Znam ali rekoh da ima neku predstavu o tome koliko mu troši računar a da ne bude zbunjen raznim odgovorima na ovom forumu. Pozdrav!
:: Da samo na tim PSU Calculator-ima nema ni P od pika, a to je bitan faktor kako se penjes ka high segmentu :: :: U njegovom slucaju 550w brendiranih za miran san i opciju dodavanja kojecega :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: Lepo popuni polja na gore navedenoj stranici i videćeš može li ili ne pošto nisi naveo ostatak računara. Pozdrav :: ::
:: bez 700w nemoj se zezati,mani ove IT pametnjakovice oni znaju sta je dovoljno za tvoju kartu,kao da je imaju: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :
Meni je na napajanju thermaltake tr-02 500w sertifikovano na preko 86% efikasnosti bilo nakaceno: ploca asus m4a785td m-evo procesor phenom II 550 be klokovan na 3.5 bio zbog stock kulera 2x2gb ddr3 geil ultra Grafika - Gigabyte 9800gx2,trosi u load-u barem 350w eksterna zvucna,x fi,audigy 2 1 dwd-rezac i 3 kulera
to sam koristio neka 3 meseca
i posle raznih menjanja danas izgleda ovako:
ploca asus m4a785td m-evo procesor phenom II 550 be,sa titan fenrir kulerom,radi na 3.7,nemoze ploca vise... 2x2gb ddr3 geil ultra graficka-nvidia gtx260 referentna,radi stabilno na 705/1200/1450 zvucna x-fi xtreme music 5 kulera dwd-rezac
naravno pored ovoga sve vreme sam imao i kameru,i wifi sa dodatom jacom antenom,i onu kuglu sto emituje el.magnetne talase preko usb-a,sve to podize potrosnju ploce...
sad na it svetu ih ima 4,moje je crno, i mozda je i 0094
U svakom slucaju fenomenalno napajanje,I NISAM NEKI IT PAMETNJAKOVIC,ALI imao sam razne karte,i sa pouzdanoscu mogu da tvrdim da sa pouzdanoscu uzme neko sertifikovano napajanje od 500w.Za tu kartu i neki quad sasvim dovoljno.
JA mislim da za 55 evra nema nista bolje. NIje da su neke pare,nije ni da nisu,dakle racunaj barem 5500-6000 dinara,lepe pare ali i lepo napajanje.Imas i test http://www.itsvet.com/tekst/lc-power-lc6650gp3/3808/
Bolje za ove pare sumnjam da ces naci i svakako best buy!
Slazem se sa Milunkom, ali ako ti pare nisu preterano problem, uzmi jace i boljeg proizvodjaca... Ako se na nesto isplati dati vecu sumu novca i racunati kao dobru dugorocnu investiciju, to je napajanje.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Ako kupujes novo napajanje, odnosno vec posedujes tog CM-a, pogledaj koliku kombinovanu snagu daje na 12v, ona ti je najbitnija.
Ovaj gore LC Power, verovatno jeste dobro napajanje, ali ono isporucuje na 12v kombinovano 360w, iako je deklarisan kao 650w dok za iste novce imas recimo Silverstona ST50F-ES koji iako deklarisan kao 500w, na 12v daje 408w. Tako da kad gledas da li je dovoljno neka smernice budu preporuke proizvodjaca (dao Raic gore). I ne mora napajanje da radi bas na granicnim uslovima. Onih 700w gore je preterivanje. Taj CM bi trebao da je pristojan. Preporuka proizvodjaca se, pretpostavljam, odnosi na deklarisanu snagu napajanja (s tim sto ne kazu koju konfiguraciju uzimaju u obzir, a ni ti svoju nisi naveo), a CM spada u ozbiljnije firme.
Napomena: izneti podaci prikupljeni sa sajtova proizvodjaca.
Nigdje slike napona pri opterecenju, nigdje navedeno sta je koristeno da se napajanje od 650W optereti...
Onaj ko ovaj test uzme za ozbiljno vjerovatno nikada nije citao ozbiljan review napajanja...
To sto su oni napisali: ``Što se tiče performansi, nema odstupanja od default vrednosti napona ni kod većih opterećenja...`` a nigdje nisu pokazali je isto kao i da nisu nista rekli...
EDIT : Lijepo je rekao i gambini, napajanje deklarisano na 650W daje 360W (i to je upitno) na 12V grani, a Silverstone od 500W daje 408W (432W tacnije, ali nebitno) na 12V grani, sto dovoljno govori o kvalitetu i rejtingu LC (turbo mega giga) Power napajanja makar meni...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Kvalitet napajanja sigurno ne odredjuje snaga na 12V grani, trebas da znas sta ces kaciti na to napajanje pa shodno tome i da biras. Doticni LC je general purpose napajanje, sa prilicno izbalansiranim opterecenjima po 12, 5 i 3.3 granama, dok, ako ti je primarno da kacis trista grafika, onda gledas iskljucivo 12v granu, pa takvo i biras.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Navedi mi par komponenti koje se kace na 3.3 i 5V a trose nesto mnogo struje (snage), posto ovaj LC na tim granama isporucuje nemalo 300W!
Najbitnija je 12V grana, ona je za CPU, grafiku i sve vece potrosace, i sva novija napajanja se dizajniraju upravo tako da ima 12V grana bude najjaca, a starija (stari dizajn) napajanja imaju jake 3.3 i 5V grane kao da cu okaciti 50 USB stikova...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.