Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Igre koje smatrate dobrim
STRANA 1 OD 2  
Zdebeli Igre koje smatrate dobrim 21.08.2010. 19:55 T28840

status: user
broj poruka: 1383
Tema u kojoj cete predstaviti po vama omiljene ili samo dobre igre. Pozenjo je da date i mali opis i objasnjenje zasto ste je odabrali, da bi ljudi mogli da procene da li bi se i njima svidela. Igre ogranicite na Pc, posto vec postoji forum za konzole.
Bilo bi dobro da navedete samo igre koje ste licno igrali.

Evo da ja zapocnem:

Rpg:

Gothic 1, Diablo 1 i Fallout 1 su na mom prvom mestu.

Gothic 1 malo prednjaci u odnosu na ostale. G2 jos nisam odigrao, kao ni G3 (nema se vremena ni strpljenja).

Ko god od mladjih generacija zeli da igra Fallout 3, preporucujem im Fallout 1 jel je po meni mnogo bolji, mada nisam dovrsio F3, posto je suvise dosadan.

Diablo 1, je najbolji h&s koji sam odigrao. D2 je suvise dug i posle nekog vremena (grad-dva) dosadi.

Baldur`s Gate, Icewind dale, i ostale igre od Black isle-a nisam presao ali bih ih svakako preporucio.

P&C:

Prvo mesto: Broken sword 1 i 2.

Monkey island, Discworld ako zelite zdrav humor.

Ostale zanrove sam manje igrao ali kao zanimljive bih izdvojio Driver 1 koji je najbolja igra vozackog zanra, Freedom fighters, Hitman blood money, Another world...

Ima ih jos ali nemam sad vremena a i ne mogu da ih se setim.
Nisam bas bio opsiran sa opisom, ali koga nesto interesuje naka pita.

Veliki problem je i jaz medju godinama tako da igre koje se svidjaju meni, i nekima starijim od mene, niko mladji nikad nece i instalirati.
I moram da iznesem misljenje da su danas (posle 2003-2005), skoro sve igre graficki nasvirane, ali da su jednostavno monotene, bez price, i nezanimljive (bar meni).

Pozrav svim sadasnjim, a i penzionisanim igracima!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 21.08.2010. 19:59 #238553

broj poruka: 9121
RTS : WC 3 The Frozen Throne ( sad retko ) i Starcraft 2.

MMORPG : Pikao WoW na privatnom serveru :).

Sport : trenutno PES 2010 i NBA 2k10 to naravno menjam kad izadje nova verzija :).

Pucacine : Samo one koje su dobre, Crysis je trenutno najbolji :).

Pozdrav!
Zdebeli 21.08.2010. 20:15 #238556

Nisam hteo da pominjem dokazane igre kao W3, WOW, Starcraft 1&2, Pes, Mafia...

bstaletic Pa ovako 21.08.2010. 20:16 #238557

broj poruka: 1889
Assassin`s creed (oba dela) - pogledati trailer, jer bih se raspisao i ne bih stigo da odem u grad vecheras
Bioshock (drugi deo josh nisam odigrao) - pucachina chija se radnja odvija u podvodnom gradu `Rapture`
Overlord (oba dela) - radi se o liku (koji je po tituli evil) sa svojim gremlinima/minionima koji se bori protiv `nadlezhnih organa` da bi zaveo josh veci haos
Prince of Persia (poslednji deo, prva tri nisam igrao, a onaj iz 2008 je bez veze skroz) - zanimljiva akcija ili shta vec (pogledati trailer) za opushtanje
Tu je verovatno i Mass Effect samo nisam josh stigo da odigram.
Flatout - vozhnja - prvi deo je najbolje odradjen, ali je verovatno grafichki zastareo, drugi je grafichki prihvatljiv i neke stvari su malo drugachije odradjene, treci je preslikan drugi sa doteranom grafikom

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zdebeli Bioshock 21.08.2010. 20:23 #238559

Bas sam uzeo da igram pre 4-5 dana i naravno da znam sta je i da je pobrao nagrade, ali mi za sada nije nista posebno, mada ja ne volim fps.

@bstaletic: Jel si igrao System shock?

Sto se tice Assasina, nisam igrao ali je to po meni lozenje, posto ja pre svega kod igre cenim pricu. Ja sam na primer presao Fallout 1 pre oko 1,5-2 god, tako da meni grafika nije mnogo bitna.

bstaletic @zdebeli 21.08.2010. 20:33 #238563

Nisam igrao System Shock.

Assassin`s creed ima mnogo zakomplikovanu prichu, pogotovu drugi deo.
Zbog toga sam rekao da kada bih krenuo da pishem trebalo bi mi celo veche, a za to vreme tema bi zastarela.

U tri rechenice:

Nadjen je nachi da se pristupi secanjima predaka. Glavni lik ima pretke koji su uglavnom bili iz tog odreda. I pomocu animusa - mashine kojom se pristupa secanjima predaka on `trenira` i spremaju ga za `konachni okrshaj` sa templarima, inache najvecim neprijateljima assassina.

Pricha je mnooooogo mnoooogo dublja od ovoga, i ko voli ovaj zhanr ovo je obavezno gradivo. Radio je Ubisoft, a oni su radili i prince of persia.

Gare87 Re: ... 21.08.2010. 20:46 #238571

broj poruka: 4710
Mojega crysis najbolji, po meni najbolja pucacina je CODMW oba dela dobar je i onaj COD 5, onda imas i brothers in arms, starije su MOHPA i MOHA, trenutno igram i bioshock prvi deo, dobar je i drugi, ME 1 i 2, uvek Fallout 3(ocekujemo novi deo:) i naravno AC 1 i AC 2, ne mogu da se setim ima jos par dobrih pucachina....

:: RTS : WC 3 The Frozen Throne ( sad retko ) i Starcraft 2
::
:: MMORPG : Pikao WoW na privatnom serveru :)
:: Sport : trenutno PES 2010 i NBA 2k10 to naravno menjam kad izadje nova verzija :)
:: Pucacine : Samo one koje su dobre, Crysis je trenutno najbolji :)
:: Pozdrav!
raic Živeli mladi i matori gejmeri, kao i oni koji se tako osećaju 21.08.2010. 20:48 #238574

broj poruka: 9006
Bilo je već tema ovog tipa al aj da obnovimo gradivo

RPG

Fallout 2 - Bolji od prvog dela jer nema vremenskog ograničenja, dobra priča, igra dugačka ili kratka kolko ti to oćeš, totalna sloboda, teška ili laka takođe po izboru ili koliko se drčno osećaš. Treći deo nikad nisam završio.

Neverwinter Nights - Ne samo da je u pitanju lepo oživljen blago pojednostavljeni set D&D pravila nego ima i interesantnu priču i kad to dojadi gomilu jako kvalitetnih community-made avantura, mnoge bolje od zvanične kampanje. Drugi deo nije opravdao očekivanja.

Star Wars, Knights Of The Old Republic - Iako nikad nisam odgledao sve filmove i nisam neki fan i dalje mi je igra bila jako zanimljiva, takođe dobra priča sa upečatljivim likovima i mnogo izbora light side - dark side.

Diablo 2 - Igram ga i danas sa raznim modovima, još uvek je bolji od nebrojenih klonova.

Might&Magic 6,7 i 8 - Mator kvazi3D rpg gde vodiš iz prvog lica 4 ili 5 likova, nije tako komplikovano kao što zvuči a jako zanimljiva i originalna ideja, dugačko i na momente prilično zajebano sa skoro potpunom slobodom kuda, kako i kada. Izgleda grozno ali se ne primećuje preterano.

Dragon Age - Novija je igra pa nema potrebe išta da se priča, dostojan naslednik velikana tipa baldurs gate i icewind dale.

Mass Effect 1 i 2 - Isto novije i prilično omiljene igre, dvojka ispolirana skoro do perfekcije.

Dark Messiah - RPG iz prvog lica sa dobrom pričom, solidnom grafikom i jako lepo odrađenom borbom i istraživanjem a`la tomb raider, naravno tu su i stabla sa skilovima, razna oružja, magije i ostali zerzevati, kratko ali slatko. Vrlo linearno.

Divine Divinity - Liči na diablo klon ali nije, hack&slasha ima u umerenim količinama a dobrog humora i fantasy satire u neumerenim. Glomazna otvorena mapa koja može dugo da se igra.

Titan Quest - Solidan diablo klon smešten u staru grčku, egipat, mesopotamiju... dosta je bilo trolova i goblina.

Borderlands - Uveo novu kategoriju u svet igara FPL - First Person Looter, neobična grafika i dosta humora. Može da se igra kooperativno preko neta čak i u kradenoj varijanti - mnogo zabavnije nego solo.

Nox - Mator diablo klon gde nema klanja do besvesti, protivnici ostaju mrtvi. Linearno sa tri priče koje se prepliću, ima neobične komande za izometrijsku igru na koje se treba navići ali je ideja suštinski dobra i voleo bi to u još nekoj igri da vidim.

