To bih ja tebra povezao sa zemljom Serpskom, i znajuci kakva sve govna mi kupujemo po cenama vecim nego u evropi(gde ide prva ruka)ni ne cudi me taj broj otkaza.
Kada si zadnji put cuo da je neki novi hw dobijen ili uvezen iz EU skiknuo nekome???
Ko je rekao da ću da je prodajem? Ostaviću je na polici, iznad mog monitora, da mi uvek bude na oku. Karta zlata vredi, ne može da se nađe ni ispod zemlje.
:: Jedino ako meni prodas taj GTX, u svakom drugom slucaju mojne te sanjam :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Šta mislite, jel se isplati prelazak sa GTX 275 na GTX 460 1 GB :: :: :: :: :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ko je rekao da ću da je prodajem? Ostaviću je na polici, iznad mog monitora, da mi uvek bude na oku. Karta zlata vredi, ne može da se nađe ni ispod zemlje
Gledao sam, tu su negde, malo je GTX 460 1 GB bolja, jedno 10% Doplata bi bila oko 50-ak evrića, što nije mnogo.
Ono što mi se jako sviđa kod GTX 460 1 GB je min FPS, koji je fenomenalan.
Mislim da bi prava zamena za moju kartu bila GTX 475. Samo, pitanje je kad će da se pojavi, koja cena i kakve perfomanse će imati.
:: Sto se tice brzine jedne u odnosu na drugu, ne. Te karte su otprilike podjednake. Jedino ako imas neki dobar dil : :: :: :: :: :: Šta mislite, jel se isplati prelazak sa GTX 275 na GTX 460 1 GB :: :: :: :: :: ::
Imaš oglas na Benchu, lik prodaje Asus GTX 275 za 160e. Daj mu 150e i na konju si.
:: Jel ima na ovoj Berzi neko malo glupaviji sa dobrom grafikom u kompu :: u pizdu materinu danas se i deca radjaju sa fax-om :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Ko je rekao da ću da je prodajem? Ostaviću je na polici, iznad mog monitora, da mi uvek bude na oku. Karta zlata vredi, ne može da se nađe ni ispod zemlje ::
taj tu GTX275 nece prodati dok je ne spusti na 130e minimum!
:: Imaš oglas na Benchu, lik prodaje Asus GTX 275 za 160e. Daj mu 150e i na konju si :: :: :: :: Jel ima na ovoj Berzi neko malo glupaviji sa dobrom grafikom u kompu :: :: u pizdu materinu danas se i deca radjaju sa fax-om :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: http://spedr.com/4tb3 :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ko je rekao da ću da je prodajem? Ostaviću je na polici, iznad mog monitora, da mi uvek bude na oku. Karta zlata vredi, ne može da se nađe ni ispod zemlje :: ::
Ja tu kartu ne bih prodavao ispod 140e, ne zato što imam takvu, već zato što vredi toliko, kad se uporedi sa nekom drugom. Pa GTX 460 i HD 5850 se prodaju po 200-240e polovne, a brže su od ove u proseku za 20% Jeste da se GTX 275 pojavila u aprilu 2009-te, međutim, ni HD 5850 nije nešto mlada. Sad će tačno godinu dana od pojavljivanja. Slična stvar sa HD 5770. Ta karta je realno precenjena. Treba da košta oko 100e polovna, a ne 130e koliko je prodaju.
Edit: Naravno, cena zavisi od garancije i o kom se proizvođaču radi. Ako neka nema garanciju, morala bi da košta 120-130e. :: :: salis se :: :: taj tu GTX275 nece prodati dok je ne spusti na 130e minimum :: :: :: Imaš oglas na Benchu, lik prodaje Asus GTX 275 za 160e. Daj mu 150e i na konju si :: :: :: :: :: :: :: Jel ima na ovoj Berzi neko malo glupaviji sa dobrom grafikom u kompu :: :: :: u pizdu materinu danas se i deca radjaju sa fax-om :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: http://spedr.com/4tb3 :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ko je rekao da ću da je prodajem? Ostaviću je na polici, iznad mog monitora, da mi uvek bude na oku. Karta zlata vredi, ne može da se nađe ni ispod zemlje :: :: ::
Bas zbog tih svih razloga sto si naveo retardirano je platiti polovnu GTX275 danas u septembru 2011. godine vise od 130e
Necu uopste da se raspraljam, i vise sam nego svestan koliko koja kartica moze polovna da se proda i koliko koja kartica vredi.
To sto ti poredis koliko je koja brza od koje obesi macku o rep...porediti GTX 275 sa 5850 je van svake pameti i cenovno i po performansama i po datumu pojavljivanja...
Ako ides tom logikom 4890 koja joj je egal se prodaje upravo od 110-130e
Kao sto rekoh glupo je raspravljati se ali sve preko 130e za GTX275 je preplaceno...i mislio sam da se to i ne mora `dokazivati` da je to cinjenica za sve koji se razumeju u trenutno stanje trzista i koji ga prate - jedno je koliko ti mislis da nesto vredi drugo je za koliko moze da se proda a trece koliko ces nakraju dobiti.
2010-a smo :D Šalu na stranu, nego sad ti meni reci da li je normalno prodavati polovnu HD 5850 koja je stara god. dana za 240e? A kad se pojavila koštala je 200e. Trenutno tržište govori da HD 5850 košta 27000 RSD, a GTX 460 1 GB 22000 RSD. Razlika je 5-10% u korist HD 5850. Da li je to sada realna cena HD 5850? Da napomenem PhysX, koji se inače sve više i više razvija. Što se tiče HD 4890, njena realna cena je 120e, s` obzirom da je 5% slabija od GTX 275 i da nema PhysX. Još je i izašla pre 275-ice. I ja sad ne vidim razlog zašto se GTX 275 ne bi prodavao za 140-150e?
:: 2010-a smo :D Šalu na stranu, nego sad ti meni reci da li je normalno prodavati polovnu HD 5850 koja je stara god. dana za 240e? A kad se pojavila koštala je 200e. Trenutno tržište govori da HD 5850 košta 27000 RSD, a GTX 460 1 GB 22000 RSD. Razlika je 5-10% u korist HD 5850. Da li je to sada realna cena HD 5850? Da napomenem PhysX, koji se inače sve više i više razvija. Što se tiče HD 4890, njena realna cena je 120e, s` obzirom da je 5% slabija od GTX 275 i da nema PhysX. Još je i izašla pre 275-ice. I ja sad ne vidim razlog zašto se GTX 275 ne bi prodavao za 140-150e :: ::
Realno je da za gtx 275 tražiš min 140e. Čak je povoljno! To što se 5770 prodaje nova za 150e i više je druga priča, a tu gtx 275 ja ne bih menjao(kao što neću ni moju 260) sve dok ne pređem na monitor sa jačom rezolucijom. It`s your call.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.