POV GTX 460 769 MB TGT i test potrosnje raznih Gtx 460
STRANA 1 OD 1
obradmi
POV GTX 460 769 MB TGT i test potrosnje raznih Gtx 460
29.08.2010. 09:24
T28989
status: user broj poruka: 7726
Ono sto unosi zabunu kod modela GTX 460 je potrosnja,na tabeli se vidi raspon potrosnji GTX 460 od razlicitih proizvodjaca .vidimo da raspon varira od Zotac Gtx 460 koja trosi 291 W do modela Inno3D Gtx 460 1 GB koji trosi 372 W vrednosti utvrdjene meracem snage sa zidnog utikaca.
Hilbert ipak preporucuje napajanja min 500 W za sLI 700 W ,naravno firmiranih napajanja ,ne divljaka ili poludivljih napajanja.
Temperature takodje variraju od 56 C kod modela evga gtx 460 do 81 C kod modela Inno 3d gtx 460.Radi se o temperaturama u full load.Kod modela Pov Gtx 460 temp je 71 C full load.
Mada je ova karta u 3Dmark vantage ,(merilo jacine graficke karte po skyfire)slabija od Ati 5850 ,ja bih ipak rekao da joj je veliki konkurent ,ako se gleda framerate u igricama.Takodje ono sto moze da se vidi u 3dmark vantage je da su velike varijacije perfomasni modela GTX 460 od modela Axle Gtx 460 koji postize 13283 u vantage do modela KFA2Gtx 460 koji postize 16493 u vantage ,kao da se radi o razlicitim kartama.
Cena karte je 235 E iako regularni modeli kostaju od 160 do 170 E.Takodje ovaj model Gtx 460 moze da bude konkurent 5850 ovi jeftiniji modeli ne ,jer videcete po tabelama velike razlike u perfomansama.
Re: POV GTX 460 769 MB TGT i test potrosnje raznih Gtx 460
29.08.2010. 09:53
status: user broj poruka: 32
Ne siri DEZINFORMACIJE. Ni jedna od te 2 karte koje si ti naveo ne trosi toliko nego je to potrosnja celog SISTEMA. Za napajanje bilo koje gtx 460 karte i nekog quad procesora dovoljno je kvalitetno napajanje od 400 w, tipa corasair 400 cx...
:: Ono sto unosi zabunu kod modela GTX 460 je potrosnja,na tabeli se vidi :: raspon potrosnji GTX 460 od razlicitih proizvodjaca .vidimo da raspo :: varira od Zotac Gtx 460 koja trosi 291 W do modela Inno3D Gtx 460 1 GB koji trosi 372 W vrednosti utvrdjene meracem snage sa zidnog utikaca :: :: Hilbert ipak preporucuje napajanja min 500 W za sLI 700 W ,naravno firmiranih :: napajanja ,ne divljaka ili poludivljih napajanja :: :: http://www.guru3d.com/article/pov-geforce-gtx-460-tgt-ultra-charged-review/ :: :: :: Temperature takodje variraju od 56 C kod modela evga gtx 460 do 81 C kod modela Inno 3d gtx 460.Radi se o temperaturama u full load.Kod modela Pov Gtx 460 temp je 71 C full load :: :: :: Test Call of Duty Mw2 ~ full h :: :: http://www.guru3d.com/article/pov-geforce-gtx-460-tgt-ultra-charged-review/ :: :: Crysis ~ full h :: :: http://www.guru3d.com/article/pov-geforce-gtx-460-tgt-ultra-charged-review/1 :: :: Dirt 2 ~ full h :: :: http://www.guru3d.com/article/pov-geforce-gtx-460-tgt-ultra-charged-review/1 :: :: 3dmark vantage Dx1 :: :: http://www.guru3d.com/article/pov-geforce-gtx-460-tgt-ultra-charged-review/1 :: :: :: Mada je ova karta u 3Dmark vantage ,(merilo jacine graficke karte po skyfire)slabija od Ati 5850 ,ja bih ipak rekao da joj je veliki konkurent ,ako se gleda framerate u igricama.Takodje ono sto moze da se vidi u 3dmark vantage je da su velike varijacije perfomasni modela GTX 460 od modela Axle Gtx 460 koji postize 13283 u vantage do modela KFA2Gtx 460 koji postize 16493 u vantage ,kao da se radi o razlicitim kartama :: :: :: Cena karte je 235 E iako regularni modeli kostaju od 160 do 170 E.Takodje ovaj model Gtx 460 moze da bude konkurent 5850 ovi jeftiniji modeli ne ,jer videcete po tabelama velike razlike u perfomansama.