Mislio sam da stavim još koji žanr ali za ovo sam nekako najkompetentniji, poređenja radi, nikad nisam odigrao nijedan cod do kraja kao kampanju, igram samo online.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

bstaletic Re: Re: ... 21.08.2010. 20:48 #238575

To gare, sad sam se setio da sam hteo da skinem i fallout 3. :)

:: Mojega crysis najbolji, po meni najbolja pucacina je CODMW oba dela dobar je i onaj COD 5, onda imas i brothers in arms, starije su MOHPA i MOHA, trenutno igram i bioshock prvi deo, dobar je i drugi, ME 1 i 2, uvek Fallout 3(ocekujemo novi deo:) i naravno AC 1 i AC 2, ne mogu da se setim ima jos par dobrih pucachina...
:: :: RTS : WC 3 The Frozen Throne ( sad retko ) i Starcraft 2
:: ::
:: :: MMORPG : Pikao WoW na privatnom serveru :)
:: :: Sport : trenutno PES 2010 i NBA 2k10 to naravno menjam kad izadje nova verzija :)
:: :: Pucacine : Samo one koje su dobre, Crysis je trenutno najbolji :)
:: :: Pozdrav!
Gare87 Re: Re: Re: ... 21.08.2010. 20:53 #238577

ja po treci put sam presao fallout 3 ali sa svim DLC pakovima, znaci ako to skidas omabevezno sa svim dlc dodacima pa onda da se igra, znaci svi dlc pakovi dodaju jos nekoliko sati igranja, ja sam maksimalno razvlacio :)) da mi potraje igra sto duze, jer kad se predje sve i istrazi sve, onda uglavnom vise nema sta tu da se igra :))

:: To gare, sad sam se setio da sam hteo da skinem i fallout 3. :
:: Anti-depressives controlling tools of your syste
:: Making life more tolerabl
:: :: Mojega crysis najbolji, po meni najbolja pucacina je CODMW oba dela dobar je i onaj COD 5, onda imas i brothers in arms, starije su MOHPA i MOHA, trenutno igram i bioshock prvi deo, dobar je i drugi, ME 1 i 2, uvek Fallout 3(ocekujemo novi deo:) i naravno AC 1 i AC 2, ne mogu da se setim ima jos par dobrih pucachina...
:: :: :: RTS : WC 3 The Frozen Throne ( sad retko ) i Starcraft 2
:: :: ::
:: :: :: MMORPG : Pikao WoW na privatnom serveru :)
:: :: :: Sport : trenutno PES 2010 i NBA 2k10 to naravno menjam kad izadje nova verzija :)
:: :: :: Pucacine : Samo one koje su dobre, Crysis je trenutno najbolji :)
:: :: :: Pozdrav!
gile23 Re: Re: ... 21.08.2010. 20:54 #238578

AC 1 je sranje samo takvo valjda je dvojka bolja :).

Pozdrav!

:: Mojega crysis najbolji, po meni najbolja pucacina je CODMW oba dela dobar je i onaj COD 5, onda imas i brothers in arms, starije su MOHPA i MOHA, trenutno igram i bioshock prvi deo, dobar je i drugi, ME 1 i 2, uvek Fallout 3(ocekujemo novi deo:) i naravno AC 1 i AC 2, ne mogu da se setim ima jos par dobrih pucachina...
:: :: RTS : WC 3 The Frozen Throne ( sad retko ) i Starcraft 2
:: :: MMORPG : Pikao WoW na privatnom serveru :)
:: :: Sport : trenutno PES 2010 i NBA 2k10 to naravno menjam kad izadje nova verzija :)
:: :: Pucacine : Samo one koje su dobre, Crysis je trenutno najbolji :)
:: :: Pozdrav!
bstaletic Da jbg 21.08.2010. 20:56 #238579

Dark messiah of might and magic koju je raic pomenuo je sasvim ok, moj jedini problem sa tom igricom je shto ne mogu da se pohvatam dako dapredjem.
Trenutno sam zapeo kod onog dela (malte ne pochetak) na kraju drugog chaptera. no comment

Mixx ... 21.08.2010. 21:06 #238584

broj poruka: 2931
serijali:
total war, age of ..., elder scrolls, nfs, gta...
raicu, gde ti je morrowind?!?!?!?!

Mortificat Re: 21.08.2010. 21:07 #238586

broj poruka: 3519
Trenutno mi pada na pamet:
FPS - Return to castle Wolfenstein, Far Cry, S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Half-life, CODMW
TPS - Residen Evil 1, 4,
Action-adwenture: Assassin`s creed, Legacy of Kain: Soul Reaver
RPG:The Elder Scrolls IV:Oblivion, Risen, Fallout 3
RTS:WoW, Anno 1404, Praetorians, World Conflict

GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

Zdebeli uhhh 21.08.2010. 21:07 #238587

MOHAA je jedini fps koji sam uspeo da predjem ili sam stigao skoro do kraja (ne mogu sad da se setim).

@Gare87: Sta je ME i AC?
@Gare87 i Bstaletic: Zanima me sta vam je toliko dobro u Fallout-u 3, i da li ste igrali prethodne delove.

@raic:
Definitivno moram da odigram F2. Meni nije toliko testo palo vremensko ogranicenje u kecu, cak mi je ostalo oko 20-30 dana. Kao sto si rekao, nema nikakvih ogranicenja niti zavisnih misija, tako da mozes da se setas i da radis sta hoces. Da bi zavrsio F1 mozas samo dva (2) zadatka da obavis.

Nikako nisam stigao da odigram Kotor, a ni Mass Effect.

Titan quest je meni bas dosadan, mada je bio u to vreme najbolji Diablo klon.
Titan pravi THQ i oni prave igru za decu, tako da nema krvi u igri, a igra je h&s!

Sad sam se setio da me je mnogo nerviralo u Diablu 2 sto se protivnici stvaraju.
Od tada se u svakom h&s primenjuje taj princip (verovatno da bi se sakupilo vise exp-a).
Gare87 Re: Re: Re: ... 21.08.2010. 21:08 #238588

Da da kako da nije, zato ima onako lose ocene, to sto se tebi ne svidja ne znaci da je igra sranje, mogu samo da ti kazem, ma cao, isto ko i AC 1 i Ubisoft...

:: AC 1 je sranje samo takvo valjda je dvojka bolja :)
:: Pozdrav
:: :: Mojega crysis najbolji, po meni najbolja pucacina je CODMW oba dela dobar je i onaj COD 5, onda imas i brothers in arms, starije su MOHPA i MOHA, trenutno igram i bioshock prvi deo, dobar je i drugi, ME 1 i 2, uvek Fallout 3(ocekujemo novi deo:) i naravno AC 1 i AC 2, ne mogu da se setim ima jos par dobrih pucachina...
:: :: :: RTS : WC 3 The Frozen Throne ( sad retko ) i Starcraft 2
:: :: :: MMORPG : Pikao WoW na privatnom serveru :)
:: :: :: Sport : trenutno PES 2010 i NBA 2k10 to naravno menjam kad izadje nova verzija :)
:: :: :: Pucacine : Samo one koje su dobre, Crysis je trenutno najbolji :)
:: :: :: Pozdrav!
Zdebeli @Mortificat 21.08.2010. 21:11 #238589

Kakav je Risen? Skinou sam ga pa ne znam da li da pocnem da igram, mada mi izgleda obecavajuce. Jel si mozda igrao Gothic pa da uporedis sa njim?

bstaletic @gile 21.08.2010. 21:14 #238590

Zashto mislish da je 1 njesra?
Drugi deo ima 16x zamrsheniju radnju, vishe main objectiva i mali milion optional objectiva.
Zanimljivo je da je moguce otkljuchati Altairov armor, treba sakupiti codex pages gde se vidi da su ovi iz prvog dela iz odreda znali za ameriku i ostalo.

raic Replika 21.08.2010. 21:18 #238591

@Mixx: Trudio sam se ali nikad ga nisam priterao do kraja a levelling sistem je očaj živi, da bi napravio dobrog lika moraš na pravljenju da odabereš baš one skliove sa kojima ti je lik najslabiji i koje koristiš samo po potrebi da bi imao kontrolu nad levelingom i više prostora. To isto važi i za oblivion, aj da kažemo da mi nije bilo preterano zabavno da igram, nekako je malo momenata za pamćenje a mnogo tabananja kroz divljinu, da mi je do takve avanture zapuco bi peške za svetu goru.

@ZoranDebeli: Titan quest nisam ni odigrao do kraja ali eto, morao sam bar jedan diablo klon da stavim. Može i sacred umesto njega iako je to tek dugoprugaška i monotona igra, i kec i dvojka. Doduše ima pohvale za drugačiji skill sistem, ne postoji mana već cooldown, osvežavajuće. Da, i on može na divljaka multiplayer.

Kad igraš multi u diablu ni mapa se ne upamti pa igraš od waypointa do waypointa, to je čak i dobro, inače sam imao običaj da se cimam i prevrnem svaki ćošak na mapi.

gile23 ... 21.08.2010. 21:26 #238594

@gare ma vazi :).

@bstaketuc prica je mozda dobra nisam igrao previse, ali se previse igra ponavlja, igram igru po sablonu, sto pogotovu za igru takvog tipa nije dobro :).

A vi koji volite RPG kako ste zaboravili torchight sram vas bilo :).

Pozdrav!
Alphacore ... 21.08.2010. 21:29 #238597

broj poruka: 624
FPS: Wolfenstein(kec),CoD2,4,6,Counter 1.6
RTS: Age of Mythology,Warcraft III,Age of Empires(kec)
RPG: Dragon Age,Mass Effect 2,DotA
AKCIJA: Assassin`s Creed 1,2,Devil May Cry 4
PLATFORMA: Wonder Boy(svi delovi),Mario Bros,New Super Mario Bros Wii,Trine
SPORT: Need For Speed:Most Wanted,PES 2010,NBA 2K10

Kad bi morao da pravim listu,bilo bi ovako:
1.Return to Castle:Wolfenstein
2.Wonder Boy
3.Age of Mythology
4.CoD(svi delovi)
5.Dragon Age

raic @Gile: Pa i nismo 21.08.2010. 21:30 #238598

Baš sam skinuo danas neke modove za njega, 20-tak novih klasa, oštrije teksture...

Dobar je al mi i nije nekako za hall of fame.

Ono što me brine je kako sam zaboravio Witchera - Jes da je borba malo trapava ali igra je izuzetna, na sve strane kurve, pedofili, pijandure, narkomani (uključujući i glavnog lika) kao i vrlo sočni izbori na svakom koraku - zločin, kazna i posledice.

bstaletic @gile 21.08.2010. 21:34 #238600

Sad cu da te obesim jer si mi pogreshio prezime (niko iz prve ga nije ubo, to vazhi za celu familiju). Zvali su nas svakako, ali Staketuc nisu. :) A vrhunac je shto mi u izveshtaju (gimnazija KG) pishe Todorovic. :D

A shto se tiche AC 1, jeste da se radnja ponavlja (pickpocket, eavesdrop, ili interrogate, pa assassinate), ali mislim da pricha to nadomeshcuje, a u drugom delu su popravili gameplay i (pochinjem da se ponavljam) zakomplikovali prichu.

raic Re: @gile 21.08.2010. 21:38 #238603

Tačno znam kako ti je.

::(niko iz prve ga nije ubo, to vazhi za celu familiju). Zvali su nas svakako, ali Staketuc nisu. :) A vrhunac je shto mi u izveshtaju (gimnazija KG) pishe Todorovic. :
bstaletic Re: Re: @gile 21.08.2010. 21:54 #238604

Prochito sam ono skorije shto si pisao o pogreshno napisanom preizmenu u poshti. Tako da se sve razumemo (nazhalost). A razumem shto tvoje prezime greshe, ali Staletic nije neko zajebano ni za izgovor ni za pisanje, a po nashim, domacim standardima je (zavrshava je na -ic).

:: Tačno znam kako ti je
:: ::(niko iz prve ga nije ubo, to vazhi za celu familiju). Zvali su nas svakako, ali Staketuc nisu. :) A vrhunac ::je shto mi u izveshtaju (gimnazija KG) pishe Todorovic. :
TheBear Meni su omiljene igre 21.08.2010. 22:05 #238607

broj poruka: 6502
(ako idemo po kriterijumu koje sam najvise puta odigrao):

CoD svi delovi, presao sve po nekoliko puta. Jos od pucacina Bioshock je sjajan, Half Life 2 legendarna igra i epizode, Stalker prvi i Clear Sky, ovaj poslednji i nije nesto,The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay, F.E.A.R. sjajna igra i ekspanzije su ekstra, ni dvojka nije losa....

Open World igre, MAfia, pa GTA 4, dobar je i Vice City i 3, dok mi se San Andreas uopste nije svideo...

Sto se tice third person pucacina, Resident Evil svi delovi, Max Payne, Hitman svi delovi, Splinter Cell svi delovi a izdvojio bih Chaos Theory itd.

Od avantura, Syberia, Broken Sword, Indigo Prophecy...

Strategije: Commandos serijal svi delovi, C&C Generals, Age of Empires, Rise of NAtions, LotR Battle for Middle Earth, World in Conflict, Company of Heroes....

RPG: Star Wars: Knights of the Old Republic, Fallout 3, Mass effect, Gothic, Jade Empire...

Voznje, NFS Hot Pursuit 2, najjci deo ikada, posle Most Wanted i Underground, ovaj poslednji Shift je ok. I Colin McRae Dirt i Racedriver GRID.

MMORPG i sportove slabo igram....

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs