Kao sto naslov kaze,da li je moguce spojiti 8800GT 1GB DDR3 sa ATI HD5850 ? Cujem razne price i po forumima i po gradu kazu oces fiziku imaj neku Nvidiu za to a ostalo da ti mlati Ati . Sad ja vas pitam vredili to ? Moja ploca je Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 4 GB DDR3 rama 1800 Mhz Silicon Power Procesor AMD Phenom X 4 965 3.8Ghz napajanje LC Power Arkangel 850W i naravno de ima u gradu da se nadje 5850 za solidne pare ? I da li se ispalti cekati seriju 6000 hvala unapred
Čekaj, ako gledaš novu kartu, a hoćeš PhysX, zašto gledaš uopšte ATI 5850?
Taj spoj Ati i nvidia kao radi, ali sa nekim modifikovanim driverima... bolje uzmi pravu stvar. Pogotovo što Fermi arhitektura mnogo mnogo bolje performanse ima sa physX-om nego prethodna GT200 serija... __________________ Scourge of PCBerza
moze to da radi i lepo da radi ali ipak bih ja sacekao 6000 radeon ako nizbogcega drugog onda zbog pada cena ostalim grafama, imas jako solidnu integrusu pa mozes na njoj da igras neke starije igre u medjuvremenu.
Jeste, ta ploča ima integrisnu grafiku. A i nije nigde pomenuo da ima 8800GT, samo je pitao da li mogu da rade zajedno. Verovatno je hteo da pazari obe.
cek, a sta bi sa onim da nvidia beta drajveri dozvoljavaju physix kad je ati karta glavna? mislio sam da vise ne treba nikakva modifikacija?
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
:: Čekaj, ako gledaš novu kartu, a hoćeš PhysX, zašto gledaš uopšte ATI 5850? :: :: Taj spoj Ati i nvidia kao radi, ali sa nekim modifikovanim driverima... bolje uzmi pravu stvar. Pogotovo što Fermi arhitektura mnogo mnogo bolje performanse ima sa physX-om nego prethodna GT200 serija.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
:: Pa ako je ATI primarna stavis catalyst, a za nVidiu ne stavljas nista samo je prijavis kada ti PhsyX`s zatrazi kartu :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Instaliraju se i ati i nvidia driveri i odradi se npr. ovaj patch http://goo.gl/12Il da bi dobio u nvidia control panelu opciju da ukljucis physx na posebnoj karti. Meni je ovo radilo sa 4890 i 8800gt-om na starom kopmu, ali sad jos nisam uspeo sa 5870 jer mislim da me ploca, chipset nesto zezaju, u pitanju je asus m4a89gtd pro usb3 pa nisam siguran ni da bi njemu radilo na gigabyte-u posto je isti chipset.
:: Pa nemoj mi samo reci da ces da turis Forceware i Ati-jeve drivere zajedno na jednoj ploci :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Nije toliko jednostavno.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 ::
pa ovako sam to shvatio: stave se drajveri za atija, pa se onda stave 257+ beta drajveri za nvidiju, restartujes komp i u nvidia control panelu ukljucis physix na nvidia kartici...
bila je prica na netu da su omogucili pre nekog vremena greskom u beta drajverima (257.xx mislim) da radi physix bez ikakvog patcha, a kad su onda videli koliko se ljudi javilo da je to super, odlucili su da zadrze tu opciju. ali samo u beta drajverima. jel ima neko ko moze to da potvrdi?
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
:: pa ovako sam to shvatio: stave se drajveri za atija, pa se onda stave 257+ beta drajveri za nvidiju, restartujes komp i u nvidia control panelu ukljucis physix na nvidia kartici... :: :: bila je prica na netu da su omogucili pre nekog vremena greskom u beta drajverima (257.xx mislim) da radi physix bez ikakvog patcha, a kad su onda videli koliko se ljudi javilo da je to super, odlucili su da zadrze tu opciju. ali samo u beta drajverima :: jel ima neko ko moze to da potvrdi :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: ::
Ovako izvinjavam se svima ja posedujem 8800 GT pa me zanima da li da je zadrzim ili ne ? :) Sto se tice 5850 ona bi mi bila primarna a 8800 GT sekundarna Znaci da cekam pad cena i da izaberem nesto Sto se tice Nvidie uzeo bi ja GTX460 samo koliko je ona dobra i kako bi to radilo sa mojim procesorom ?? Svi kazu Amd platforma Ati Inetl Nvidia e da vic bude veci pre sam imao intel a ploca je bila za cros fire :) :) a furao se 8800GT koji i sad furam :) Dakle da sacekam seriju 6000 i da uzmem nesto odalte za nekih 200 jevreja ili 5850 koji ce pasti ?>? hvala unapred
sad sam malo koristio google i izgleda da ipak ne moze. glupo... hvala na linku!
:: Pogledaj ovaj forum http://goo.gl/12Il :: :: :: pa ovako sam to shvatio: stave se drajveri za atija, pa se onda stave 257+ beta drajveri za nvidiju, restartujes komp i u nvidia control panelu ukljucis physix na nvidia kartici... :: :: :: :: bila je prica na netu da su omogucili pre nekog vremena greskom u beta drajverima (257.xx mislim) da radi physix bez ikakvog patcha, a kad su onda videli koliko se ljudi javilo da je to super, odlucili su da zadrze tu opciju. ali samo u beta drajverima :: :: jel ima neko ko moze to da potvrdi :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: :: :: ::
Radi fizika sa atijem ja sam probao. Dakle jedan ATI za render i jedan NV za fizilu. Cekanje serije 6xxx ko zna kada ce to. RAdice ti ali posto ti imas 890GX chip na ploci imaj u vidu da kada stavis pored 5850 8800GT da ce taj 5850 raditi PCI-e x8 a ne x16 kao sto bi rado kada bi bio sam on uboden u plocu koliko ce se ovo odraziti na performanse ne znam kada je u ptitanju samojedan 5850. Za CF x8 i x16 ima neke min razlike ali prakticno da i nema ali to vazi za CF za samojednu grafiku koja radi render razlika x8 i x16 ne znam kolika bi bila.
:: :: :: Ovako izvinjavam se svima ja posedujem 8800 GT pa me zanima da li da je zadrzim ili ne ? : :: Sto se tice 5850 ona bi mi bila primarna a 8800 GT sekundarn :: Znaci da cekam pad cena i da izaberem nesto :: Sto se tice Nvidie uzeo bi ja GTX460 samo koliko je ona dobra i kako bi to radilo sa mojim procesorom ? :: Svi kazu Amd platforma Ati :: Inetl Nvidia :: e da vic bude veci pre sam imao intel a ploca je bila za cros fire :) :) a furao se 8800GT koji i sad furam : :: Dakle da sacekam seriju 6000 i da uzmem nesto odalte za nekih 200 jevreja ili 5850 koji ce pasti ?> :: hvala unapred ::
MA kakve bete radi sa oficielnim driverima. ima negde tema na kojoj sam to i pokazao. Samo treba patch da se pokrene ima ga na netu za x64 sisteme i za x86. Instalira se ATI driver pa nv driver pa patch se pokrene, pokrene control panel nvidei i Enabluje se opcija PhySx to je sve i to radi bez muke.
:: sad sam malo koristio google i izgleda da ipak ne moze. glupo... hvala na linku :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: :: :: Pogledaj ovaj forum http://goo.gl/12Il :: :: :: :: :: pa ovako sam to shvatio: stave se drajveri za atija, pa se onda stave 257+ beta drajveri za nvidiju, restartujes komp i u nvidia control panelu ukljucis physix na nvidia kartici... :: :: :: :: :: :: bila je prica na netu da su omogucili pre nekog vremena greskom u beta drajverima (257.xx mislim) da radi physix bez ikakvog patcha, a kad su onda videli koliko se ljudi javilo da je to super, odlucili su da zadrze tu opciju. ali samo u beta drajverima :: :: :: jel ima neko ko moze to da potvrdi :: :: :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: :: :: :: :: ::
Ali on je mislio da sa tim nekim beta driverima mozhe da postavi kartu za physx bez ovog patcha.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
:: MA kakve bete radi sa oficielnim driverima. ima negde tema na kojoj sam to i pokazao :: Samo treba patch da se pokrene ima ga na netu za x64 sisteme i za x86 :: Instalira se ATI driver pa nv driver pa patch se pokrene, pokrene control panel nvidei i Enabluje se opcija PhySx to je sve i to radi bez muke :: :: :: sad sam malo koristio google i izgleda da ipak ne moze. glupo... hvala na linku :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: :: :: :: :: Pogledaj ovaj forum http://goo.gl/12Il :: :: :: :: :: :: :: pa ovako sam to shvatio: stave se drajveri za atija, pa se onda stave 257+ beta drajveri za nvidiju, restartujes komp i u nvidia control panelu ukljucis physix na nvidia kartici... :: :: :: :: :: :: :: :: bila je prica na netu da su omogucili pre nekog vremena greskom u beta drajverima (257.xx mislim) da radi physix bez ikakvog patcha, a kad su onda videli koliko se ljudi javilo da je to super, odlucili su da zadrze tu opciju. ali samo u beta drajverima :: :: :: :: jel ima neko ko moze to da potvrdi :: :: :: :: :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: :: :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Mislim da ne moze sa beta driverima
09.09.2010. 15:15
status: user broj poruka: 2929
Sta fali patchu? Bitno je da radi sve ostalo nema veze da li je beta patch ili nesto trece.
:: Ali on je mislio da sa tim nekim beta driverima mozhe da postavi kartu za physx bez ovog patcha :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: :: :: MA kakve bete radi sa oficielnim driverima. ima negde tema na kojoj sam to i pokazao :: :: Samo treba patch da se pokrene ima ga na netu za x64 sisteme i za x86 :: :: Instalira se ATI driver pa nv driver pa patch se pokrene, pokrene control panel nvidei i Enabluje se opcija PhySx to je sve i to radi bez muke :: :: :: :: :: sad sam malo koristio google i izgleda da ipak ne moze. glupo... hvala na linku :: :: :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: :: :: :: :: :: :: Pogledaj ovaj forum http://goo.gl/12Il :: :: :: :: :: :: :: :: :: pa ovako sam to shvatio: stave se drajveri za atija, pa se onda stave 257+ beta drajveri za nvidiju, restartujes komp i u nvidia control panelu ukljucis physix na nvidia kartici... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: bila je prica na netu da su omogucili pre nekog vremena greskom u beta drajverima (257.xx mislim) da radi physix bez ikakvog patcha, a kad su onda videli koliko se ljudi javilo da je to super, odlucili su da zadrze tu opciju. ali samo u beta drajverima :: :: :: :: :: jel ima neko ko moze to da potvrdi :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: :: :: :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ja ne bih čekao seriju 6xxx nikako, jer ko zna kad će, i ko zna koliko će da košta... Realno, pitanje je i koliko će još biti potrebno meseci nakon toga da padnu cene, a padaće po 10 evra... __________________ Scourge of PCBerza
Sudeci po ovom grafikonu ako je tacan ATI ima da trese po usima kolike ce cene da budu..Ako to pogledamo iz tehnoloskog ugla,vece povrsine chipa,povecan broj shadera,malo skuplji proizvodni proces mozda se i desi ovako nesto ali takodje to pomera i granice dobrih karateristika koje je imala serija 5xxx..
Jos zanimljivija stvar mi je sledeca da nVidia odgovara sa Fermijem na drugu generaciju ATI karti a u skladu sa tehnologijom trebala je da se poredi sa serijom 5xxx ali ih je omelo kasnjenje..Bice zanimljivo.
:: Ja ne bih čekao seriju 6xxx nikako, jer ko zna kad će, i ko zna koliko će da košta.. :: Realno, pitanje je i koliko će još biti potrebno meseci nakon toga da padnu cene, a padaće po 10 evra.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Broj postavljenih tema: 60400. Broj poslatih odgovora: 647488. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.