Nema najave cena. Nadam se da će referentna biti oko 120e pa da obori cene 5750. GTX 460 je i po ceni i po perf između 5830 i 5850, tako da nije oborio ništa.
to je stvarno zalosno,da tako dobar proizvod ne napravi neki pomak na trzistu....
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Nema najave cena. Nadam se da će referentna biti oko 120e pa da obori cene 5750. GTX 460 je i po ceni i po perf između 5830 i 5850, tako da nije oborio ništa :: :: ::
Opet, i opet, podsetih se beskrajnih balavljenja i prepucavanja oko Gvozde i ATI ljubitelja, svašta nešto smo pisali (i ja), ali, sećam se bar nečega čega me ni sada nije blam da ponovim: ebeš sve, bitno je koliko će pasti cene ATI-ju kad nvidia izađe, naravno i obrnuto kad se ati ponovi. E, koliko sam bio blesav tada, bio sam opet dovoljno pametan da se ne izletim sa procenom (mislio sam - sada se može reći, da će kljoknuti za jedno 20-40%), kad ono - one poskupele. Koliko se god ne wole crveni i zeleni, i koliko god ja nemao dokaza osim matematike, ljudi, ovi lopovi su se međusobno dogovorili i nasvirali cene. Nema druge, ebem im oca očinjeg.
Mnogo nov čip, malo poznat sajt i malo testiranog softvera.
Meni ovo liči da je ravno u sredinu između 5770 i 5750. Slično je gađao i GTX460, u sred između 5830 i 5850.
U svakom slučaju najbitnije je za nVidia-u da u ovom izuzetno prodavanom segmentu konačno ima novi i DX11 proizvod. Sumanuto zakašnjenje ali je bitno da je tu i da je koliko toliko konkurentan. Malo sam razočaran sa klokovima, očekivao sam do 850 do 900 MHz u default referentnim varijantama.
Iskreno ono sto Nvidia moze da ucini ako su ove informacije tacne jeste da ovakva jedna karta bude dosta povoljna i time ce uticati na prodaju.Ovako je 5770 ipak isplatljivija kupovina jer je karta po ovim testovima ipak jaca.
Mislim nije ovo uopste losa karta samo treba videti cenu, i malo mi je cudno sto je ovoliko losijau Crysis-u, bukvalno kao da je iz nekog drugog segmenta....
:: Ako bi bila po ceni 5750 prodavala bi se ko vreo burek :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Kolko vidim ova kartica je u rangu 5750. E sad verovatno ce dobro da se klokuje pa ce oc verzije biti blizu 5770 i bice ista prica ko sa gtx 460 i 5850
:: Kolko vidim ova kartica je u rangu 5750. E sad verovatno ce dobro da se klokuje pa ce oc verzije biti blizu 5770 i bice ista prica ko sa gtx 460 i 585 :: :: ::
Pa nije problem tako i treba bar po ovim kineskim sajtovima ako su tacni od 10 igara 450 je u rangu sa 5750 koja može za verziju od 512 da se nađe za 11000-11500 a za 1024 13000-13500 mada 5770 imaš od 512 za 13500 (nema razlike 512 - 1024 cak ni za 5770 imao sam i proverio 5770 od 512 svi benchmarci je odradila isto ko i ova moja od 1024).E sad 450 ima fiziku pa mož da bude malo skuplja upravo zbog toga.Mada tek kad vidim benchmark na techpower il guru3d znacemo de je.
wow, LEADTEK, nadam se da ova ne crkava tako cesto kao 460..
:: Sasvi na mestu cena s`obzirom da je nVidia do sada uvek precenjivala grafike po izlasku :: :: :: http://spedr.com/pbw :: http://spedr.com/25ex :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.