Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Program za odmrzavanje pixela?
STRANA 1 OD 1
WRC Program za odmrzavanje pixela? 13.09.2010. 23:15 T29374

status: user
broj poruka: 181
Poz!
Kojim programom pokusati odmrznuti pixel,zelene boje?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 13.09.2010. 23:22 #244621

broj poruka: 12798
Iskoristiš google recimo pa nadješ ovako nešto http://goo.gl/GBXS

Ja sam rešio taj problem na jednom monitoru tako što sam tapkao to mesto sa Wacom olovkom, pošto ima tup i tvrd vrh...

Inače,ništa ne znači što si naveo koje je boje...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

vaikiki ... 13.09.2010. 23:44 #244628

broj poruka: 304

meni se skoro desilo na mom monitoru da se zaglavi jedan piksel u mom slucaju je crveni ali to nema veze...
hoce ako je matoriji monitor... jednostavno otkace se kontakti od promene temperature panela ili slicno
kod sebe kad sam prvi put video mislio sam da je graficna nesto zabola i krenem da pipnem monitor on nestade...
posle par nedelja pojavio se ponovo
kraca masaza prstom ga je povratila u zivot i hvala bogu nema ga vise

guglaj o tome ima ralzicih metoda masaze... pritiskanje tupkanje uvrtanje...bla bla

i jednom sam imao na nekom laptopu od 9 inca tu nista nije pomoglo... :S

... pazi ako ga previse masiras moze da se desi da se i ostali pikseli `raspadnu` onda kuku lele :D
tortojed Re: ...Nije to ni tako lose - od monitora napravis zamrzivac! 14.09.2010. 00:24 #244633

broj poruka: 11001
Bez sve shale: bilo je nekih `dead pixel remapping` programa na Net-u...
::
:: meni se skoro desilo na mom monitoru da se zaglavi jedan piksel u mom slucaju je crveni ali to nema veze..
:: hoce ako je matoriji monitor... jednostavno otkace se kontakti od promene temperature panela ili slicno
:: kod sebe kad sam prvi put video mislio sam da je graficna nesto zabola i krenem da pipnem monitor on nestade..
:: posle par nedelja pojavio se ponov
:: kraca masaza prstom ga je povratila u zivot i hvala bogu nema ga vis
:: guglaj o tome ima ralzicih metoda masaze... pritiskanje tupkanje uvrtanje...bla bl
:: i jednom sam imao na nekom laptopu od 9 inca tu nista nije pomoglo... :
:: ... pazi ako ga previse masiras moze da se desi da se i ostali pikseli `raspadnu` onda kuku lele :D
Daum ... 14.09.2010. 00:36 #244634

broj poruka: 12798
Prvi put čujem da se izazivaju mrtvi pixeli od masiranja ili tapkanja, tako da je to čist trač, pošto sam više puta radio to...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

imarkovic >> 14.09.2010. 01:00 #244638

broj poruka: 19023
imas dead pixel buddy, a probaj i da isklj. screen saver i poweroff monitora, stavi neku belu sliku preko celog ekrana neka stoji cele noci, meni je uspela ta fora par puta..nestane samo sutradan.

vaikiki ... 14.09.2010. 02:06 #244641

hvala prijatelju sto si mi rekao da sirim traceve ali .... svaki poksel ima 4 kontakta
ako sija u nekoj od osnovnih boja to znaci da se otkacio jedan koji nije masa....
ako odleti masa e onda je to mrtav piksel znaci ne pokazuje ni jednu boju... crna rupa na ekranu

jakim pritiskanjem poze da prekine kontakte koji su zdravi i to svi upozoravaju...
gilopile 14.09.2010. 02:17 #244644

broj poruka: 9459
Sto jednostavno ne kupis novi piksel pa ga zalemi.Od alata ti trebaju samo kombinirke i lemilica(moze i ona za oluke),ako to ne upali,onda u relnu na 200c i 20min.:)Neki su tako popravljali g.karte,m.ploce...pa sto ne bi mogao i monitor.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

vaikiki ... 14.09.2010. 02:26 #244646

ortak je skoro to pokusao sa grafickom pa mu je keva rekla da nije normalan :D
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs