Ne znam da li je do monitora ili grafe, al problem je sledeci... Sinoc sve normalno utrnuo komp, jutros ustanem i upalim ga nema post-a, nema ucitavanja Win-a, malo sam zbunjen. Kad opa bato pali se ekran i pojavljuje se slika veoma velike rezolucije (ono kad vijas desktop po monitoru) udjem u podesavanja rezolucija bas kako treba 1680x1050 DVI prikljucak znaci trebalo bi sam da se skonta sta je i gde je (cak i bez drajvera) ali reko ajde da zamenim drajvere mozda su oni povenavili! Zamenio i drajvere (mada ne znam kakve veze imaju oni sa POST screen-om i loadovanjem Wina) kad opet isto slika dolazi tek kad se digne windows! Prebacim se na D-SUB kabel i sve odlicno radi, nista ne brlja POST se pojavljuje kao i boot-ovanje! E sad rece mi cale da je jutros po dva puta na kratko nestajalo struje a komp je prikacen bio DVI-em da nema to neke veze sa ovim problemom? Ili ako neko zna sta moze da bude nek kaze!
Uzmeš i probaš monitor na nekom drugom kompu kako bi eliminisao jedan od moguća dva problema. Ako ustanoviš da nije do monitora onda znaš šta ti je dalje činiti.
U najgorem slučaju ti je riknula grafa. Mada, mislim da je tu softver u pitanju. Ebem li ga, nemam ideju šta bi moglo konkretno da bude. Najpametnije bi ti bilo da poslušaš savet Witchera.
Opisani problem je i dalje aktuelan! Zakacio sam monitor na drugi komp i opet ista pricam... setim se da udjem u opcije prilikom butovanja u enable VGA Mode i vidi cuda monitor se na DVI-u upali, ali cim pokusam da promeni rezoluciju preko 640x480 opet se gubi slika... nasao sam jos jednu cudnu pojavu na D-SUB kad se zakaci slika ktreperi i cima se levo desno slova nisu nikako cista... da li je moguce da crkava monitor! Probao sam i na drugoj grafickoj isti su simptomi!
Moguce je, otiso monitor najverovatnije. Mozda moze da se popravi ili najbolje ako je u garanciji reklamiraj
:: Opisani problem je i dalje aktuelan :: Zakacio sam monitor na drugi komp i opet ista pricam... setim se da udjem u opcije prilikom butovanja u enable VGA Mode i vidi cuda monitor se na DVI-u upali, ali cim pokusam da promeni rezoluciju preko 640x480 opet se gubi slika... nasao sam jos jednu cudnu pojavu na D-SUB kad se zakaci slika ktreperi i cima se levo desno slova nisu nikako cista... da li je moguce da crkava monitor :: Probao sam i na drugoj grafickoj isti su simptomi :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1271260 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.