Prvo nemoj da vredjas. Ko ti kriv sto si polupismen pa ne znas da preneses informacije u izvornom obliku.
Potrosnja svih sistema sa razlicitim grafickim kartama nije presla u full load-u 400 W a koristili su Core i7 965 / X58. Naravno da nije na odmet imati kvalitetnih 500W zbog moguceg npr vodenog hladjenja, dzidza midzi koje se sada stavljaju tipa nenonki , hrpe ventilatora itd. Ali za prosecan sistem je dovoljno 400 W.
:: Procitaj lepo sta pise sta si utripovo :: :: Recommended Power Suppl :: :: Here is Guru3D`s power supply recommendation :: :: GeForce GTX 46 :: :: * On your average system the card requires you to have a 500 Watt power supply unit. ::
u pitanju je zamena teza ,neko ko je nepismen i mrzi ga da cita ,prigovara meni da sam polupismen,a lepo pise Guru 3 D preporuka za napajanje.Ti tarminava ako hoces otvori novu temu i preporucuj napajanja od 400 W za Gtx 460 ,ja ipak ne bih osporio Guru3 D ,sajt je ipak ok i ostao je realan koliko god je to moguce.
ja samo ne znam,odakle tebi pravo,da direktno napadas coveka,tri posta si ovde nabacio tako sto si se izlupetao i izvredjao coveka,koji sa svojim vestima i testovima,dosta znaci ovom forumu.
i jos je jasno ko dan da si pismen ,kao srbin iz 18.veka,i ovde napadas coveka sto je preneo informaciju sa sajta zavidnog renomea,a ne nekog koji lansira razne gluposti.
i u krajenjm slucaju,sta ti umisljas,registrovo si ovde i odma poceo da lupetas ,dal je to sa namerom ili tebi stvarno neshto fali ,ti znas to bolje!
ako ti je cilj ,lupetanje i vredjanje,nasao si pogresno mesto,za to
Uze mi rec iz tastature !!! Moram da primetim da covek ima tri posta i sva tri u ovoj temi. Sem toga meni je jedina merodavna potrosnja ona koja se meri izmedju uticnice i racunara. Ostalo je sviranje organu na razmnozavanje.
Obrade jeste da navijas za AMD/ATI ali samo nastavi sa svojim sitlom na forumu.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ja samo ne znam,odakle tebi pravo,da direktno napadas coveka,tri posta si ovde nabacio tako sto si se izlupetao i izvredjao coveka,koji sa svojim vestima i testovima,dosta znaci ovom forumu :: :: :: i jos je jasno ko dan da si pismen ,kao srbin iz 18.veka,i ovde napadas coveka sto je preneo informaciju sa sajta zavidnog renomea,a ne nekog koji lansira razne gluposti :: :: i u krajenjm slucaju,sta ti umisljas,registrovo si ovde i odma poceo da lupetas ,dal je to sa namerom ili tebi stvarno neshto fali ,ti znas to bolje :: :: ako ti je cilj ,lupetanje i vredjanje,nasao si pogresno mesto,za to
O cemu ti pricas covece. Kakve veze ima dal imam 3 ili 33333 , kad sam u svom prvom postu kulturno napisao da covek siri dezinformacije odnosno da nije vest sa drugog sajta preneo kako treba. Napisao je ponovicu jos jednom tj. citiracu `Zotac Gtx 460 koja trosi 291 W do modela Inno3D Gtx 460 1 GB koji trosi 372 W` sto nije tacno. Nego sistem sa tim karticama u full load-u trosi toliko i toliko. A postove je vrlo lako ovde nabudziti za par dana jer je sigurno preko 99 % postova obicno prepucavanje evo npr kao tvoj drveni advokatu. Tvoj post je skup nebuloza i nema ama bas nikakve kontakte sa stvarnoscu a ni sa temom. Obrati paznju sta je ko napisao i ko je koga poceo prvi da vredja A mogao bi i nesto u vezi teme da prokomenatarises umesto sta nabijas kvantitet broja postova baljezgarijama.
:: ja samo ne znam,odakle tebi pravo,da direktno napadas coveka,tri posta si ovde nabacio tako sto si se izlupetao i izvredjao coveka,koji sa svojim vestima i testovima,dosta znaci ovom forumu :: :: :: i jos je jasno ko dan da si pismen ,kao srbin iz 18.veka,i ovde napadas coveka sto je preneo informaciju sa sajta zavidnog renomea,a ne nekog koji lansira razne gluposti :: :: i u krajenjm slucaju,sta ti umisljas,registrovo si ovde i odma poceo da lupetas ,dal je to sa namerom ili tebi stvarno neshto fali ,ti znas to bolje :: :: ako ti je cilj ,lupetanje i vredjanje,nasao si pogresno mesto,za to
Možda i nije prenesena poruka iz teksta baš najbolje
29.08.2010. 12:52
status: user broj poruka: 9006
Al kakve veze ima, tu je link ka tom delu teme pa prevodi sam.
A ionako svi znamo da je ono što piše kao TDP jedno a realna potrošnja nešto drugo. Svejedno, lično 460 sa 1GB ne bi stavljao ni na corsair od 400W a taman posla na nešto drugo, ako bi to i radilo nijednom napajanju ne prija da radi na više od 80% svoje maksimalne snage.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
video i sto ti rece `Obrati paznju sta je ko napisao i ko je koga poceo prvi da vredja ` ,ti si prvi poceo,i koji si ti da nekome pricas da lupa i ,baljezgarise i nabija kvantitet postova,da sam to radio danas bi ko zna kolko imao,i ko da je uopste bitno?
bitno da si ti umislio ,kako si iznad nekoga(konkretno mene,i delimicno obrada) i sad meni neshto meni ovde solis pamet ,ko si ti?
ti si neshto bolji od mene?ok ako mislis da jesi,svaka cast
Point Of View je firma za koju sam se licno uverio u proslim vremenima da je extra. Imao sam 2 njihove grafe.Medjutim mislim da tesko moze kod nas da se nadje[Trebalo bi da su holandjani] Steta,zato sto drug treba da mi uzme novu grafu.
Obrad nije napisao kako treba da je potrošnja ukupna, a ne samo za grafiku, ali stvarno smešno kako se od malih prepirki predje na to ko je pismen ili nepismen itd...
A drvenih advokata na ovom forumu ima previše... __________________ Scourge of PCBerza
@raic Sada da, ali ti si skoro dosao na forum, obradovi postovi su ovakvi bili pre.
Post 1: AMD/ATi odlican, savrsen, brzi, bolji, lepsi
Post 2: Intel, nVidia zaostaje, sporiji, trose, greju se, ovakvi onakvi
Bio je stalno kritikovan zbog navijanja i reklamiranja (kao da mu neko placa) pa je prestao to da radi na ne fer nacin.
Nazalost ima jos uvek svojih bubica. Nedavno je napisao kako sam ja taj koji je navijao za nVidiju, a ja niti sam fan boy, niti sam klinac da se spustim toliko nisko. Jbg, razumem, ljudi grese...
Broj postova zaista nije bitan, dok neko ne pocne da se pravi pametan i da vredja druge. ___________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Bar ne psuje drugima majke u odbranu svojih stavova, na to sam mislio.
Bio jednom ugledan domaćin predložen za seoskog kneza te krenu vlast da se raspituje o njemu i tu pojedini seljani izjaviše kako dotični ima na duši oko tridesetak grla što sitne što krupne stoke dok se kandidat kleo kako nikad u životu ništa nije ukrao osim dve koze a i to su ga stričevi nagovorili. Tu mudra narodna vlast vidi da se preteruje s obe strane i prebivši na pola utvrdi da budući knez nije otuđio više od petnaestak glava životinje pa stoga nije prešao granice čestitosti i može mu se biti narodnijem glavarom.
Khm, neko sa strane ko posećuje ovaj forum prosvetljenja radi lako će da izvuče sredinu izmeđ navijačkih grupacija što bi uglavnom i bilo ono što želi da sazna. Moraju i oni malo da se potrude, jašta. Jadno je ono znanje koje stekneš olako.
Živeli fanbojovi!
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
poznavanje Omovog zakona i definiciju wat-a neki su ukapirali neki ne,sa zidnog utikaca se uvek meri ukupna potrosnja ,sa zidnog utikaca ne moze da meris TDP graficke.To je jasno ko dan za onog ko poznaje ove gore navedene zakonitosti. Merio je potrosnju sistema u load-u preko zidnog utikaca ,logicno ,nece valjda da testira x igrica ,pa da meri potrosnju u idle.
Mozda je pravo pitanje zasto je Hilbert predlozio malo jace napajanje od nominale potrosnje celog sistema sa Pov Gtx 460 a koje iznosi 342 W(CPU + ploca + GPU itd...).Verovatno je pretpostavio da neko ima i po 3 harda u racunaru ili 2 DVd-a BR i slicno tu je i OC CPU koji ne mora uvek da bude model CPU u testu ,a koji vise trosi od tog modela u testu kada se overklokuje itd.. Ima raznih faktora uglavnom covek je testirao mali milion napajanja i ima iskustva po tom pitanju.Znaci 500 W napajanje je nesto sto zadovoljava sve uslove za single GTX 460 u bilo kojoj varijanti sa CPU .Nemam ja nista protiv i onih koji kazu da to moze i sa 400 W ,ali ja ne stojim iza toga.
Evo i napajanja koje je on testirao ,a koje on preporucuje za Gtx 460.
@raic: totalni offtopic, ali moram ovo da napisem, covece postovi su ti genijalni, mislim da si omasio profesiju, mogao bi da budes pisac ili novinar.:)) ako se slucajno desi da pocnes da pises za neki casopis, obavezno javi da se pretplatim na godinu dana.:D
ontopic: verovatno bi gtx 460 mogla opusteno da radi na 400-450w napajanju (pri cemu mislim da ima cistih 400w na 12v grani, ne ono kao 400w psu a realno 280w na +12v grani), ali svako ko daje 200e za karticu a stiska se za dodatnih 30e za bolje napajanje, treba da stavi prst na celo i zapita se koliko planira da mu traje kompjuter.
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
:: Bar ne psuje drugima majke u odbranu svojih stavova, na to sam mislio :: :: Bio jednom ugledan domaćin predložen za seoskog kneza te krenu vlast da se raspituje o njemu i tu pojedini seljani izjaviše kako dotični ima na duši oko tridesetak grla što sitne što krupne stoke dok se kandidat kleo kako nikad u životu ništa nije ukrao osim dve koze a i to su ga stričevi nagovorili. Tu mudra narodna vlast vidi da se preteruje s obe strane i prebivši na pola utvrdi da budući knez nije otuđio više od petnaestak glava životinje pa stoga nije prešao granice čestitosti i može mu se biti narodnijem glavarom :: :: Khm, neko sa strane ko posećuje ovaj forum prosvetljenja radi lako će da izvuče sredinu izmeđ navijačkih grupacija što bi uglavnom i bilo ono što želi da sazna. Moraju i oni malo da se potrude, jašta. Jadno je ono znanje koje stekneš olako. :: :: Živeli fanbojovi :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.