veze... hoce ako je matoriji monitor... jednostavno otkace se kontakti od promene temperature panela ili slicno kod sebe kad sam prvi put video mislio sam da je graficna nesto zabola i krenem da pipnem monitor on nestade... posle par nedelja pojavio se ponovo kraca masaza prstom ga je povratila u zivot i hvala bogu nema ga vise
guglaj o tome ima ralzicih metoda masaze... pritiskanje tupkanje uvrtanje...bla bla
i jednom sam imao na nekom laptopu od 9 inca tu nista nije pomoglo... :S
... pazi ako ga previse masiras moze da se desi da se i ostali pikseli `raspadnu` onda kuku lele :D
Re: ...Nije to ni tako lose - od monitora napravis zamrzivac!
14.09.2010. 00:24
status: user broj poruka: 11001
Bez sve shale: bilo je nekih `dead pixel remapping` programa na Net-u... :: :: :: :: meni se skoro desilo na mom monitoru da se zaglavi jedan piksel u mom slucaju je crveni ali to nema veze.. :: hoce ako je matoriji monitor... jednostavno otkace se kontakti od promene temperature panela ili slicno :: kod sebe kad sam prvi put video mislio sam da je graficna nesto zabola i krenem da pipnem monitor on nestade.. :: posle par nedelja pojavio se ponov :: kraca masaza prstom ga je povratila u zivot i hvala bogu nema ga vis :: :: guglaj o tome ima ralzicih metoda masaze... pritiskanje tupkanje uvrtanje...bla bl :: :: i jednom sam imao na nekom laptopu od 9 inca tu nista nije pomoglo... : :: :: ... pazi ako ga previse masiras moze da se desi da se i ostali pikseli `raspadnu` onda kuku lele :D
Prvi put čujem da se izazivaju mrtvi pixeli od masiranja ili tapkanja, tako da je to čist trač, pošto sam više puta radio to... __________________ Scourge of PCBerza
imas dead pixel buddy, a probaj i da isklj. screen saver i poweroff monitora, stavi neku belu sliku preko celog ekrana neka stoji cele noci, meni je uspela ta fora par puta..nestane samo sutradan.
hvala prijatelju sto si mi rekao da sirim traceve ali .... svaki poksel ima 4 kontakta ako sija u nekoj od osnovnih boja to znaci da se otkacio jedan koji nije masa.... ako odleti masa e onda je to mrtav piksel znaci ne pokazuje ni jednu boju... crna rupa na ekranu
jakim pritiskanjem poze da prekine kontakte koji su zdravi i to svi upozoravaju...
Sto jednostavno ne kupis novi piksel pa ga zalemi.Od alata ti trebaju samo kombinirke i lemilica(moze i ona za oluke),ako to ne upali,onda u relnu na 200c i 20min.:)Neki su tako popravljali g.karte,m.ploce...pa sto ne bi mogao i monitor.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.