Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
10.8 drajveri popravili CFX performanse !
STRANA 1 OD 2  
TheBear 10.8 drajveri popravili CFX performanse ! 27.08.2010. 09:05 T28942

status: user
broj poruka: 6502
http://www.hardocp.com/article/2010/08/26/ati_crossfirex_application_profile_108a_performance

Takodje jos jedan test:

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/bericht_ati_catalyst_108/7/#abschnitt_directx11benchmarks

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija re 27.08.2010. 09:10 #239724

broj poruka: 4016
lej, sad tek vredi uzeti CFX!

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://tinyurl.com/36clubn

CPU AMD Phenom II 940MegahalemsMB DFI 790FXB-M2RSHGPU HD 4350 512MBRAM CORSAIR XMS2 4GB 1066cl5 HDD WD 3200aaks X2PSU 500W OCZ

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic ... 27.08.2010. 09:18 #239725

broj poruka: 2855
Uh ja reko par %.
Ovo je bas poboljsanje.

Sad ce neki zeleni trol da krene opet da mraci nesto

Alphacore = Rampage = SkyFire

TheBear Re: ... 27.08.2010. 09:23 #239726

Nece, ovo je sajt na koji su se svi pozivali kada su govorili da GTX460 SLI `dere` 5870 cf, ne bih rekao da je to slucaj nego driver problem da je bio...

:: Uh ja reko par %.
:: Ovo je bas poboljsanje
::
:: Sad ce neki zeleni trol da krene opet da mraci nest
:: Alphacore = Rampage = SkyFire
cakleni re 27.08.2010. 09:39 #239730

broj poruka: 320
Medo, jesi probao drajvere? Ti bese imas 2x5750. Baci neki test :)

Phenom X2 555BE 3.2Ghz box,
Gigabyte GA-770TA-UD3,
Gigabyte GV-R575D5-1GD Ati 5750 1GB GDDR5,
Kingston HyperX DDR3 1600Mhz,
WD 500Gb, WD 160Gb, DVD/RW Asus,
Recom 550W plus,
ATP3

Razorman Re: Re: ... 27.08.2010. 09:53 #239740

broj poruka: 1139
Ohohohohho bahato bahato, sad tek sijaju u punom sjaju crvendaci, sli bb.. :))

1. i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932.
http://www.youtube.com/watch?v=7MKh8SaR-BY
http://img72.imageshack.us/img72/5403/256363dmark06.jpg

:: Nece, ovo je sajt na koji su se svi pozivali kada su govorili da GTX460 SLI `dere` 5870 cf, ne bih rekao da je to slucaj nego driver problem da je bio..
:: :: Uh ja reko par %.
:: :: Ovo je bas poboljsanje
:: ::
:: :: Sad ce neki zeleni trol da krene opet da mraci nest
:: :: Alphacore = Rampage = SkyFire
TheBear Re: re 27.08.2010. 10:10 #239744

Probao sam ih i ima poboljsanja u odnosu na 10.4 koji sam koristio, na primer oko 1-2FPS Crysis-u sto na 30 i nesto prosecnih i nije lose....

Vantage ima veci skor za GPU par stotina poena i tako, sve u svemu ok drajveri i za onogak o koristi CF...

Za single kartu kolik ovidim su isto ok:
http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/bericht_ati_catalyst_108/7/#abschnitt_directx11benchmarks

:: Medo, jesi probao drajvere? Ti bese imas 2x5750. Baci neki test :
:: Phenom X2 555BE 3.2Ghz box,
:: Gigabyte GA-770TA-UD3,
:: Gigabyte GV-R575D5-1GD Ati 5750 1GB GDDR5
:: Kingston HyperX DDR3 1600Mhz
:: WD 500Gb, WD 160Gb, DVD/RW Asus
:: Recom 550W plus,
:: ATP
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.08.2010. 11:31 #239769

broj poruka: 777

Nema tu šta da se mrači, ovo je potvrda da su ATi drajveri = Fuj + Kakano
Zapravo treba samo još ljudi da zaposle na tim mestima...a da onda bi cena samih kartica bila veća.

Tako da eto još jednog razloga zašto su nVidia kartice skuplje - mnogo je veća šansa da drajver podrška bude pravilnija.

+ koliko shvatam ta verzija 10.8a je dostupna samo frajerima sa HardOCP-a tako da ostali treba samo da čekaju...srećom da su te igre su izašle TEK pre par meseci...

mslavko82 Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.08.2010. 11:35 #239770

broj poruka: 721

:: Nema tu šta da se mrači, ovo je potvrda da su ATi drajveri = Fuj + Kakan
:: Zapravo treba samo još ljudi da zaposle na tim mestima...a da onda bi cena samih kartica bila veća
:: Tako da eto još jednog razloga zašto su nVidia kartice skuplje - mnogo je veća šansa da drajver podrška bude pravilnija
:: + koliko shvatam ta verzija 10.8a je dostupna samo frajerima sa HardOCP-a tako da ostali treba samo da čekaju...srećom da su te igre su izašle TEK pre par meseci..

Slabo ti shvatas :) Aj stani u red...
imarkovic Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.08.2010. 11:54 #239774

broj poruka: 19023
bespotrebno preterano karikiras stvari...

:: Nema tu šta da se mrači, ovo je potvrda da su ATi drajveri = Fuj + Kakan
:: Zapravo treba samo još ljudi da zaposle na tim mestima...a da onda bi cena samih kartica bila veća
:: Tako da eto još jednog razloga zašto su nVidia kartice skuplje - mnogo je veća šansa da drajver podrška bude pravilnija
:: + koliko shvatam ta verzija 10.8a je dostupna samo frajerima sa HardOCP-a tako da ostali treba samo da čekaju...srećom da su te igre su izašle TEK pre par meseci..
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.08.2010. 14:37 #239833

Nema tu šta da se karikira, glume tu neke šampione a dozvole sebi da im tamo neki sajt skreće pažnju na ozbiljnije probleme i to u budžetnim igrama koje su izašle pre par meseci.
I što je još smešnije, brže bolje im šalju neke drajvere,...evo evo sve je uredu, ispravite, ponovo napišite... Šta ima da šalješ drajvere nekom sajtu, odradi posao, izbaci zvanično novu verziju i sve je OK.

Evo dokaz da takvi ATi propusti po drajverima nisu novost.
Testa od pre godinu i više, budžetna igra, isti sajt:

http://www.hardocp.com/article/2009/05/12/dawn_war_ii_gameplay_performance_iq/9

Ako pažljivo čitate zaključak shvatićete o čemu govorim.

@mslavko82:
- Mani se toga...samo konkretno i sa linkovima. Od tih fazona nema ništa...

saxija Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.08.2010. 14:42 #239836

broj poruka: 4016
e pa ti se vrati pre godinu dana pa luetaj a nemoj da se ljutis sto je ATI pojacao CFX, kako li je to samo smeo a da te nije pitao.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://tinyurl.com/36clubn

CPU AMD Phenom II 940MegahalemsMB DFI 790FXB-M2RSHGPU HD 4350 512MBRAM CORSAIR XMS2 4GB 1066cl5 HDD WD 3200aaks X2PSU 500W OCZ

:: Nema tu šta da se karikira, glume tu neke šampione a dozvole sebi da im tamo neki sajt skreće pažnju na ozbiljnije probleme i to u budžetnim igrama koje su izašle pre par meseci
:: I što je još smešnije, brže bolje im šalju neke drajvere,...evo evo sve je uredu, ispravite, ponovo napišite... Šta ima da šalješ drajvere nekom sajtu, odradi posao, izbaci zvanično novu verziju i sve je OK
:: Evo dokaz da takvi ATi propusti po drajverima nisu novost
:: Testa od pre godinu i više, budžetna igra, isti sajt
:: http://www.hardocp.com/article/2009/05/12/dawn_war_ii_gameplay_performance_iq/
:: Ako pažljivo čitate zaključak shvatićete o čemu govorim
:: @mslavko82
:: - Mani se toga...samo konkretno i sa linkovima. Od tih fazona nema ništa..
DarkDawn Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.08.2010. 14:51 #239841

broj poruka: 697
Da li je tebi ATi nesto lose ucinio kad ga tako mrzis, da li te oni teraju da koristis njihove kartice, ili se samo osecas pogodjenim sto vecina trenutno smatra da je ATi bolji.

:: Nema tu šta da se karikira, glume tu neke šampione a dozvole sebi da im tamo neki sajt skreće pažnju na ozbiljnije probleme i to u budžetnim igrama koje su izašle pre par meseci
:: I što je još smešnije, brže bolje im šalju neke drajvere,...evo evo sve je uredu, ispravite, ponovo napišite... Šta ima da šalješ drajvere nekom sajtu, odradi posao, izbaci zvanično novu verziju i sve je OK
:: Evo dokaz da takvi ATi propusti po drajverima nisu novost
:: Testa od pre godinu i više, budžetna igra, isti sajt
:: http://www.hardocp.com/article/2009/05/12/dawn_war_ii_gameplay_performance_iq/
:: Ako pažljivo čitate zaključak shvatićete o čemu govorim
:: @mslavko82
:: - Mani se toga...samo konkretno i sa linkovima. Od tih fazona nema ništa..
AcA089 malo da se pohvalim 27.08.2010. 14:57 #239846

broj poruka: 267
@Medo,zamenio sam ati 5870 za 5970 :-)

vantage score grafa na defaultu a i7 930 na 3.33ghz
http://img839.imageshack.us/img839/3836/ati.png
grafa je vrh ali samo mi je bucan kuler kao da zakacinje nesto pa se cuje.(nije strujanje vazduha),jer kad pipnem ventilator tj malo ga podignem on prestane da se cuje.
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.08.2010. 15:58 #239870

Čuj mrzim, volim svaki hardware. Možda si ozbiljnost činjenica koje moji odgovori donose shvatio kao mržnju, ali to nije tako. Kao što rekoh samo, argumentovano i sa linkovima. Jedino umerena komunikacija načitanih vodi do zaključka sa kojim čovek može da računa.
Pominjanje Đerdapa, Severnog Pola, Obijanja Banaka ili Epic Failage definitivno ne opisuje realno iskustvo pri korišćenju nekog hardware-a. Jesam za kratke i sažete postove ali mi je muka od jedne rečenice s` neba u rebra iz koje brojni posmatrači ovih redova apsolutno ništa ne mogu da nauče. Jednostavno moram da sa linkovima ukažem da stvari mogu da se posmatraju i drugačije...izvini

Evo, možemo da se igramo, da ja krenem da pišem o plusevima ATi načina. Da vidimo da li bi neki posmatrač iz tih redova više konkretnih stvari pročitao u odnosu na uobičajeno Kun-Fuj-jednorečeničnog-postovnja.

@saxija:
- Odlučio sam da ti ne odgovorim kako zaslužuješ samo da bi što više ljudi pročitalo sve ovo.

TheBear Re: malo da se pohvalim 27.08.2010. 16:30 #239882

Au 25k na default ?! Secam se prvih testova da niej toliko izvlacila 5970, odlican skor, a verujem da ti i igre odlicno rade, stavi 10.8 i uzivaj. Pa ti vidi sta je sa tim ventilatorom ne bi on smeo da zakacinje nista...

:: @Medo,zamenio sam ati 5870 za 5970 :-
:: vantage score grafa na defaultu a i7 930 na 3.33gh
:: http://img839.imageshack.us/img839/3836/ati.pn
:: grafa je vrh ali samo mi je bucan kuler kao da zakacinje nesto pa se cuje.(nije strujanje vazduha),jer kad pipnem ventilator tj malo ga podignem on prestane da se cuje.
DarkDawn Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.08.2010. 16:50 #239888

Kad neko napise `ATi drajveri = Fuj + Kakano` ja ne mogu da shvatim kao ozbiljan komentar vec sprdnju. Ja znam da sam imao problema sa nvidia driverima vise puta, na primer kada je izasao Modern Warfare 2 namucio sam se dok mi nije proradilo, tako da nije ATi jedini koji ima problema sa igrama. Sad imam Ati kartu neka 3 meseca sto mozda nije dovoljno ali nisam imao problema sa driverima za sad.

:: Čuj mrzim, volim svaki hardware. Možda si ozbiljnost činjenica koje moji odgovori donose shvatio kao mržnju, ali to nije tako. Kao što rekoh samo, argumentovano i sa linkovima. Jedino umerena komunikacija načitanih vodi do zaključka sa kojim čovek može da računa
:: Pominjanje Đerdapa, Severnog Pola, Obijanja Banaka ili Epic Failage definitivno ne opisuje realno iskustvo pri korišćenju nekog hardware-a. Jesam za kratke i sažete postove ali mi je muka od jedne rečenice s` neba u rebra iz koje brojni posmatrači ovih redova apsolutno ništa ne mogu da nauče. Jednostavno moram da sa linkovima ukažem da stvari mogu da se posmatraju i drugačije...izvin
:: Evo, možemo da se igramo, da ja krenem da pišem o plusevima ATi načina. Da vidimo da li bi neki posmatrač iz tih redova više konkretnih stvari pročitao u odnosu na uobičajeno Kun-Fuj-jednorečeničnog-postovnja
:: @saxija
:: - Odlučio sam da ti ne odgovorim kako zaslužuješ samo da bi što više ljudi pročitalo sve ovo
AcA089 Re: Re: malo da se pohvalim 27.08.2010. 17:32 #239897

broj poruka: 267
Testiram je danas ceo dan jer imam 10 dana radnu garanciju a i verujem coveku,stavio sam vec 10.8 to je skor sa tim drajverima,cpu je slab treba 6 jezgra(intel), za ovu zver.otvoricu je kad budem menjao pastu pa cu pogledati,neka stoji jos ne smeta zvuk mnogo,radio sam i Heaven Benchmark v2.1 score na 1920x1080 DX11 normal teselacija bez AA,1x anisotropy 1358,a sa 2xAA 4xanisotropy 1200..ma zlo je grafa,odusevljen sam, ima da mi traje 5godina(nadam se).inace na idle je oko50C a full load (dosta testiranja vantage,heaven igranja nije prelazila 80C).

:: Au 25k na default ?! Secam se prvih testova da niej toliko izvlacila 5970, odlican skor, a verujem da ti i igre odlicno rade, stavi 10.8 i uzivaj. Pa ti vidi sta je sa tim ventilatorom ne bi on smeo da zakacinje nista..
:: :: @Medo,zamenio sam ati 5870 za 5970 :-
:: :: vantage score grafa na defaultu a i7 930 na 3.33gh
:: :: http://img839.imageshack.us/img839/3836/ati.pn
:: :: grafa je vrh ali samo mi je bucan kuler kao da zakacinje nesto pa se cuje.(nije strujanje vazduha),jer kad pipnem ventilator tj malo ga podignem on prestane da se cuje.
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.08.2010. 21:07 #239965

Fuj + Kakano se kaže Deci. Ako misliš da ljudi to govore svojoj deci iz nekih loših namera onda uredu. U mom kontekstu si to trebao da shvatiš samo kao šalu.

Drugo, ni u jednom momentu nisam rekao da su ATi drajveri katastrofa već da mislim da sa nVidia drajverima postoji veća šansa da stvari rade pravilnije na prvu.
Dao sam link koji moje mišljenje potvrđuje. Taj test je star ali baš zato pokazuje da su se takve stvari sa ATi karticama i ranije dešavale.
Pravi odgovor je da nađeš neki sajt sličnog kalibra gde se takvi problemi pripisuju nVidia drajverima.
Ako to ne uspeš lako možeš da nađeš neki link koji govori o pregrevanju pa čak i o crkavanju nVidia kartica zbog onog nesrećnog drajvera.
I onda kad neko sve ovo što smo pisali pročita može nešto i da nauči ako mu je promaklo.

Eto, normalna prepiska je toliko jednostavna.

Što se tiče tog testa na HardOCP, razmisli na ovaj način. Da vidiš koliko stvari mogu da budu banalne.
Taj HardOCP održavaju tri četiri lika. Predpostavimo da je ideja da testira GTX460 SLI protiv 5850 CF i protiv 5870 CF potekla od jednog. Pošto živimo u realnom svetu šta da je taj doživeo neku nesreću i preminuo. Ladno bi skaliranje CF-a u tim konkretnim igrama još neko vreme ostalo loše. Da li sad razumeš koliko je loše kad driver i test timovi ne rade posao do kraja već čekaju, u ovom slučaju taj neki sajt.
Banalno ali moraš priznati da je ovakav tok stvari moguć...

DarkDawn Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 27.08.2010. 21:40 #239981

Mozda sam te pogresno shvatio ali meni je izgledalo kao da si rekao da su svi ATi driveri losi. I Nvidia i ATi su imali dobre i lose drivere i tako ce verovatno uvek biti, ali mislim da su se stvari sto se toga tice dosta popravile i da se sad retko desavaju neke jako velike greske, ja skoro pet godina nisam koristio ATi karte, sad imam 5870 i uopste nisam jos nasio na probleme sa driverima. Ne kazem da nisu napravili propust i dobro je sto su to ovi likovi uocili i sad je sve sredjeno i svima je lepo :)

:: Fuj + Kakano se kaže Deci. Ako misliš da ljudi to govore svojoj deci iz nekih loših namera onda uredu. U mom kontekstu si to trebao da shvatiš samo kao šalu
:: Drugo, ni u jednom momentu nisam rekao da su ATi drajveri katastrofa već da mislim da sa nVidia drajverima postoji veća šansa da stvari rade pravilnije na prvu
:: Dao sam link koji moje mišljenje potvrđuje. Taj test je star ali baš zato pokazuje da su se takve stvari sa ATi karticama i ranije dešavale
:: Pravi odgovor je da nađeš neki sajt sličnog kalibra gde se takvi problemi pripisuju nVidia drajverima
:: Ako to ne uspeš lako možeš da nađeš neki link koji govori o pregrevanju pa čak i o crkavanju nVidia kartica zbog onog nesrećnog drajvera
:: I onda kad neko sve ovo što smo pisali pročita može nešto i da nauči ako mu je promaklo
:: Eto, normalna prepiska je toliko jednostavna
:: Što se tiče tog testa na HardOCP, razmisli na ovaj način. Da vidiš koliko stvari mogu da budu banalne
:: Taj HardOCP održavaju tri četiri lika. Predpostavimo da je ideja da testira GTX460 SLI protiv 5850 CF i protiv 5870 CF potekla od jednog. Pošto živimo u realnom svetu šta da je taj doživeo neku nesreću i preminuo. Ladno bi skaliranje CF-a u tim konkretnim igrama još neko vreme ostalo loše. Da li sad razumeš koliko je loše kad driver i test timovi ne rade posao do kraja već čekaju, u ovom slučaju taj neki sajt
:: Banalno ali moraš priznati da je ovakav tok stvari moguć..
obradmi ... 27.08.2010. 22:04 #239986

broj poruka: 7726
To prelazi u patologiju ,ja bih to nazvao sindrom ATI drivera kod Nvidia korisnika koji nisu nikad upotrebljavali ATI ili su kratko bili na ATI kartama,postoje limited useri koji se uvek zale na nesto i koji ne znaju da instaliraju driver i postoje oni drugi,recimo bilo je dosta kritike prvo na racun Windowsa 7
od strane ljubitelja Nvidia koji pati od nedostatka secera,jer Nvidia nije jos bila optimizovala driver za Windows 7 i ceo taj OS je bio za njega sranje,prirodno,posle toga je pala kritika korisnika na DX 11 ,posto Nvdiia pola godine nije imala DX 11 kartu ,sada ce svaki ljubitelj Nvidia da se hvali sa DX 11 tesletacijom,smesno i nedosledno.Cak je postojala paranoja prema stranim sajtovima,teorije zavere prema Nvidia itd..a bilo je dovoljno pogledati
review sa 4-5 sajtova i logicki zakljuciti o cemu se radi.

Iskreno ,najvise se nasmejem kad Nvidia fan boy pricaju o Ati driverima.
Razorman Re: ... 27.08.2010. 22:10 #239987

broj poruka: 1139
+1 like :))

1. i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932.
http://www.youtube.com/watch?v=7MKh8SaR-BY
http://img72.imageshack.us/img72/5403/256363dmark06.jpg

:: To prelazi u patologiju ,ja bih to nazvao sindrom ATI drivera kod Nvidia korisnika koji nisu nikad upotrebljavali ATI ili su kratko bili na ATI kartama,postoje limited useri koji se uvek zale na nesto i koji ne znaju da instaliraju driver i postoje oni drugi,recimo bilo je dosta kritike prvo na racun Windowsa
:: od strane ljubitelja Nvidia koji pati od nedostatka secera,jer Nvidia nije jos bila optimizovala driver za Windows 7 i ceo taj OS je bio za njega sranje,prirodno,posle toga je pala kritika korisnika na DX 11 ,posto Nvdiia pola godine nije imala DX 11 kartu ,sada ce svaki ljubitelj Nvidia da se hvali sa DX 11 tesletacijom,smesno i nedosledno.Cak je postojala paranoja prema stranim sajtovima,teorije zavere prema Nvidia itd..a bilo je dovoljno pogledati
:: review sa 4-5 sajtova i logicki zakljuciti o cemu se radi
:: Iskreno ,najvise se nasmejem kad Nvidia fan boy pricaju o Ati driverima
Daum ... 27.08.2010. 23:31 #240020

broj poruka: 12798
Cela ta priča da su Nvidia driveri bolji od ATI drivera i da ATI driveri imaju puno problema je proiznikla iz perioda ATI X serije, kad su im driveri bili potpuna katastrofa, i svaka igra je redovno dobijala driver hotfixeve da bi normalno radila. Sećam se sa X800 kako je Farcry imao senke koje skaču po ekranu, shaderi ne rade itd... Tad su stvarno ATI driveri bili šit potpuni...

Sa nvidiom tada nisam ni jedan jedini problem imao...

Nvidia je do tada imala `streak` i nije jedan loš driver izbacila. Od tada se i vuče ta priča. U medjuvremenu naravno, počela je i nvidia da zakera opasno, sa nekim imbecilnim driverima, tako da po meni, oba proizvodjača su na istom potpuno...

Nvidiu sam oduvek koristio dok nisam odlučio eto radi nekog dokazivanja sebi da uzmem 5870 i uverim se sam kako stoji cela priča za ATI drivere...

Dakle, sad su oba proizvodjača na istom, s`tim što ATI redovno pri kraju meseca izbaci driver, a nvidia zna ponekad i po mesec ipo dana da čeka izmedju novih...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

gile23 Re: ... 27.08.2010. 23:38 #240022

broj poruka: 9121
Mozda si ti imao frku tada sa tom kartom, drugar je imao bas tu x800, svaka igra je radila perfektno :).

Pozdrav!

:: Cela ta priča da su Nvidia driveri bolji od ATI drivera i da ATI driveri imaju puno problema je proiznikla iz perioda ATI X serije, kad su im driveri bili potpuna katastrofa, i svaka igra je redovno dobijala driver hotfixeve da bi normalno radila. Sećam se sa X800 kako je Farcry imao senke koje skaču po ekranu, shaderi ne rade itd... Tad su stvarno ATI driveri bili šit potpuni..
:: Sa nvidiom tada nisam ni jedan jedini problem imao..
:: Nvidia je do tada imala `streak` i nije jedan loš driver izbacila. Od tada se i vuče ta priča. U medjuvremenu naravno, počela je i nvidia da zakera opasno, sa nekim imbecilnim driverima, tako da po meni, oba proizvodjača su na istom potpuno..
:: Nvidiu sam oduvek koristio dok nisam odlučio eto radi nekog dokazivanja sebi da uzmem 5870 i uverim se sam kako stoji cela priča za ATI drivere..
:: Dakle, sad su oba proizvodjača na istom, s`tim što ATI redovno pri kraju meseca izbaci driver, a nvidia zna ponekad i po mesec ipo dana da čeka izmedju novih..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
Daum Re: Re: ... 28.08.2010. 00:03 #240026

broj poruka: 12798
Svaka je radila, sem onih koje su imale probleme... jbg ko zna šta je on igrao, ovaj X800 je probao svaku igru iz tog doba...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: Mozda si ti imao frku tada sa tom kartom, drugar je imao bas tu x800, svaka igra je radila perfektno :)
gile23 Re: Re: Re: ... 28.08.2010. 00:13 #240031

broj poruka: 9121
Dosta igara smo tada probali, ali dobro sigurno je postojala neka igra koja je imala problem :).

Pozdrav!

:: Svaka je radila, sem onih koje su imale probleme... jbg ko zna šta je on igrao, ovaj X800 je probao svaku igru iz tog doba..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
:: :: Mozda si ti imao frku tada sa tom kartom, drugar je imao bas tu x800, svaka igra je radila perfektno :)
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs