Isti video materijal Avivo zavrsi za 48 sekundi ,Nvidia badaboom za 114 sekudni. Nvidia Badaboom kosta 30 $ ,Avivo je free.
U pitanju je konvertovanje MPEG2 formata 1080 P (1920x1080)full hd rezolucija 30 fps u manju rezoluciju 720 P (1280×720)30 fps H264 codec. Trajanje MPEG2 fajla je 92 sekunde.
Da mada ni Mediashow esspresso nije loš. Malo je previše šminkerski i restriktivan po pitanju rezolucija i bitratea, ali bitno je da konačno ima programa za stream.
@obradmi, je l` ti vidis koliko je star taj klip? ta verzija badaboom-a je bila, program je uzimao mizerane resorse od procesora, zato je i bio toliko sporiji, posle u novijoj verziji programa su sredili to da podrzava multicore, i bili su tu negde. Inace.. badaboom daje mnogo bistriju, ostriju sliku pri obradi, po nekim testovima.
:: a postoji li neka besplatna alternativa badaboom-u za nvidiu? :: sto se mene tice, dokle god je brze od procesorskog konvertovanja, bicu zadovoljan.: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: ::
Postoji. U pitanju je `Mediacoder NT CUDA`. Evo i link :
Radi sa svim Nvidia GPU-ovima od G80 pa na više. Sa Fermijem radi kao lud! Jedino je malo siromašniji sa podešavanjima ali je bar free i odlično šljaka. Pozdrav!
Avivo i As konverter nisi nikad ni probao zato tako pricas, gde mozes da imas los kvalitet slike kada enkodiras u H264.Druga stvar Nvidia badaboom ne enkodira u divx ,wmv itd.. format.a ovaj to radi istom brzinom.Probaj kod nekog na masini As konverter i Avivo pa se javi za kvalitet slike buhaha. http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/avc/AsVideoConv32_3.0.2.0.zip
Nisam ja rekao da ima los kvalitet slike, samo sam rekao da badaboom enkodira ostrije, pogledaj malo po review-ima gde pisu da badaboom daje bolju sliku pri obradi, nego avivo, ali zato da je avivo brzi, doduse to je bilo ranije, sada vise nije tako. Probacu ja kad budem imao makinu :) sad sam na kanti teskoj. Al za sada neka bude kako sam procitao. Krajem godine treba da izadje badaboom v2, koji je optimizovan za fermi.
:: Avivo i As konverter nisi nikad ni probao zato tako pricas, gde mozes da imas los kvalitet slike kada enkodiras u H264.Druga stvar Nvidia badaboom ne enkodira u divx ,wmv itd.. format.a ovaj to radi istom brzinom.Probaj kod nekog na masini :: As konverter i Avivo pa se javi za kvalitet slike buhaha :: http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/avc/AsVideoConv32_3.0.2.0.zi :: :: :: Tortojeda ne vredi komentarisati :: :: :: :: ::
nema podesavanja u vezi slike ima samo birthrate ,As konverter koji radi uz podrsku Avivo ima sve sto se tice podesavanja slike,ostrina ,rezolucija ,audiobirthrate ,quality factor ,tip deinterlace itd.. da ne nabrajam .Sama Avivo aplikaciija koja je u okviru Catalista to je za ljude koje mrzi da podesavaju. Slika je boli glava u H264 ,ja bih licno voleo da Nvidia napreduje sa time,da stavi i divx i wmv barem ,ali za sada je ovako.
Zanima me koju vrzu konvertovanja podrzava ATI? I da li neko moze da da link za A`s Video Converter. Meni konkretno treba iz mpeg u flv,da li ubrzava taj proces?
Skinuti prvo Windows 7 Codecs ,jer sa njime Avivo otvara i matroska kontejnere,fajlove sa ekstenzijom *.mkv ,otvara flv itd..,Sa Klite codec nisam uspeo da otvorim matrosku.
Ne mora dekoder sto nudi Japanac ,jer to postoji vec u Win7 codec shark007
* Za WinXP korisnike, moraju da skinu Netframework 2.0 ,ako ne dolazi u okviru Catalista ,ako nema u okviru Catalista ,imate download link na japanskom sajtu , posle toga instalacija As konverter.
ne citas sta sam napisao ,u AS konverteru podesavas ostrinu i sve drugo sto te zanima u vezi slike ,sama Avivo aplikacija je napravljena za debile koji sednu prvi put za komp.Postoji Avivo aplikacija u okviru Catalista i Avivo engine koji se instalira naknadno ,nezavisno od Catalista.Avivo aplikacija ne moze da radi bez Avivo engine. Default quality za Avivo apliakciju je 75 % ,kao sto vidis na slici ,ti kad povecas postotak na 100 % dobijas jos kvalitetniju sliku nego sa Avivo aplikacijom koja nema ta podesavanja.Kao sto vidis sa As konveretrom koji radi sa Avivo engine imas podesavanja rezolucije i sve ostalo ,sto nema u Avivo aplikaciji ,u Avivo aplikaciji mozes samo da povecavas birthrate,nema drugo nista.
Sto se tice rendera u okviru Cyberlink power directora ,sa kojim se edituju video materijali ,ista brzina je u renderu i kod Ati i kod Nvidia ,to ti je ono kada seces ili sastavljas video klipove ,pa pravis finalni fajl ,sto se tice enkodiranja brzi je Ati ,nema dileme.
hvala!:) edit: a postoji li nacin da enkoduje u rezolucijama vecim od 640x480?:D
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
:: :: :: a postoji li neka besplatna alternativa badaboom-u za nvidiu? :: :: sto se mene tice, dokle god je brze od procesorskog konvertovanja, bicu zadovoljan.: :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: :: :: :: :: :: Postoji. U pitanju je `Mediacoder NT CUDA`. Evo i link :: :: http://www.mediacoderhq.com/cuda/get.htm :: :: Radi sa svim Nvidia GPU-ovima od G80 pa na više. Sa Fermijem radi kao lud! Jedino je malo siromašniji sa podešavanjima ali je bar free i odlično šljaka. Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.