Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
AGP 4x
STRANA 1 OD 1
krstak AGP 4x 25.12.2006. 11:17 T2891

status: user
broj poruka: 71

Moja konfiguracija je:
MSI 645 ultra-c ( AGP 4x, 6 PCI, SIS 645 chipset, 3x ddr 333, socket 478)
Intel Celeron 1.7 GHz
DDR NCP 256 MB
DDR Kingston 256 MB
GeForce 2 MX400 (agp 4x)
MAXTOR 120 GB
WD 40GB
DVD-RW NEC 16X
i ostalo nije toliko bitno.

Interesuje me da li bih dobio na performansama ako bih kupio neku AGP 8x Graficku kartu? Snimio sam N6200 koja kao podrzava i 8x i 4x pa me interesuje da li bih mogao da sa njom i starom plocom pokrenem neku od novijih igara ( pre svega NFS Carbon).
Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gabyhege iso bi 25.12.2006. 11:30 #10958

broj poruka: 188
Slobodno uzmi neku bolju graficku, ionako ti je konf minimalna za Carbon, al verujem da bi lepo radio sa Carbon-om, onako, penzionerski.
Nekad sam testovao neku graficku na agp4x i na agp 8x ploci, al da mi verujes, razlika je jako mala bila.
Ako imas pare, uzmi leadtek 7300gt gddr3, verujem da sa ovom konfom bi lepo mogo igrati. No, necjes 100% iskoristiti graficku, al ipak bolje nego 6200.
Pozz

imarkovic AGP 4x 25.12.2006. 11:49 #10959

broj poruka: 19010

brate, ne znam koliko je ta 6200, ali uzmi ako nadjes 6600 asusovu, fenomenalna je, moci ces bilo koju igru da pokrenes, e sad, jedino neces moci sve detalje da podignes, zbog procesora i memorije koju imas...kosta negde oko 110 evra, cak bi bio zadovoljan sa verzijom od 128 mb, imao sam je, bio sam prezadovoljan, jedino sto se malo vise greje.

Diabolique ... 25.12.2006. 12:03 #10962

broj poruka: 205
Ako imas para potrazi neku od 7600gs, ali mislim da ih nema sa ddr3, vec samo ddr2. Nisam bas nesto upucen u agp graficke ali mislim da je najbolji izbor 7600gs.

dragojlo2 teshko... 25.12.2006. 21:22 #10967

broj poruka: 718

da ces se naigrati sa tom karticom jer i nijr neka u odnosu na onu koju vec imas (ima doduse podrku za shader 3.0,ali nista vise...) .Moj ti je savet ne kupuj nista do proleca ,pa onda kupi sve ...
Razlika izmedju 4x i 8 x je akademska i ne opterecuj se sa time.
P.S. 7300gt sa ddr3 ne postoji u agp varijanti,bar ja nisam za to cuo..`Ajd u zdravlje!

VMARC Nema razlike 26.12.2006. 01:40 #10973

broj poruka: 9425
Uzmi koju god hoces 8x karticu, jednini potencijalni problem moze da ti pravi bios ako nije neka od poslednjih revizija ali i to je mali procenat verovatnoce i lako se resava preuzimanjem najnovije verzije sa proizvodjacevog sajta i flesovanjem.

Uzmi bilo sta, mislim da bi ti kupovina od preko 80 evra bila malo bezveze. ma i to je mnogo, nikakva 7xxx serija. kupi nesto do 50-60 evra, jos bolje polovno recimo neki ati 9600XT ili 6600LE neko predlozi gore i uzivaj.
krstak Flash-ovanje 26.12.2006. 09:49 #10975

broj poruka: 71

100e da dajem za graficku a ploca da vredi 10e nema smisla. Dao bih maksimalno 30e mada bih najradije uzeo neki polovni FX 5200 ili FX 5600.
Interesuje me da li postoji neka firma koja prodaje polovne komponente?
Neka neko javi ako zna za neku.
Moze li neko da mi objasni kako da flash-ujem BIOS a da ne unistim plocu? Razmisljam o tome vec duze vreme ali to nikad nisam radio niti sam video nekog. Koliko bi kostalo da platim nekome?
VMARC Re: Flash-ovanje 26.12.2006. 21:13 #10986

broj poruka: 9425

Pa brate, pogledaj oglase, prepuni su polovnih grafickih. Firme uglavnom valjaju samo cele polovnajke, koponente cuvaju za rezevu.
Nemoj flesovati bios sve dok ti sve radi kako treba, nikakva poboljsanja neces dobiti u brzini racunara, bios se flesuje samo zbog nekmopatibilnosti ploce sa nekim uredjajem ako se ona ikada i javi.
DAKLE DOK RADI NE DIRAJ!!!
Stav za 100e grafiku je za svaku pohvalu. Najzad neko sa racionalnom svescu, mada nemoj bas 30 evra, odvoj 50 to ti je tip top za tvoju masinu.

::
:: 100e da dajem za graficku a ploca da vredi 10e nema smisla. Dao bih maksimalno 30e mada bih najradije uzeo neki polovni FX 5200 ili FX 5600
:: Interesuje me da li postoji neka firma koja prodaje polovne komponente
:: Neka neko javi ako zna za neku
:: Moze li neko da mi objasni kako da flash-ujem BIOS a da ne unistim plocu? Razmisljam o tome vec duze vreme ali to nikad nisam radio niti sam video nekog. Koliko bi kostalo da platim nekome?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs