Možda jeste kašnjenje u smislu DX11 ali je lepo videti da je cela ponuda u domenu mobilnih GPU-ova obnovljena i još bolje za nVidia-u je to što će se na tržištu pojaviti sve odjednom. Izlazi za mesec-dva. I što je najinteresantnije slabiji modeli Fermi generacije će očigledno pre videti tržište od desktop modela. Obzirom na veličinu mobilnog tržišta i ima smisla. Ovo je bitno za nVidia-u da se malo povrati pošto borba sa svima a posebno sa samim sobom očigledno ume da dovede do same ivice. Intel je gadan igrač. Sandy Bridge CPU-ovi će u sebi imati grafiku koja je jača od ATi 5450 grafičkih. Dobrom delu korisnika laptopova će to odgovarati ali za one koji traže više će nVidia-in Optimus odigrati baš dobro. Dok se zezaš po desktopu radi integrisana CPU grafika a pravi garfički čip troši 0 W. Kad se pokrene 3D kreće i GTX400M. Optimus tehnologija pomaže da taj prelaz koriskik i ne primeti, ni trptaj na ekranu.
Čuvajte pare vi što planirate neki prenosni računar pošto se za par meseci spremaju bitne novine.
Najbolje što može je, da ima najbolju diskretnu grafiku za oba tržišta a uz to, da mobilni deo troši manje od konkurencije. A, nema. I intel i AMD imaju svoja integrisana a uskoro i prava fusion rešenja. Postavih ja malopre temu: gde je tu nvidia? - na to sam mislio. Nikako ne može da im parira u domenu gde se uplete CPU, dok je još dodatno zajebava Intel time što neće da im proda-iznajmi licence za svoje čipsetove i čipove. AMD je bar tu pošten iako u stvarnosti, nvidia nije intelu toliki takmac koliko AMD-u, ali, plavi su kvarni ko superkarijes. Stvarno su im (nvidiji) muda u procepu, a, ako ništa, bar su počeli da rade, sad se vidi da su sve ove godine nakon 8xxx serije proveli češući guzice po forumima kako su najbolji itd. i smišljajući nove nazive za stare kartice... a na budućnost su lakonski polagali nade u: `duplo ovoga, plus duplo onoga, plus nasviraš do yaya i krkneš glomazno hlađenje, potplatiš pet-šest reviewa za tebe, još toliko u korist blaćenja protivnika, redovno pare u razvojne timove igara, i, piči.... kad ja tamo a ono međutim. Samo da nije suviše kasno? Pošto kasno jeste.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Najbolje što može je, da ima najbolju diskretnu grafiku za oba tržišta a uz to, da mobilni deo troši manje od konkurencije. A, nema :: I intel i AMD imaju svoja integrisana a uskoro i prava fusion rešenja. Postavih ja malopre temu: gde je tu nvidia? - na to sam mislio. Nikako ne može da im parira u domenu gde se uplete CPU, dok je još dodatno zajebava Intel time što neće da im proda-iznajmi licence za svoje čipsetove i čipove. AMD je bar tu pošten iako u stvarnosti, nvidia nije intelu toliki takmac koliko AMD-u, ali, plavi su kvarni ko superkarijes :: Stvarno su im (nvidiji) muda u procepu, a, ako ništa, bar su počeli da rade, sad se vidi da su sve ove godine nakon 8xxx serije proveli češući guzice po forumima kako su najbolji itd. i smišljajući nove nazive za stare kartice... a na budućnost su lakonski polagali nade u: `duplo ovoga, plus duplo onoga, plus nasviraš do yaya i krkneš glomazno hlađenje, potplatiš pet-šest reviewa za tebe, još toliko u korist blaćenja protivnika, redovno pare u razvojne timove igara, i, piči.... kad ja tamo a ono međutim :: Samo da nije suviše kasno? Pošto kasno jeste :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Što se potrošnje tiče mislim da će tu za veliki deo ponude ovih novih GTX400M biti sve OK. Osnova je uglavnom GF104 a za njega smo videli da je urađen pristojno.
Sačekajmo testove za par nedelja. Za nVidia-u performanse i nisu presudne. Procenat ili dva gore dole nije bitno. Bitno je da je ponuda sva DX11 i da su sve klase prisutne istovremeno. I što je najvažnije da im se ne ponovi ono sa onim masovnim riknjavanjem mobilnih čipova i trošak oko 200 miliona dolara i sva ljaga.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.