E ovo je već interesantno. PCI-E 2.0 X4 bi trebalo da bude isto što i stari PCI-E X8. Lepo vam kažem, ubadaj dve gafike u bilo šta i vozi...vreme je za multi GPU
Danas je Medo izbacio slične rezultate...ako je i ovo tačno i vezano je i za cf i za sli i za sve rezolucije, onda će da padne cena nekim pločama samo tako..a mi ćemo da se naigramo igara.. :))))
da li ovo znaci da ja na mojoj ploci koja ima PCI-E x16 2.0 i PCI-E x4 2.0, i imam grafu ati 4870 , da li mi se isplati stavit jos jednu ili prodat ovu pa stavit trenutno 5770, pa onda opet za koji mesec skupit koji dinar pa stavit jos jednu 5770.
Ne zeeeeezaj! Pa ovo je jedna od najlepsih vesti koje sam cuo vezanih za kompjutere! Uuu, sto cu da grunem onda 5850, pa onda jos jednu kad zafali :) :)
Cek..treba prvo bar jednu da kupim..samo da se vrate cene na normalu..
Ja stvarno ne znam sta je ovde novo i epohalno??Koga je to zanimalo mogao je da nadje na netu pre godinu dana a mozda i ranije.Ista prica kao i sa AGP od pre nekoliko godina,da li 2x,4x,8x koliko se secam.Ja kada sam menjao konfu i uzimao cf plocu prvo sto sam proverio da li 8x donosi pad performansi u odnosu na 16x(jel je cf na 8x) i odgovor je bio da je max pad do 1%.Na 4x sa 5870(NAPOMINJEM zato sto njima treba dobar bandwith)na 4x je pad bio tih 3-4%.Treba se malo raspitati i googlati po netu a ne samo cekati da neko ovako nesto objavi u `epohalnoj` temi a sve je to odavno vec poznato.
Je li, a ko si sad pa ti pa da sudis da li je epohalna tema ili nije? Sve sto sam gledao po netu su pricali da je mnogo losa kombinacija sa 4x, da je pad u performansama ogroman, te ovo, te ono, a ovaj test je novijeg datuma, pa ako on potvrdjuje sa novim karticama, e onda je epohalno.
Kako ovo nije vrh, super, mega, giga kad svuda prichaju kako je chak i 16/4 truba (guchanska), a ispade da 4/4 ima mali pad u odnosu na 16/16. Evo ja reshio da uzmem neshto tip gf 600 ili radeon 7000 (ili josh kasnije serije), prvo jednu, pa onda josh jednu, pa da vezhem (u chvor).
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Nek priča ko šta hoće ali ovi x16 vs x8 vs x4 testovi su jedinstveni i konačno donose istinu na mesto nebrojanih polemika.
Postoje testovi gde se upoređuje jedna grafika na x16 i na x8. Ovde pričamo o SLI/CF najaktuelnijih GPU-ova u najaktuelnijim DX11 igrama. Malo je igara testirano ali se jasno nazire o čemu se ovde radi. Što se samog HardOCP-a tiče njima svaka čast, mislim da proizvođačima ploča ovakvi testovi nisu prijatni.
Sad, stvari ipak treba ceniti sa činjenicom da P35(45) sa pripadajućim procesorima teško da može da se nosi sa P55 i tom generacijom procesora. Moje lično iskustvi je da je GTX280 SLI na P55 i x8/x8 sa i860 jednako snažan kao Triple GTX280 SLI na nForce 680 i x18/x8/x8 sa E6850.
U svakom slučaju testovi su pokazali da P55 na x8/x8 nije hendikepiran u odnosu na X58 na x16/x16. Ovo je bitno i oko ovoga su se uvek vodile rasprave. Za multi GPU entuzijaste na budžetu vrlo bitna stvar.
Sledeća stvar su faint-hearted komentari tipa `...treba ti Đerdap da napojiš taj SLI/CF...`, `...treba ti Severni pol da ga oladiš...` itd.
Pa da vidiš da i nije baš tako:
Pretpostavka, E7200 na P45, jedna 485(7)0 i sve to u običnom kućištu sa recimo LC Power 600W napajanjem. Gde piše da mora jedno napajanje. Uzmeš još jednu polovnu grafiku sa još par meseci garancije za 100 tinak eura. Nađeš neko jeftino napajanje, recimo LC Power 420, i nakačiš ga da ti napaja samo ovu drugu grafiku. Dovoljno je da daje 15-ak ampera na 12V grani i radiće. Ne bih o tome koliko je jednostavno upariti dva napajanja da se pale istovremeno. Višak kablova sa ovog drugog napajanja možeš i da otfikariš, nabiješ ga negde u kućište, malo vodiš računa o hlađenju i to je to.
Budžiš sam, naučiš nešto, budeš baja i sasvim se pristojno igraš...
A uvek možeš i da uvališ dve polovne 5750 ili 5770 što su oko 100e komad, nemaš problema sa grejanjem a teraš to sve opušteno na nekom čestitom napajanju od 500w.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.