Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pomoc!? GREJANJE!!
STRANA 1 OD 1
jasmin Pomoc!? GREJANJE!! 28.12.2006. 06:10 T2912

status: user
broj poruka: 7

Imam GAINWARD BP8800GTX-768-TV-DD VGA PCI-E 768MB GDDR3 1.1ns GeForce 8800GT i vidi cuda temperatura od 72stepena do 81.
Da li je to normalno???? Imao sam pre toga 7900GTX i nije prelazio 42stepena. Toliko bogato upustvo gde nema ni specifikacije uredjaja a kamoli o radnoj teperaturi. Isto tako im je i sajt bogat informacijama . Nikad vise kupovina Gainward o super kartici.
http://www.gainward.de/media/files/Specifications/8262_Bliss8800GTX_PCX_DD_768MB_datasheet.pdf
Pitanje je sledece: DA LI JE TO NORMALNA TEMPERATURA ZA NENORMALNU KARTICU I OBRNUTO
POZDRAV!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markodj rano je... 28.12.2006. 13:22 #11050

broj poruka: 51
Mislim da je previshe rano da pitash ljude o 8800.
Mogao si samo da se pohvalish da imash zver :-)
Shalu na stranu, to jeste visoka temperatura, ali mislim da nije katastrofa.
Moje 7800GTX sa ruchno promenjenim BIOS-om (GPU i MEM clock, delta clock i MEM timings) u paru pri punom optereccenju rade od 77-82*C sa stock kulerima (nisu heat-pipe) i nikad nisam imao problema.
Ne znam kako je kod tebe, ali meni je jako vrucce u sobi (grejanje shljaka :-) ), pa je mozzda i tu problem.
Mozzesh da potrazzish bolje kulere, pa ako nadjesh - javi na mail, uzeo bi i ja mozzda.

Pozdrav!
Marko
| DFI LanParty UT NF4 SLI-D |
| Dual Core AMD Opteron 170 @ 2800MHz |
| Geil One S TCCD 2x512MB DDR622 @ 1T-2.5-4-3-6 |
| Dual SLI NVidia 7800GTX 256MB @ 486/1350MHz |
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
star 8800 04.01.2007. 11:43 #11239

broj poruka: 15

Negde sam procitao da je to odprilike radna temperatura a mozes da montiras kuler koji ubacuje vazduh u kuciste naravno u pravcu kartice neka kucista to imaju (mislim na otvor) bas smo tako uradili na jednoj 7900gt i smanjili smo temperaturu za desetak stepeni.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs