Evo kako to radi. Po nekom mom misljenju radi sjano, ali to je moje subjektivno misljenje naravno. Fermi je vise od grafickog procesora, kome racunar pored zabave sluzi i kao alat, shavtice me o cemu pricam. Posto su cesce zastupljenije igrice tj. najvise je onih kome racunar sluzi prvenstveno za zabavu, svi testovi su radjeni iskljucivo na zabavnom softveru. Nema svrhe raditi testove na profesinalnom softveru jer bi ih malo ko razumeo. Sve je radjeno u rezoluiciji 1680x1050 jer mi je ta trenutno dostupna, izuzev defauilt testa za 3D MARK Vantage.
Testovi su radjeni na stabilnim klokovima, kako za procesor tako i za graficke kartice. Dakle nije sammo za slikanje ovo su setovanja za svaki dan pri kojima stabilnost i u najextremnijim uslovima nije ugrozena. Rezultati su tu, brojke ne lazu .Pa ce svako koga ovo zanima doneti vec nekakav zakljucak.
Lep test, ali opet tempovi na novoj kartici nisu sjajni. Ako imas GRID nju malo provrti (mislim da nema bench) dobices mnogo vise temperature nego u ovom Crysis testu :) iako je igra manje zahtevna :).
`Nova` kartica kako je ti zoves je u donjem slotu a `stara` je gornjem. Kako se temperatura prenosi ka gore jer je topliji vazduh laksi logicno je da je gornja kartica toplija. Sto se tice grejanja i ostalog kada su kartice u single varijanti ponasaju se identicno i sto se tice greajanja i svega ostalog Inace kada se pusti crysis na maax obe kartice su opterecene 99%, a u GRIDU jedva da je zauzece od po 75%. Zato mislim da je za SLI merodavniji crysis. Znas kako fermi sam po sebi nije sjajan sto se grejanja tice ali mislim da je za SLI i to za overklokovani SLI temperatura od max 73c sasvim ok za letnje doba. Ne znam mozda gresim.
:: Lep test, ali opet tempovi na novoj kartici nisu sjajni. Ako imas GRID nju malo provrti (mislim da nema bench) dobices mnogo vise temperature nego u ovom Crysis testu :) iako je igra manje zahtevna :) :: :: Pozdrav!
Temperature su dosta nize od onih koje su negde drugde prezentovane, mada ipak je kuler na velikom broju obrtaja, kada kartica bude bila puna prasine temperature ce biti za min. 20 stepeni vise :). Inace ne treba zaboraviti ni cinjenicu da je overklokovana. Ne moze se reci ni da je pretopla ni da je hladna, ali toplija jeste :).
Inace znam da je zazuece GPU-a manje, ali meni i jos pojedinima je dostizala najvise temperature u toj igri, tipa igram duplo zahtevnije igre od nje tempovi normala, ukljucim GRID dobijem mnogo vece tempove :).
Pozdrav!
:: `Nova` kartica kako je ti zoves je u donjem slotu a `stara` je gornjem :: Kako se temperatura prenosi ka gore jer je topliji vazduh laksi logicno je da je gornja kartica toplija :: Sto se tice grejanja i ostalog kada su kartice u single varijanti ponasaju se identicno i sto se tice greajanja i svega ostalo :: Inace kada se pusti crysis na maax obe kartice su opterecene 99%, a u GRIDU jedva da je zauzece od po 75%. Zato mislim da je za SLI merodavniji crysis :: Znas kako fermi sam po sebi nije sjajan sto se grejanja tice ali mislim da je za SLI i to za overklokovani SLI temperatura od max 73c sasvim ok za letnje doba :: Ne znam mozda gresim :: :: :: :: Lep test, ali opet tempovi na novoj kartici nisu sjajni. Ako imas GRID nju malo provrti (mislim da nema bench) dobices mnogo vise temperature nego u ovom Crysis testu :) iako je igra manje zahtevna :) :: :: :: :: Pozdrav!
Radeoni 5850, 5870, 5970 i nv-idie GTX 470, GTX 480 nisu za onoga ko ce da dozvoli da se ventilatori napune prasinom , zaribaju i sl. Karticu koja vredi 300 i kusur eura ne treba da kupuje onaj korisnik koji ce da je koristi po principu ubodem i ne msilim. Kome se kartice pune prasinom neka stavi MX440 za bolje i nije.
:: Temperature su dosta nize od onih koje su negde drugde prezentovane, mada ipak je kuler na velikom broju obrtaja, kada kartica bude bila puna prasine temperature ce biti za min. 20 stepeni vise :). Inace ne treba zaboraviti ni cinjenicu da je overklokovana. Ne moze se reci ni da je pretopla ni da je hladna, ali toplija jeste :) :: :: Inace znam da je zazuece GPU-a manje, ali meni i jos pojedinima je dostizala najvise temperature u toj igri, tipa igram duplo zahtevnije igre od nje tempovi normala, ukljucim GRID dobijem mnogo vece tempove :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: `Nova` kartica kako je ti zoves je u donjem slotu a `stara` je gornjem :: :: Kako se temperatura prenosi ka gore jer je topliji vazduh laksi logicno je da je gornja kartica toplija :: :: Sto se tice grejanja i ostalog kada su kartice u single varijanti ponasaju se identicno i sto se tice greajanja i svega ostalo :: :: Inace kada se pusti crysis na maax obe kartice su opterecene 99%, a u GRIDU jedva da je zauzece od po 75%. Zato mislim da je za SLI merodavniji crysis :: :: Znas kako fermi sam po sebi nije sjajan sto se grejanja tice ali mislim da je za SLI i to za overklokovani SLI temperatura od max 73c sasvim ok za letnje doba :: :: Ne znam mozda gresim :: :: :: :: :: :: :: Lep test, ali opet tempovi na novoj kartici nisu sjajni. Ako imas GRID nju malo provrti (mislim da nema bench) dobices mnogo vise temperature nego u ovom Crysis testu :) iako je igra manje zahtevna :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Koleha, a odaj mi tajnu kako resavas probleme sa prasinom na tunel hladjenjima... ja sam moj GTX otvarao da bi skinuo tepih prasine iz nje iako sam ranije cistio komp svakih nedelju dana?! Nista lose ne mislim, samo da mi odas tajnu posto ovde u NS-u ocigledno ima brdo prasine koju ne znam da eliminisem!
:: Radeoni 5850, 5870, 5970 i nv-idie GTX 470, GTX 480 nisu za onoga ko ce da dozvoli da se ventilatori napune prasinom , zaribaju i sl :: Karticu koja vredi 300 i kusur eura ne treba da kupuje onaj korisnik koji ce da je koristi po principu ubodem i ne msilim :: Kome se kartice pune prasinom neka stavi MX440 za bolje i nije :: :: :: Temperature su dosta nize od onih koje su negde drugde prezentovane, mada ipak je kuler na velikom broju obrtaja, kada kartica bude bila puna prasine temperature ce biti za min. 20 stepeni vise :). Inace ne treba zaboraviti ni cinjenicu da je overklokovana. Ne moze se reci ni da je pretopla ni da je hladna, ali toplija jeste :) :: :: :: :: Inace znam da je zazuece GPU-a manje, ali meni i jos pojedinima je dostizala najvise temperature u toj igri, tipa igram duplo zahtevnije igre od nje tempovi normala, ukljucim GRID dobijem mnogo vece tempove :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: `Nova` kartica kako je ti zoves je u donjem slotu a `stara` je gornjem :: :: :: Kako se temperatura prenosi ka gore jer je topliji vazduh laksi logicno je da je gornja kartica toplija :: :: :: Sto se tice grejanja i ostalog kada su kartice u single varijanti ponasaju se identicno i sto se tice greajanja i svega ostalo :: :: :: Inace kada se pusti crysis na maax obe kartice su opterecene 99%, a u GRIDU jedva da je zauzece od po 75%. Zato mislim da je za SLI merodavniji crysis :: :: :: Znas kako fermi sam po sebi nije sjajan sto se grejanja tice ali mislim da je za SLI i to za overklokovani SLI temperatura od max 73c sasvim ok za letnje doba :: :: :: Ne znam mozda gresim :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lep test, ali opet tempovi na novoj kartici nisu sjajni. Ako imas GRID nju malo provrti (mislim da nema bench) dobices mnogo vise temperature nego u ovom Crysis testu :) iako je igra manje zahtevna :) :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
:: Koleha, a odaj mi tajnu kako resavas probleme sa prasinom na tunel hladjenjima... ja sam moj GTX otvarao da bi skinuo tepih prasine iz nje iako sam ranije cistio komp svakih nedelju dana? :: Nista lose ne mislim, samo da mi odas tajnu posto ovde u NS-u ocigledno ima brdo prasine koju ne znam da eliminisem :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1271260 :: :: :: :: Radeoni 5850, 5870, 5970 i nv-idie GTX 470, GTX 480 nisu za onoga ko ce da dozvoli da se ventilatori napune prasinom , zaribaju i sl :: :: Karticu koja vredi 300 i kusur eura ne treba da kupuje onaj korisnik koji ce da je koristi po principu ubodem i ne msilim :: :: Kome se kartice pune prasinom neka stavi MX440 za bolje i nije :: :: :: :: :: Temperature su dosta nize od onih koje su negde drugde prezentovane, mada ipak je kuler na velikom broju obrtaja, kada kartica bude bila puna prasine temperature ce biti za min. 20 stepeni vise :). Inace ne treba zaboraviti ni cinjenicu da je overklokovana. Ne moze se reci ni da je pretopla ni da je hladna, ali toplija jeste :) :: :: :: :: :: :: Inace znam da je zazuece GPU-a manje, ali meni i jos pojedinima je dostizala najvise temperature u toj igri, tipa igram duplo zahtevnije igre od nje tempovi normala, ukljucim GRID dobijem mnogo vece tempove :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: `Nova` kartica kako je ti zoves je u donjem slotu a `stara` je gornjem :: :: :: :: Kako se temperatura prenosi ka gore jer je topliji vazduh laksi logicno je da je gornja kartica toplija :: :: :: :: Sto se tice grejanja i ostalog kada su kartice u single varijanti ponasaju se identicno i sto se tice greajanja i svega ostalo :: :: :: :: Inace kada se pusti crysis na maax obe kartice su opterecene 99%, a u GRIDU jedva da je zauzece od po 75%. Zato mislim da je za SLI merodavniji crysis :: :: :: :: Znas kako fermi sam po sebi nije sjajan sto se grejanja tice ali mislim da je za SLI i to za overklokovani SLI temperatura od max 73c sasvim ok za letnje doba :: :: :: :: Ne znam mozda gresim :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lep test, ali opet tempovi na novoj kartici nisu sjajni. Ako imas GRID nju malo provrti (mislim da nema bench) dobices mnogo vise temperature nego u ovom Crysis testu :) iako je igra manje zahtevna :) :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
:: i sunce ti poljubim, koje napajanje imas? lep test, lepo rade nema sta :: :: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. :: http://tinyurl.com/36club :: :: CPU AMD Phenom II 940MegahalemsMB DFI 790FXB-M2RSHGPU HD 4350 512MBRAM CORSAIR XMS2 4GB 1066cl5 HDD WD 3200aaks X2PSU 500W OCZ :: ::
Au gile, ako nemaš lep komentar da ostaviš, što lupaš barem gluposti onda?
Kakva bre crna prašina, kakve bre visoke temperature?
Izmedju 70 i 80c radi moj 5870 tako da su ove temperature za karte extra, a lepo ti kaže Vuk: taj koji ne čisti svoju kartu barem jednom u 6 meseci treba da gura integrušu... __________________ Scourge of PCBerza
@gile IT sampion Ovaj put nisam hteo nista da ti napisem, jer se navodno pravim pametan, al` Daum je objasnio... ___________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Bogami taj Radeon 5970 je jako zajebana kartica. Bice poredjenja.
:: Bombona, i nista jace ti za zivota ne treba :: :: :: Inace fin test,ali posto nisam pratio tvoj test vezan za 5970 reci mi kako ti se cini gde je ovaj SLI u odnosu na perjanicu ATI-ja :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Corsair HX1000 ::
Zanimljivo. Karta koja je overklokovana dostiže svega 73c. Pa svi oni sajtovi koji su pričali i pisali o preko 100c su znači pisali gluposti. Svaka čast Vuku. Ovde su svi zezali tortojeda kad je kupio svoju 470 da je kupio šporet, eto sad se pokazalo da se karte greju normalno, ništa strašno. Nego jel, može neka slika setup-a, ako ti nije teško?
@daum ako kuler radi konstantno na 50-70%, ajde u idle malo manje, vremenom ce crci vent, najcesce posle 2 god. nadam se da i sam znas zasto :), ovo naravno ako je referentni kuler :). I to znaci da ce posle neko vremena morati da kupi novi vent koji nece biti jeftin :), nesto tipa ovo :
A prasina pa zar nije Lonley Max gore napisao uprkos tome sto je cistio komp na svakih nedelju dana opet je imao prasinu u kanalicima :), sta sad jednom u 3 meseca da skida kuler i da ga produva kroz kompresor ili neki usisivac koji izduvava vazduh ? Nema svako kompresor (ja licno imam), al dobro moze da pozajmi.
@lonley razmisli da li bi smeo to dok je kuler vezan za PCB, jer ipak je to vazduh pod dobrim pritiskom, ne bih se ja zezao sa tim :), a i bice bolji rezultati ako skines kuler. Mozes i sa usisivacem koji izduvava vazduh, ali sa onim Slobodinim neces moci nista da uradis, ja sam ono uperio u kuler i nista, prasina se nekako slepila i nije htela ni da se mrdne :).
@erestun ne pravim se pametan samo pisem realno :).
Nista onda najbolje skines ventilator da ti ne bi crko, a kartu bacis jer ti ne treba. Jbg imas nov ventilator i nakon 5 god, makar nesto.
A problem sa prasinom resis tako sto vise ne koristis komijuter i nemas problema sa prasinom nek ti stoji iskljucen.
:: @daum ako kuler radi konstantno na 50-70%, ajde u idle malo manje, vremenom ce crci vent, najcesce posle 2 god. nadam se da i sam znas zasto :), ovo naravno ako je referentni kuler :). I to znaci da ce posle neko vremena morati da kupi novi vent koji nece biti jeftin :), nesto tipa ovo :: :: http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=61 :: :: Inace ovo kosta samo 55 e :) :: :: A prasina pa zar nije Lonley Max gore napisao uprkos tome sto je cistio komp na svakih nedelju dana opet je imao prasinu u kanalicima :), sta sad jednom u 3 meseca da skida kuler i da ga produva kroz kompresor ili neki usisivac koji izduvava vazduh ? Nema svako kompresor (ja licno imam), al dobro moze da pozajmi :: :: @lonley razmisli da li bi smeo to dok je kuler vezan za PCB, jer ipak je to vazduh pod dobrim pritiskom, ne bih se ja zezao sa tim :), a i bice bolji rezultati ako skines kuler. Mozes i sa usisivacem koji izduvava vazduh, ali sa onim Slobodinim neces moci nista da uradis, ja sam ono uperio u kuler i nista, prasina se nekako slepila i nije htela ni da se mrdne :) :: :: @erestun ne pravim se pametan samo pisem realno :) :: :: Pozdrav!
:: Zanimljivo. Karta koja je overklokovana dostiže svega 73c. Pa svi oni sajtovi koji su pričali i pisali o preko 100c su znači pisali gluposti. Svaka čast Vuku. Ovde su svi zezali tortojeda kad je kupio svoju 470 da je kupio šporet, eto sad se pokazalo da se karte greju normalno, ništa strašno. Nego jel, može neka slika setup-a, ako ti nije teško :: :: GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: ::
Hteo ti ili ne onako cei biti, imam dobru skolu sa jednom karticom, mozda nisu iste, ali su jako slicne pogotovu po pitanju tog hladjenja :).
Pozdrav!
:: Nista onda najbolje skines ventilator da ti ne bi crko, a kartu bacis jer ti ne treba. Jbg imas nov ventilator i nakon 5 god, makar nesto :: :: A problem sa prasinom resis tako sto vise ne koristis komijuter i nemas problema sa prasinom nek ti stoji iskljucen ::
Da te pitam kakav je ovo ventilator kod PCI-E konektora za napajanje desno od karti ?
Temperature su iznenadjujuc niske inace.
:: Setu :: http://img715.imageshack.us/i/snb13294.jpg :: :: :: :: Zanimljivo. Karta koja je overklokovana dostiže svega 73c. Pa svi oni sajtovi koji su pričali i pisali o preko 100c su znači pisali gluposti. Svaka čast Vuku. Ovde su svi zezali tortojeda kad je kupio svoju 470 da je kupio šporet, eto sad se pokazalo da se karte greju normalno, ništa strašno. Nego jel, može neka slika setup-a, ako ti nije teško :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: :: ::
:: Da te pitam kakav je ovo ventilator kod PCI-E konektora za napajanje desno od karti :: :: Temperature su iznenadjujuc niske inace :: :: :: :: Setu :: :: http://img715.imageshack.us/i/snb13294.jpg :: :: :: :: :: :: :: Zanimljivo. Karta koja je overklokovana dostiže svega 73c. Pa svi oni sajtovi koji su pričali i pisali o preko 100c su znači pisali gluposti. Svaka čast Vuku. Ovde su svi zezali tortojeda kad je kupio svoju 470 da je kupio šporet, eto sad se pokazalo da se karte greju normalno, ništa strašno. Nego jel, može neka slika setup-a, ako ti nije teško :: :: :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Au, ovo mi treba za graficke, jel znas mozda gde ima i koliko kosta otprilike.
:: Ova :: http://www.cluboc.net/reviews/cooling_devices/fans/antec/spot_cool/index.ht :: :: Ima dva takva u kucistu :: :: :: :: Da te pitam kakav je ovo ventilator kod PCI-E konektora za napajanje desno od karti :: :: :: :: Temperature su iznenadjujuc niske inace :: :: :: :: :: :: :: Setu :: :: :: http://img715.imageshack.us/i/snb13294.jpg :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Zanimljivo. Karta koja je overklokovana dostiže svega 73c. Pa svi oni sajtovi koji su pričali i pisali o preko 100c su znači pisali gluposti. Svaka čast Vuku. Ovde su svi zezali tortojeda kad je kupio svoju 470 da je kupio šporet, eto sad se pokazalo da se karte greju normalno, ništa strašno. Nego jel, može neka slika setup-a, ako ti nije teško :: :: :: :: :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Au, ovo mi treba za graficke, jel znas mozda gde ima i koliko kosta otprilike. :: :: :: :: Ova :: :: http://www.cluboc.net/reviews/cooling_devices/fans/antec/spot_cool/index.ht :: :: :: :: Ima dva takva u kucistu :: :: :: :: :: :: :: Da te pitam kakav je ovo ventilator kod PCI-E konektora za napajanje desno od karti :: :: :: :: :: :: Temperature su iznenadjujuc niske inace :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Setu :: :: :: :: http://img715.imageshack.us/i/snb13294.jpg :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Zanimljivo. Karta koja je overklokovana dostiže svega 73c. Pa svi oni sajtovi koji su pričali i pisali o preko 100c su znači pisali gluposti. Svaka čast Vuku. Ovde su svi zezali tortojeda kad je kupio svoju 470 da je kupio šporet, eto sad se pokazalo da se karte greju normalno, ništa strašno. Nego jel, može neka slika setup-a, ako ti nije teško :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa sto nuisi kupio? Nestalo ili su jaja premala za tako velike ventilatore pa si se predomislio?
:: Nisam još čuo da je to neko stvarno stavio u komp, ja sam lično mislio da ga kupim da ladim jaja :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUEBlack - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Ova :: :: http://www.cluboc.net/reviews/cooling_devices/fans/antec/spot_cool/index.ht :: :: :: :: Ima dva takva u kucistu :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.