Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Fan control......
STRANA 1 OD 1
AaAa Fan control...... 12.09.2010. 13:46 T29334

status: user
broj poruka: 661
Da li ima negde u biosu ili negde u windowsu da se podesi da mi se fan na grafickoj vrti na 50-60%..Jer je ova moja graficka malo starija a kad upalim komp fan joj radi na 30% i greje se na 55-60C.E sad ja koristim EXPERTool i moram svaki put da ga aktiviram na koliko hocu procenata da radi fan...to me malo nervira..Jel zna neko,neko resenje??HVALA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic ... 12.09.2010. 13:59 #244244

broj poruka: 9006
Jesi probao sa AtiTrayTools... čekaj malo, koju kartu uopšte imaš?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Mortificat Re: Fan control...... 12.09.2010. 14:14 #244248

broj poruka: 3519
Jednostavno podesi da ti se expertool diže sa windowsom i to je to. Ili uzmi msi afterburner i uradi isto. Svaki put kad ti se podigne sistem, kuler će se vrteti na onoliko obrtaja odnosno procenata koliko si ti definisao.

GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

:: Da li ima negde u biosu ili negde u windowsu da se podesi da mi se fan na grafickoj vrti na 50-60%..Jer je ova moja graficka malo starija a kad upalim komp fan joj radi na 30% i greje se na 55-60C.E sad ja koristim EXPERTool i moram svaki put da ga aktiviram na koliko hocu procenata da radi fan...to me malo nervira..Jel zna neko,neko resenje??HVAL
::
AaAa Probacu to sto ste predlozili 12.09.2010. 14:18 #244250

broj poruka: 661
HD2600pro

dsava re 12.09.2010. 15:44 #244268

broj poruka: 67
Skini radeon bios editor, skini bios karte, mozes uz pomoc gpu-z, podesi fan kako ti odgovara, ponovo bios ucitaj u karticu i resen problem. Procitaj i uputstvo ako nemozes da se snadjes ili nisi siguran.

http://www.techpowerup.com/gpuz/
http://www.techpowerup.com/rbe/

gilopile Re: re 12.09.2010. 16:23 #244279

broj poruka: 9459
+1
@AaAa:
Imao sam tu kartu i strasno me nerviralo kako su potavljeni parametri za regulaciju fan-a u biosu,tako da u je idle-u non-stop ubrzavao kuler sa 30 na 60%,a sve to zbog 1 stepena koji varira.Ne znam tacno,ali mislim da je do 59c na 30%,a 60 na 60%,ili slicno,jbg potrefilo se vreme i temperature.Hteo sam i ja da modifikujem bios,ali u medjuvremenu je ispustila dusu.Inace sam koristio RivaTuner gde sam ga zakucavao na 30% kada nije u loadu.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Skini radeon bios editor, skini bios karte, mozes uz pomoc gpu-z, podesi fan kako ti odgovara, ponovo bios ucitaj u karticu i resen problem. Procitaj i uputstvo ako nemozes da se snadjes ili nisi siguran
:: http://www.techpowerup.com/gpuz
:: http://www.techpowerup.com/rbe
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs